Birdie Cup Coffee: Ένα ξεχωριστό coffee shop στη Σαγκάη

Birdie Cup Coffee: Ένα ξεχωριστό coffee shop στη Σαγκάη

Ένα λιλιπούτειο coffee shop στη Σαγκάη, σε de-architecture στιλ, έχει γίνει σημείο αναφοράς για την ιστορική γειτονιά Fengshengli.

 

Η Fengshengli της Σαγκάης, είναι μια ιστορική συνοικία που το τελευταίο διάστημα έχει γίνει της μόδας. Εκεί λοιπόν, ανάμεσα στα πυκνά κτήρια «shikumen» και τους άλλους εμπορικούς χώρους, δίπλα από την στάση του μετρού, βρίσκεται το ιδιαίτερο Birdie Cup Coffee. Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο F.O.G. Architecture, είναι  μόλις 25 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει μια φουσκωτή, εντυπωσιακή οροφήτον, ενώ το υπόλοιπο είναι όλο γυάλινο.

 

Ο σχεδιασμός του Birdie Cup Coffee ακολουθεί την ιδέα της «de-architecture». Η ομάδα των αρχιτεκτόνων χρησιμοποίησε μεγάλες επιφάνειες γυαλιού «κορνιζαρισμένες» με ματ μέταλλο για να δημιουργήσει έναν διαφανή χώρο, ανοιχτό προς το έξω. Συνδύασαν αυστηρότητα με απαλότητα· μια μίνιμαλ χρωματική παλέτα λευκού και γκρίζου μετριάζεται με τα απαλυμένα, σαν μαξιλάρια, σχήματα της φουσκωτής στέγης και τον ζεστό φωτισμό. Σε όλα τα πρότζεκτ στοιχείο-κλειδί είναι η στέγη: το καφέ σχηματοποιείται σε έναν όγκο από «λευκά σύννεφα που πλέουν», κάτι το οποίο μεταβάλλει τον μεταλλικό σκελετό σε ένα απαλό καταφύγιο για σύντομη παραμονή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ