Ένα showroom-όνειρο για τους απανταχού baristi

Ένα showroom-όνειρο για τους απανταχού baristi

Το ιδιαίτερο coffee shop στην καρδιά της Αργεντινής που περιλαμβάνει showroom, χώρο γραφείων και όλα τα απαραίτητα για τη λειτουργία του. 

 

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο, μινιμαλιστικό χώρο στην πολυσύχναστη περιοχή Almagro του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Οι αρχιτέκτονες Setta Estudio και Sofia Cupioli εμπνεύστηκαν για την κατασκευή του Barista Coffee Mode από τους ανθρώπους, θέλοντας να δημιουργήσουν ένα cafe που θα προσέλκυε το ενδιαφέρον των περαστικών.

 

Στο concept του καταστήματος περιλαμβάνεται χώρος παρασκευής καφέ takeaway, ένα showroom όπου μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε όλα τα προιόντα που σας παρέχονται,  από εξοπλισμό έως καφέ, αποθηκευτικό χώρο και στον επάνω όροφο υπάρχει χώρος γραφείων. Στόχος των ιδιοκτητών ήταν να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ελκυστικό για τους εν δυνάμει πελάτες, που θα σπεύσουν στο συγκεκριμένο coffee shop για να απολαύσουν καφέ specialty και στη συνέχεια να εισέλθουν στον εκθεσιακό χώρο για να δουν από κοντά τα προιόντα προς πώληση.

 

Στο πλαίσιο αυτό, τοποθετήθηκαν σειρές από ράφια στο showroom που καθοδηγούν τους καταναλωτές και ιεραρχούν τα αγαθά, ανάλογα με το είδος τους. Χρησιμοποιήθηκαν βιομηχανικά, οικονομικά και ευέλικτα υλικά, όπως μεταλλικοί σωλήνες και πλέγμα sima, ενώ το χρώμα που χρησιμοποιήθηκε, λειτουργεί ως “σύμμαχος” για την ανάδειξη του brand. Ειδικότερα, χρησιμοποιήθηκαν κίτρινα πλακάκια ενώ από την άλλη πλευρά, το δάπεδο από τερακότα και τα φυτά δημιουργούν ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον ενώ παραπέμπουν χρωματικά στο καφεόδενδρο.