Bell Square: Στάση για καφέ στην Πανόρμου

Bell Square: Στάση για καφέ στην Πανόρμου

Λευκό, φωτεινό, instagram-ικό με τραπεζάκια στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου στην Πανόρμου, σερβίρει καφέ της Samba Coffee Roasters και χτυπά χαρούμενα το κουδούνι.

 

από τον Βασίλη Δημαρά

 

Ο Δημήτρης Ορφανός ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα όταν ξεκίνησα την «καριέρα» μου στον χώρο του ποιοτικού καφέ. Έχουμε κάνει άπειρες κουβέντες γύρω από μια κούπα ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες. Πριν από τρία χρόνια, άνοιξε μαζί με δύο φίλους τους, τον δικό του χώρο σε μια πλατεία, πάνω στην οδό Πανόρμου, πολύ κοντά στην στάση του μετρό Αμπελόκηπους. Το όνομα του Bell Square. Διαφέρει από τα γύρω μαγαζιά της περιοχής, όχι μόνο λόγω του ότι είναι ντυμένο στα λευκά και χτυπάει στο μάτι, αλλά και για τον καλό, ποιοτικό καφέ που σερβίρει.

 

Οι καφέδες, λοιπόν που φιλοξενούν στους μύλους του το Bell Square, έρχονται από την Samba Coffee Roasters. Για την καθημερινή ροή διαθέτουν μια Βραζιλία που δίνει ένα ισορροπημένο φλιτζάνι με γεύσεις από σοκολάτα, φουντούκι και κάποιες νότες από κεράσι. Πίνεται ευχάριστα τόσο ζεστός, όσο και κρύος κάνοντας ταυτόχρονα και καλό συνδυασμό με το γάλα – αν τον δοκιμάσετε σε cappuccino θα γευτείτε ένα αρκετά γλυκό ρόφημα. Σερβίρουν επίσης, έναν από την Ονδούρα που είναι ένας πιο «φασαριόζικος» καφές. Τροπικά φρούτα (κυρίως ανανάς), κιτρικές οξύτητες, γοητευτική, γλυκιά μύτη και μακριά ευχάριστη επίγευση. Τον συγκεκριμένο, σας τον προτείνω να τον δοκιμάσετε σε freddo espresso μιας και σ’ αυτή την παρασκευή ξεδιπλώνει όλες τους τις γευστικές και αρωματικές αρετές.

 

Διαθέτουν φυσικά και cold brew. Αυτή την περίοδο μάλιστα, έχουν δύο: έναν από την Αιθιοπία- πλούσια γεύση, γεμάτο σώμα, μέτριες οξύτητες και γλυκό χαρακτήρα – και έναν γκεστ από την Παπούα Νέα Γουινέα –γλυκός με την γεύση του μάνγκο να πρωταγωνιστεί. Αν πάλι θέλετε κάτι σε ζεστό φίλτρου, σερβίρουν έναν καφέ από την Αιθιοπία (τον ίδιο που φτιάχνουν και σε cold brew) που προσφέρει μια κούπα με νότες φράουλας, σοκολάτας γάλακτος και πολύ γλυκές οξύτητες.

 

Και επειδή ο καφές θέλει γλυκιά παρέα, δοκιμάστε οπωσδήποτε το κρύο New York cheesecake –μοιραστείτε το όμως- ή κάποιο από τα brownies που φτιάχνουν καθημερινά. Επίσης διαθέτουν και brunch καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

 

Πλατεία Αγ. Δημητρίου 2, Αμπελόκηποι, τηλ. 2106438318