Δέκα Ενάτου: ένα όμορφο καλτ all day café

Δέκα Ενάτου: ένα όμορφο καλτ all day café

Σ’ αυτή την μικρή γωνία στην Καλλιθέα θα δοκιμάσετε ένα από τα καλύτερα cheese cake της πόλης.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

«Έχεις δοκιμάσει το cheese cake με μέλι και κομπόστα βύσσινο που φτιάχνουν στο Δέκα Ενάτου;» με ρώτησε μια μέρα ο προπονητής μου ενώ έτρωγε την τελευταία μπουκιά. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν τι καλό προπονητή που έχω και φροντίζει για τη σιλουέτα μου, ενώ το δεύτερο ήταν να μάθω πού βρίσκεται αυτό το μαγαζί ώστε να το δοκιμάσω.

 

Το χαριτωμένο Δέκα Ενάτου είναι ένα all day café στην Καλλιθέα σε μια γωνία της οδού Χαροκόπου. Αν και περνάω από μπροστά του σχεδόν καθημερινά, δεν το είχε πάρει το μάτι μου. Λευκό απ’ έξω, στολισμένο με κουρτίνες σε πράσινες λεπτομέρειες και εσωτερικό που παίζει με το βιομηχανικό στιλ αλλά και την καλτ αισθητική, με έναν χρυσαφένιο καναπέ άλλης εποχής να πρωταγωνιστεί στον χώρο. Το πρώτο πράγμα που θα προσέξετε είναι οι διακεκομμένες κίτρινες γραμμές στο γκρι πάτωμα που θα σας οδηγήσουν είτε για καφέ μπροστά στη μπάρα με τα άσπρα πλακάκια, είτε για γλυκό στη γυάλινη βιτρίνα. Οικοδεσπότης σ’ αυτόν τον όμορφο, instagraμικό χώρο είναι ο Λευτέρης Τάκος. Τον ρωτάω σχετικά με το όνομα που έχει δώσει στο μαγαζί και μαθαίνω ότι είναι η ημερομηνία γέννησης του σκύλου του –Αλαντίν τον φωνάζει. Επίσης στις 10/9 του 2019 άνοιξε και τις πόρτες του.

 

Ο καφές που θα βρείτε εδώ είναι από την εταιρία Dimello. «Είναι αυτός που μου άρεσε να πίνω στο σπίτι και αυτόν ήθελα να βάλω στο μαγαζί μου» θα μου πει ο Λευτέρης. Δεν ήθελε να μπλέξει με specialty και τα λοιπά, ήθελε απλά έναν καφέ που να μπορεί να τον απολαμβάνει ο οποιοσδήποτε και να τον συνδυάζει με τα γλυκά που προσφέρει. Γλυκά που φτιάχνει ο φίλος του Θάνος Σπανός: πορτοκαλόπιτα, τάρτα σοκολάτας με μπισκότα oreo, τάρτα λεμονιού και εκμέκ κανταΐφι με κρέμα. Όσο για το ξακουστό cheese cake είναι μια συνταγή του Λευτέρη.

 

Το Δέκα Ενάτου, δεν είναι ακόμα έτσι όπως το έχει φανταστεί ο ιδιοκτήτης του. «Του λείπει η κουζίνα για να ολοκληρωθεί και κάποιες ακόμα λεπτομέρειες» θα μου πει ο Λευτέρης. Πάντως αν βρεθείτε προς τα εκεί, στην Καλλιθέα, κάντε μια στάση και πάρτε ένα κομμάτι cheese cake – αν είστε τυχεροί γιατί φεύγει αμέσως- ή κάποιο άλλο γλυκό και πιάστε την κουβέντα με τον Λευτέρη. Σίγουρα θα βγείτε πιο χαμογελαστοί και χαρούμενοι από το μαγαζί.

 

Χαροκόπου 143, Καλλιθέα, τηλ. 2111822692