Loko de Cafo: Ένα premium coffee shop στην Ηλιούπολη

Loko de Cafo: Ένα premium coffee shop στην Ηλιούπολη

Συνοικιακό στέκι, που αγαπά να «παίζει» με τον ποιοτικό καφέ και σερβίρει ενδιαφέροντα φλιτζάνια.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Βρίσκεται λίγο πιο πέρα από το μετρό του Αγ. Δημητρίου, στην Ηλιούπολη, πάνω σε μια ανηφόρα. Απολαμβάνει την ηρεμία της γειτονίας που από ότι φαίνεται, σιγά σιγά την έχει κάνει να αγαπήσει τον καλό, ποιοτικό καφέ. Άνοιξε στις αρχές του φθινοπώρου του 2019 κάνοντας δειλά, διερευνητικά βήματα, χωρίς να μπει σε ακρότητες σερβίροντας καφέδες, σε πακέτο κυρίως, χωρίς οξύτητες και δύσκολα προφίλ. Και σ’ αυτό το μοτίβο συνεχίζει.

 

Στο Loko de Cafo λοιπόν, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο blend και δύο μοναδικής προέλευσης καφέδες. Το πρώτο blend είναι ένας συνδυασμός από Βραζιλία, Κολομβία και wasted Robusta (πλυμένη) που έχει ένα ήπιο, ισορροπημένο χαρακτήρα. Τόσο στον κρύο όσο και στο ζεστό espresso δίνει ένα φλιτζάνι με αρκετό σώμα και πλούσια κρέμα. Το έτερο blend που απαρτίζεται από καφέδες από την Βραζιλία, Αιθιοπία και Κολομβία έχει σοκολατένιο χαρακτήρα, είναι αρκετά γλυκό και ταιριάζει πολύ με το γάλα. Στο ίδιο μήκος κύματος και εκείνος από την Κολομβία. Γεμάτος, ισορροπημένος, με νότες από φρούτα και χωρίς ιδιαίτερες οξύτητες. Τον δοκίμασα και με αλλά χωρίς γάλα και για να σας είμαι ειλικρινής τον προτιμώ χωρίς, αφού σε αυτό το σερβίρισμα γίνονται πιο κατανοητά τα χαρακτηριστικά του. Τέλος, αυτός από την Αιθιοπία θα μπορούσα να πω ότι είναι λίγο πιο ιδιαίτερος. Όχι όμως ότι ξεφεύγει από την φιλοσοφία των «ήσυχων» καφέδων που διαθέτουν στο Loko de Cafo. Είχε κάποιες οξύτητες παραπάνω από εσπεριδοειδή – κυρίως από περγαμόντο – ενώ στην επίγευση άφηνε νότες από βερίκοκο. Αυτόν τον καφέ, καλό θα ήταν να τον ζητήσετε σε κρύο espresso χωρίς όμως να του προσθέσετε ζάχαρη ή γάλα.

 

Μαθαίνω επίσης ότι καβουρδίζουν οι ίδιοι τους καφέδες. Όχι στο μαγαζί. Σε λίγο καιρό όμως, θα είναι έτοιμος και ο χώρος για το καβουρδιστήρι, στο πίσω μέρος και τότε όλη η γειτονία θα «μεθά» από το άρωμα του φρέσκου καφέ.

 

Στο Loko de Cafo έχουν επίσης και αλμυρές προτάσεις για να συνοδέψετε τον καφέ σας. Σφολιάτες που ψήνουν καθημερινά, κρύα σάντουιτς, σαλάτες αλλά και μπάρες δημητριακών. Μπορείτε είτε να καθίσετε στην μεγάλη αυλή του και να κάνετε ένα ευχάριστο διάλειμμα ή να το πάρετε στο χέρι και να συνεχίσετε την μέρα σας με περισσότερο κέφι όμως.

 

Αγίου Κωνσταντίνου 69, Ηλιούπολη, τηλ. 2109701171