Ο καλύτερος καφές στο σπίτι… με την υπογραφή της Bristot

Ο καλύτερος καφές στο σπίτι… με την υπογραφή της Bristot

Με ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση, τη δημιουργικότητα και τις επιχειρηματικές δεξιότητες, η Bristot δεν σταματά να καινοτομεί και να θεωρείται σύμβολο ποιότητας. Πλέον, κοιτώντας μπροστά και αφουγκραζόμενοι τις τάσεις της εποχής, η εταιρεία επιθυμεί ένα ηχηρό άνοιγμα προς το κομμάτι της οικιακής χρήσης καφέ με μια συνεργασία-σύμπραξη που θα κάνει πάταγο στον συγκεκριμένο χώρο.

 

Με σύνθημα «αυθεντικός ποιοτικός espresso σε retail συσκευασία», η Bristot παρακινεί το κοινό να φτιάξει καφέ, ίδιο με εκείνο που βρίσκει στις καφετέριες, στο σπίτι του! Η παραγωγή των retail προϊόντων Bristot espresso γίνεται έτσι ώστε να υπάρχει άριστο αποτέλεσμα με εύκολο τρόπο παρασκευής του espresso (μόκα, French Press, μηχανές φίλτρου/V60).

 

«Η κατανάλωση καφέ είναι μια ισχυρή νεοελληνική παράδοση, καθότι το 95% των Ελλήνων αγοράζουν καφέ. Περισσότεροι από 8 στους 10 Έλληνες πίνουν καφέ καθημερινά (84%). Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το 50% των καταναλωτών θα καταναλώσει πάνω από έναν καφέ την ημέρα (συνήθως δύο ή τρεις). Είναι γεγονός πως η κατανάλωση του αγαπημένου μας ροφήματος από τα χέρια ενός επαγγελματία και με τη χρήση άρτια συντηρημένου επαγγελματικού εξοπλισμού αποτελεί μια κορυφαία απόλαυση. Ωστόσο, η ανάγκη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια για ποιοτική παρασκευή υψηλής ποιότητας καφέ από τον ίδιο τον καταναλωτή μάς οδήγησε σε προϊόντα και διαδικασίες για μια πραγματική απόλαυση καφέ στο σπίτι ή στο γραφείο» εξηγεί ο Ηλίας Γκρίντζαλης, συνεργάτης της Bristot.

 

«Οι κάψουλες espresso κατέχουν ένα μεγάλο και ανοδικό μερίδιο στην παγκόσμια αγορά, καθώς συγκεντρώνουν πληθώρα πλεονεκτημάτων, τα οποία και θα αναλύσω:

 

1. Ευκολία χρήσης και ταχύτητα

 

Το μεγαλύτερο, ίσως, πλεονέκτημα της χρήσης καψουλών espresso είναι η ευκολία στη χρήση τους. Η διαδικασία παρασκευής του πρωινού –και όχι μόνο– καφέ θα είναι πιο βολική και πιο γρήγορη από ποτέ. Και αυτό έχει τεράστια αξία, ειδικά αν κάποιος δεν έχει πολύ διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο.

 

2. Διατήρηση φρεσκάδας

 

Οι κάψουλες σφραγίζονται αμέσως μετά την κατασκευή τους, κάτι που βοηθά να διατηρηθεί το άρωμα και η γεύση των φρεσκοαλεσμένων κόκκων καφέ.

 

3. Σταθερότητα

 

Οι κάψουλες espresso της Bristot εξασφαλίζουν συνεπή αποτελέσματα με κάθε παρασκευή. Οι προσυσκευασμένες κάψουλες περιέχουν σταθερή δόση 5,5 γραμμαρίων αλεσμένου καφέ, εξασφαλίζοντας τη σωστή αναλογία καφέ προς νερό και τη βέλτιστη εκχύλιση. Αυτή η συνέπεια εξαλείφει την ανάγκη για υπολογισμούς που συνεπάγεται το άλεσμα και η μέτρηση των κόκκων καφέ, καθιστώντας τη μια λύση για σταθερά νόστιμο καφέ, χωρίς αστοχίες.

 

4. Ποικιλία και επιλογή γεύσεων

 

Οι κάψουλες espresso προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα γευστικών επιλογών και εντάσεων, που ταιριάζουν σε κάθε ουρανίσκο. Είτε προτιμάτε έναν τολμηρό και στιβαρό espresso είτε έναν απαλό και κρεμώδη latte, υπάρχει μια κάψουλα που ανταποκρίνεται στις γευστικές σας προτιμήσεις.

 

5. Εύκολος καθαρισμός και συντήρηση

 

Ένα από τα αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα της χρήσης καψουλών espresso είναι ο ελάχιστος καθαρισμός που απαιτείται. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μηχανές espresso, που περιλαμβάνουν άλεσμα, συμπίεση και καθαρισμό του φίλτρου, οι κάψουλες εξαλείφουν εντελώς αυτά τα βήματα. Μετά την παρασκευή καφέ, απλά αφαιρέστε και πετάξτε τη χρησιμοποιημένη κάψουλα, αφήνοντας πίσω σας έναν καθαρό και χωρίς ακαταστασία χώρο. Αυτή η ευκολία επεκτείνεται και στη συντήρηση της μηχανής, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη τακτικού καθαρισμού ή αφαλάτωσης των περίπλοκων εξαρτημάτων. Οι κάψουλες espresso παρέχουν μια διαδικασία παρασκευής χωρίς προβλήματα και με αποδοτικό χρόνο από την αρχή έως το τέλος».

 

Προϊόντα

 

BRISTOT ΚΑΦΕΣ ESPRESSO ΚΑΨΟΥΛΕΣ για οικιακή χρήση με μηχανές Nespresso®

 

Ιταλικές μέθοδοι καβουρδίσματος και αλέσματος αναδεικνύουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά του αυθεντικού καφέ espresso, με άρτιο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι.

 

• 5,5 γρ. ανά κάψουλα: Η ποσότητα που απαιτείται για να έχει άρτιο σώμα ο υψηλής ποιότητας (μεγάλης περιεκτικότητας σε Arabica) espresso
• Δόση (min/max): 30/50 ml (70/100 – Lungo)
• 30/10 κάψουλες στο πακέτο
• 4/10 πακέτα στο κουτί

 

BRISTOT ΚΑΦΕΣ ESPRESSO 250GR

 

Γλυκόπιοτος, κρεμώδης espresso από επιλεγμένους, πιστοποιημένους καφέδες της Κεντρικής Αμερικής.

 

• Δυνατότητα double placement στην κατηγορία Bio/Wellness (Best Bio & Fairtrade award 2022 – Ιταλική Ένωση Καφεπαραγωγών)
• 250 γρ. στο πακέτο
• 16 πακέτα στο κουτί
• Αλεσμένος καφές για μηχανές espresso, φίλτρου, μπρίκι μόκα και γαλλική πρέσα

 

BRISTOT ΚΑΦΕΣ ΦΙΛΤΡΟΥ 200GR/226GR

 

Αποκηρωμένος καφές (μοναδικό προϊόν): Μελέτες σχετικά με τη σύνθεση του κεριού που υπάρχει στον φλοιό των κόκκων του καφέ εντόπισαν ορισμένες ουσίες που ενδέχεται να προκαλούν δυσκολίες στην πέψη σε άτομα που έχουν σχετική ευαισθησία. Με τη διαδικασία της αποκήρωσης αυτές οι ουσίες αφαιρούνται ενώ διατηρούνται όλα τα ευχάριστα στοιχεία και το άρωμα μιας απολαυστικής κούπας καφέ.

• L’ Americano: 100% Arabica καφές φίλτρου
• 200/226 γρ. στο πακέτο
• 16 πακέτα στο κουτί
• Δυνατότητα double placement στην κατηγορία Wellness
• Αλεσμένος καφές φίλτρου, για χρήση με μπρίκι μόκα, μηχανές φίλτρου και γαλλική πρέσα

 

Από το περιοδικό Coffee&Brunch Magazine (part 1)