Bazzara: Η εταιρεία καβουρδίσματος καφέ με έδρα την Τεργέστη ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον

Bazzara: Η εταιρεία καβουρδίσματος καφέ με έδρα την Τεργέστη ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον

Με θέση στη λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών στον κλάδο των ιταλικών τροφίμων και ποτών του Forbes και κατάταξη στις κορυφαίες ιταλικές εξαγωγικές εταιρείες το 2023 από την ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore και το Statista – ένα ανεξάρτητο γερμανικό ινστιτούτο ερευνών, η Bazzara ήρθε στη ζωή το 1966, όταν ο Dionisio Bazzara αποφάσισε να αναλάβει την εταιρεία καβουρδίσματος καφέ “La Brasiliana – Industria Triestina del Caffè” με έδρα την Τεργέστη.

 

Αυτή η μακρόχρονη ιστορία αγάπης ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια: η οικογενειακή εταιρεία καβουρδίσματος καφέ έχει τις ρίζες της σε ένα ιστορικό εργαστήριο που άνοιξε το 1937, το οποίο ανέλαβε λίγα χρόνια αργότερα ο Dionisio Bazzara με όνειρο την επανεκκίνηση και τη μεταμόρφωση της τοπικά διαχειριζόμενης εταιρείας με εξαγωγικό προσανατολισμό. Αργότερα η εταιρεία εξελίχθηκε σε μια επωνυμία με ισχυρή ταυτότητα από τους γιους του Franco και Mauro Bazzara, που δραστηριοποιούνται αντίστοιχα ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

 

Η πολύτιμη κληρονομιά αυτής της εταιρείας είναι βαθιά ριζωμένη στην πόλη της Τεργέστης: την «ιταλική πόλη του εσπρέσο». Οι κόκκοι καφέ ανήκουν στα προϊόντα – σύμβολα για την πόλη της Τεργέστης. Στη δεκαετία του 1960, η πόλη είχε ήδη στέρεες βάσεις σχεδόν τριών αιώνων παράδοσης καφέ, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε αναπτυχθεί με επιτυχία ολόκληρη η αλυσίδα παραγωγής του κλάδου. Η Bazzara γιορτάζει αυτά τα 300 χρόνια ιστορίας του καφέ, τιμώντας ταυτόχρονα την οικογενειακή και βιοτεχνική της παράδοση.

 

Σε τρεις γενιές η οικογενειακή επιχείρηση άνθισε, καθιερώνοντας την παρουσία της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ως παραγωγός χειροποίητων μιγμάτων υψηλής ποιότητας. Σήμερα η Bazzara πουλά τις επιλογές της από τις καλύτερες ποικιλίες Arabica και Robusta σε περισσότερες από τριάντα πέντε χώρες. Αυτές οι ποικιλίες καφέ προέρχονται από όλο τον κόσμο και συνδυάζονται αρμονικά στα μείγματα Bazzara, που περιέχουν την ουσία της τέχνης του καφέ Made in Italy. Στην ευρεία γκάμα γκουρμέ προϊόντων Bazzara εκφράζονται πλήρως οι αξίες του ιταλικού τρόπου ζωής και η αξιοσέβαστη βιοτεχνική παράδοση. Η εταιρεία παρέχει καφέ που είναι πάντα εξαιρετικά φρέσκος, προερχόμενος από παρτίδες που καλλιεργούνται στις καλύτερες περιοχές συγκομιδής στον πλανήτη. Ο καφές από κάθε περιοχή προέλευσης υπόκειται σε μια αργή και βαθμονομημένη διαδικασία ψησίματος. Διατίθενται πολλές σειρές αποκλειστικών προϊόντων Bazzara, που ταιριάζουν σε όλους τους ουρανίσκους και τις ανάγκες:

 

Σειρά DodiciGrancru – το μείγμα πολυτελείας της Bazzara: μια εξαιρετική ισορροπία που επιτυγχάνεται με το συνδυασμό κόκκων καφέ από δώδεκα από τις καλύτερες περιοχές καλλιέργειας της ποικιλίας Arabica στον κόσμο.

 

Μίγμα Bazzara – σχεδιάστηκε, δοκιμάστηκε και ψήθηκε αυστηρά στην Ιταλία για να ικανοποιήσει όλες τις καταναλωτικές συνήθειες χάρη σε μια μεταβλητή ισορροπία μεταξύ Arabica και Robusta.

 

Bazzara Pure Origin – οι καφέδες μίας προέλευσης προέρχονται αποκλειστικά από μια ενιαία φυτεία και επομένως εγγυώνται ένα εξαιρετικό ταξίδι αισθήσεων κατά μήκος της ζώνης του Ισημερινού του πλανήτη.

 

Bioarabica – αυτή η βιολογική σειρά παράγεται χωρίς τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων ή φυτοφαρμάκων, δίνοντας ζωή σε ένα φυσικό προϊόν που διαθέτει πολλές διεθνείς πιστοποιήσεις, όπως Fairtrade και Rainforest.

 

Panarabica – αυτή η σειρά χαρμανιών πολυτελείας αποτελείται από τρία νόστιμα μείγματα: Panamericana, Panafricana και Panasiatica. Κάθε ένα από αυτά αντιπροσωπεύει την ουσία κάθε ηπείρου καφέ. Σύνθετη και ισορροπημένη, η σειρά ξεχωρίζει για την ιδιαίτερα γλυκιά, όξινη και πικάντικη γεύση της.

 

Η Bazzara εργάζεται και για τη μετατροπή της παραγωγής σε πιο ηθική και βιώσιμη. Από αυτή την άποψη, η εταιρεία λειτουργεί με τη μορφή μιας Benefit Corporation από το 2021, εγγυώντας επίσημα πρότυπα βιωσιμότητας, σεβασμού για το περιβάλλον και ηθικής σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας. Για τη Bazzara, καφές σημαίνει ευχαρίστηση, ανήκειν, παράδοση, ιστορία και πολιτισμός. Η εταιρεία καβουρδίσματος καφέ δραστηριοποιείται ως υποστηρικτής της ιταλικής κουλτούρας του καφέ από διάφορες πτυχές. Στην πραγματικότητα, ο καφές αντιπροσωπεύει τη βασική δραστηριότητα της εταιρείας: τον σκοπό και την ψυχή της δουλειάς της Bazzara. Για την οικογένεια Bazzara, ο καφές δεν είναι μόνο ένα προϊόν προς πώληση, αλλά και μια πολιτιστική κληρονομιά που πρέπει να διαδοθεί, γι’ αυτό η εταιρεία καβουρδίσματος καφέ δημιούργησε μια σειρά εκδόσεων που περιλαμβάνει τόμους που μεταφράστηκαν σε διάφορες γλώσσες, επανεκδόθηκαν επανειλημμένα και διανέμονται με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Τα πιο διάσημα είναι τα τρία βιβλία που έγραψαν οι αδερφοί Franco και Mauro Bazzara: “The espresso coffee production system” και “Coffee tasting”, και τα δύο επανεκδόθηκαν πρόσφατα (το 2023): αλλά και το “Cappuccino Italiano Latte-Art” (2012), νικητής του Βραβείου «New product of the show» στο SCAE World of Coffee στη Βιέννη και «CoffeExperts» (2021), σε επιμέλεια των Marco και Andrea Bazzara, αντίστοιχα Q Grader και Academy Director της Bazzara Academy και Sales Manager. Ο δεύτερος όροφος του ιστορικού κτιρίου Art Nouveau όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Bazzara στεγάζει επίσης μια αριστοκρατική σχολή κατάρτισης καφέ: την Bazzara Academy, την πρώτη σχολή στην Ιταλία που πιστοποιήθηκε ως SCA Premier Training Campus για όλες τις ενότητες του Προγράμματος Coffee Skills. Εκτός από ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων που απευθύνονται σε λάτρεις και επαγγελματίες, η Ακαδημία Bazzara μοιράζεται επίσης μια πλούσια παραγωγή δωρεάν βίντεο και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω του καναλιού της στο YouTube και, από το 2021, η σχολή έχει ανοίξει επίσης τις πόρτες της σε λάτρεις και τουρίστες που θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για τον κόσμο του καφέ μέσα από εργαστήρια και εμπειρίες.

 

Εν κατακλείδι, η εταιρική ανταμοιβή “Italian Coffee Heritage” ενσωματώνει τα βασικά στοιχεία της τρέχουσας ταυτότητας Bazzara, ριζωμένη στις οικογενειακές αρχές και τις συνήθειες της ιταλικής υψηλής ποιότητας ζωής, η οποία μέσα από το απλό και σύνθετο τελετουργικό του εσπρέσο ανανεώνει τις βάσεις μιας συλλογικής κληρονομιάς, που περιλαμβάνει χρόνια έρευνας για την αριστεία και ένα πάθος που είναι χαρακτηριστικά ιταλικό. Η δουλειά που έγινε δεν ήταν σημαντική μόνο για την ανάπτυξη της εταιρείας αλλά και για την πολιτιστική ανάπτυξη της μεγάλης «κοινότητας του καφέ» στην οποία ανήκει η εταιρεία καβουρδίσματος καφέ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα www.bazzara.it/en.