Μπλε Παπαγάλος: Πήγαμε στο ρετρό μπαρ-καφέ της Νατάσας Μποφίλιου

Μπλε Παπαγάλος: Πήγαμε στο ρετρό μπαρ-καφέ της Νατάσας Μποφίλιου

Ο «Μπλε Παπαγάλος» αποτελεί το νέο σημείο αναφοράς για την πλατεία Αυδή, στο κέντρο της Αθήνας, κάπου μεταξύ βιομηχανικών κτηρίων, νεοκλασικών και μισογκρεμισμένων σπιτιών.

 

Με retro διακόσμηση και ένα λίγο εξωτικό τοπίο συνθέτουν την αισθητική του εσωτερικού μέρους του μαγαζιού. Τραπεζοκαθίσματα… άλλης εποχής υπάρχουν και στην ήσυχη πλατεία που προτιμούν οι επισκέπτες.

 

Για την ονοματοδοσία του μαγαζιού η ιδιοκτήτρια και γνωστή ερμηνεύτρια, Νατάσσα Μποφίλιου, είχε έμπνευση. Το όνομα το πήρε από το ομώνυμο μπαρ της ταινίας «Καζαμπλάνκα», αλλά και τη θρυλική ιστορία του Τζο Μπλάνκετ, ενός Κουβανού συλλέκτη σπάνιων πτηνών, που γύρισε όλο τον κόσμο ψάχνοντας τον… Μπλε Παπαγάλο.

 

Στον εσωτερικό χώρο κυριαρχούν τα φυτά, η ρετρό πολυθρόνες, παλιακά τασάκια και διακοσμητικά, ενώ στον εξωτερικό χώρο δεσπόζουν έπιπλα φερ-φορζέ.

 

Ο «Μπλε Παπαγάλος» είναι το καταλληλότερο μέρος για να αποτοξινωθείς από το άγχος και τις σκοτούρες, πίνοντας τον καφέ σου και ειδικά το καλοκαίρι κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων. Μπορείς να απολαύσεις ροφήματα, κοκτέιλ, ποτά, γλυκιές λιχουδιές, αλλά και φαγητό.

 

Εμείς δοκιμάσαμε μία all time επιλογή μας Freddo Espresso, από την Samba Coffee Roasters. Επίσης γευτήκαμε ένας lemon pie και ένα γευστικότατο προφιτερόλ.

 

Ο Μπλε Παπαγάλος, βρίσκεται στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, ένα σημείο, ήσυχο και ήρεμο, χωρίς κορναρίσματα, αυτοκίνητα. Με αρκετές δόσεις αστικού πράσινου, η πλατεία στο Μεταξουργείο είναι η νέα χαρά των Αθηναίων. Απέναντι βρίσκεται η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, ενώ πλησίον ένα πρωτοπόρο industrial οικιστικό project της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε πέντε (5) επίπεδα και αποτελείται από 40 διαμερίσματα, ένα (1) ατελιέ / επαγγελματικό χώρο και τρία (3) καταστήματα .

 

Samba Coffee Roasters

 

Mια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με την τέχνη του καφέ αδιάκοπα από το 1979, με μεράκι και αφοσίωση.

 

Ο Κώστας Καλαφατάς είναι ο δημιουργικός συνεχιστής της Samba Coffee Roasters, επιχείρησης επεξεργασίας καφέ η οποία ιδρύθηκε από τον πατέρα του, Στέφανο, στην Αθήνα.

 

Συλλέγουν την πρώτη ύλη του μοναδικού καφέ από τις καλύτερες παραγωγούς χώρες του κόσμου. Στην ιδιόκτητη υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας που διαθέτουν, επεξεργαζόνται τον καφέ δημιουργώντας ξεχωριστά χαρμάνια ελληνικού, espresso, φίλτρου, βιολογικού καφέ, αλλά και ροφήματα.

 

Παράλληλα οι Samba Coffee Roasters μοιραζόνται τη γνώση που έχουν αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από σεμινάρια γευσιγνωσίας, καβουρντίσματος κ.ά.

 

 

Μπλε Παπαγάλος, Λεωνίδου 31, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, τηλ.: 211 0121099