Καφές, παρέα και επιτραπέζια παιχνίδια «πάνε πακέτο»

Καφές, παρέα και επιτραπέζια παιχνίδια «πάνε πακέτο»

Γύρω από ένα τραπέζι σε αναπαυτικά καθίσματα να συζητάτε πώς κύλησε η εβδομάδα, να κάνετε σχέδια για τις επόμενες μέρες, να συζητάτε, τέλος πάντων, ό,τι σας απασχολεί ή δεν σας απασχολεί: Αυτή είναι μια κλασική έξοδος για καφέ και chit chat με φίλους. Τι θα λέγατε η επόμενη να έχει παιχνιδιάρικη διάθεση, φαντασία, παλμό, ενέργεια, να θέσει πνεύμα και σώμα σε εγρήγορση με τον πιο fun τρόπο;

 

Η Αθήνα είναι γεμάτη με μαγαζιά που, χρόνια τώρα, ειδικεύονται στα επιτραπέζια παιχνίδια, και δεν αναφερόμαστε μόνο στις κλασικές επιλογές της Monopoly, του Uno και του Trivial Pursuit. Εκεί έξω, υπάρχει ένας απίθανος κόσμος με αμέτρητες επιλογές για κάθε επίδοξο gamer του τραπεζιού, που θέλει να ξεφύγει για λίγες ώρες από την καθημερινότητα. Εμείς κάναμε μια βόλτα στην πόλη και ανακαλύψαμε κάποια από τα καλύτερα στέκια, για να πιείτε τον καφέ με την παρέα σας αλλιώς.

 

Από τη Χριστίνα Φαραζή

 

Toy Stories

 

Σε έναν όμορφο χώρο, με σπιτική ζεστασιά, εσωτερική αυλή και πατάρι στο κέντρο του Περιστερίου, το Toy Stories συνδυάζει, εδώ και μία εικοσαετία, την έξοδο για καφέ με το παιχνίδι και την ευχάριστη ατμόσφαιρα. Μυεί μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των επιτραπέζιων και διαθέτει μια τεράστια γκάμα τίτλων, τους οποίους φροντίζει να ενημερώνει διαρκώς με όλες τις νέες τάσεις. Χωρίζει μάλιστα τα παιχνίδια σε κατηγορίες όπως «στρατηγική», «ταχύτητα», «μνήμη», ώστε η επιλογή να είναι πιο εύκολη και το «μενού» πιο εύχρηστο. Μιλώντας για μενού, εκτός από τους καλοφτιαγμένους καφέδες με χαρμάνι espresso από έξι κορυφαίες ποικιλίες Arabica από την Κεντρική και τη Νότια Αμερική και την Αφρική, που θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση, θα χορτάσετε την πείνα σας με κλαμπ σάντουιτς, πίτσα, κρέπες και λαχταριστές κοτομπουκιές.

 

INFO
Ηροδότου 32, Περιστέρι, 210 57 80 215

 

Acapus Cafe

 

Ένα ακόμη θρυλικό καφέ που έμαθε την Αθήνα να παίζει επιτραπέζια είναι το Acapus, ένα ιστορικό στέκι του Παγκρατίου, 380 τ.μ. (!), όταν ακόμα η περιοχή δεν ήταν κουλ και χιπ. Λέγεται ότι άνοιξε τις πόρτες του το 1994. Σήμερα, τριάντα χρόνια μετά, συνεχίζει να πρωτοπορεί και να γεμίζει ασφυκτικά την εμπνευσμένη από το Game of Thrones και το Lord of the Rings αίθουσά του, με τις ξιφολόγχες, τα οικόσημα, τις μεσαιωνικές καμάρες και τα ξύλινα τραπέζια. Στις προθήκες του θα βρείτε περίπου 500 τίτλους, στον πάνω όροφο θα ξεμουδιάσετε παίζοντας μπιλιάρδο και στο υπόγειο Atari και Sega. Όπως καταλαβαίνετε, στο Acapus θα μπείτε μέρα, πίνοντας καφέ, και θα βγείτε νύχτα, έχοντας απολαύσει τα εμβληματικά μπέργκερ του καταλόγου συνοδεία βαρελίσιας μπίρας και νόστιμων κοκτέιλ.

 

INFO
Λάσκου Β 39, Παγκράτι, 210 76 46 573

 

PLAyCE

 

Σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το Μετρό της Πανόρμου, θα συναντήσετε τον προσεγμένο και πολύχρωμο χώρο του PLAyCE, με τις μεγάλες τζαμαρίες και τη συλλογή με πάνω από 1.000 επιτραπέζια στα ράφια, τακτοποιημένα σαν βιβλία σε πανύψηλες βιβλιοθήκες. Πρόκειται για ένα αγαπημένο στέκι φοιτητών, που σας βάζει αμέσως σε παιχνιδιάρικο mood, για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης με το παιχνίδι ισορροπίας Bamboleo και το Ultimate Werewolf, που αποτελεί μεταφορά του «Μια νύχτα στο Παλέρμο» –από τα highlights του καταλόγου. Όπως και τα ροφήματα που σερβίρει, από τους μονοποικιλιακούς και blend καφέδες, τις 20 διαφορετικές γεύσεις ζεστής σοκολάτας και τα κάτι παραπάνω από 20 αρώματα φύλλων τσαγιού μέχρι τις φρεσκοψημένες βάφλες και τη γλυκιά πίτσα.

 

INFO
Βασίλη Λογοθετίδη 14, Πανόρμου, 210 69 90 753

 

The Rubicon

 

H ονομασία του είναι εμπνευσμένη από τη λέξη “rubicon”, που σημαίνει «νίκη» στο Piquet, ένα παιχνίδι τράπουλας του 16ου αιώνα. Επί της ουσίας, τώρα, στο The Rubicon, στην ανερχόμενη πιάτσα του Γαλατσίου, θα συναντήσετε μια όαση παιχνιδιών με industrial design και παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Έναν πολυχώρο, που, εκτός από café για επιτραπέζιο gaming στα τραπέζια του, διαθέτει και τέσσερα escape rooms, για μια ολοκληρωμένη απόδραση από την καθημερινότητα, χαλάρωση και διασκέδαση. Και όταν έρθει η κρίσιμη ώρα που θα πεινάσετε και θα θέλετε να περάσετε από τον καφέ στο κυρίως πιάτο, θα χορτάσετε με φρεσκοφτιαγμένες αραβικές πίτες και ζουμερά μπέργκερ.

 

INFO
Ορφέως 10-12, Γαλάτσι, 697 203 7766

 

Πανδοχείο του Δρακοφοίνικα

 

Για τους λάτρεις του Dungeons & Dragons (DnD) είναι πάντα ο πρώτος και ο πιο αγαπημένος προορισμός, καθώς μπορούν να κλείσουν ολόκληρο δωμάτιο για να παίξουν το διάσημο, επικό επιτραπέζιο ρόλων φαντασίας. Εννοείται ότι στο Πανδοχείο του Δρακοφοίνικα θα ανακαλύψετε και πολλούς άλλους τίτλους για κάθε γούστο, από τους πιο εμπορικούς μέχρι τους πιο ψαγμένους. Είναι άλλωστε ένα από τα πιο παλιά και καλτ στέκια του είδους. Ένα σύντομο παιχνίδι ή ατέλειωτος μαραθώνιος; Το σίγουρο είναι ότι τα πεντανόστιμα σνακ από το μενού θα αναπληρώσουν τη χαμένη ενέργεια συνοδεία του αγαπημένου σας καφέ.

INFO
Ηλία Ηλιού 55, Νέος Κόσμος, 211 73 51 742

 

Κάισσα Cafe

 

Από τη γειτονιά του Περιστερίου εκκινήσαμε και σε αυτήν θα καταλήξουμε. Εκτός από το Toy Stories, η περιοχή διαθέτει ένα ακόμη φημισμένο μαγαζί για επιτραπέζια παιχνίδια, ποιοτικό καφέ, λαχταριστές αλμυρές και γλυκές γεύσεις: το Κάισσα Cafe της εταιρείας Κάισσα, που μεταφράζει τους ευπώλητους τίτλους από όλο τον κόσμο στα ελληνικά και προμηθεύει την ελληνική αγορά με αμέτρητα παιχνίδια από το 1985. Στα ράφια του πολύχρωμου πολυχώρου θα βρείτε όλα τα επιτραπέζια της εταιρείας, θα έχετε τη δυνατότητα ακόμα και να λάβετε μέρος, κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας και συνεννόησης, σε τουρνουά που διοργανώνονται για παιχνίδια όπως Κατάν και Wizzard, καθώς και σε DnD βραδιές.

 

INFO
Εθνικής Αντιστάσεως 85Α, Περιστέρι, 210 57 22 291

 

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine