«Τσάι και συμπάθεια» στις καλύτερες γωνιές της πόλης

«Τσάι και συμπάθεια» στις καλύτερες γωνιές της πόλης

Οι Βρετανοί το θεωρούν ιεροτελεστία κι εμείς ακολουθούμε τα χνάρια τους, ανακαλύπτοντας μικρούς «ναούς» για ζεστό και αρωματικό τσάι.

 

To Tsai

 

Με παράδοση στο τσάι από το 1993 και must επιλογή το τσάι Κεϋλάνης, μπορείτε να ανακαλύψετε οργανικό τσάι matcha από την Ιαπωνία, Rooibos (ΠΟΠ) από τη Νότια Αφρική, ροφήματα φρούτων, βοτάνων, λουλουδιών και μπαχαρικών από την Ευρώπη, Mate από τη Νότια Αμερική. Σουρωτήρια, τσαγιέρες, κούπες, αλλά και κάθε είδους αξεσουάρ που θεωρείται απαραίτητο για την παρασκευή της ιδανικής κούπας τσαγιού σάς περιμένουν για να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

 

INFO
Αλεξάνδρου Σούτσου 19, Κολωνάκι, τηλ. 210 33 88 941

 

Ohayo Teahouse

 

Πώς θα σας φαινόταν αν ένα μέρος συνδύαζε εκλεκτό τσάι και την ομορφιά των λουλουδιών; Στον καλαίσθητο χώρο του Ohayo συναντάτε όλα τα παραπάνω! Στον ολάνθιστο χώρο μπορείτε να απολαύσετε το εξαιρετικής ποιότητας ιαπωνικό τσάι σε μια ποικιλία γεύσεων. Φυσικά, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα υπέροχα, ιδιαίτερα γλυκά του Ohayo, όπως tiramisu, κλασικό είτε με matcha, lemon yuzu tart, yuzu carrot cake και το matcha flan pie. Extra tip: Αν αγαπήσετε πολύ το Ohayo Teahouse, μπορείτε να προμηθευτείτε από αυτό φυτά και λουλούδια.

 

INFO
Αγίας Βαρβάρας 79, Αθήνα, τηλ. 210 41 24 373

 

Madras

 

«Ναός τσαγιού» αναφέρεται στην επιγραφή και το όνομα δίνει αμέσως μια αίσθηση του τι θα συναντήσει κάποιος περνώντας την πόρτα του Madras. Στα ράφια του θα ανακαλύψετε εκατοντάδες ποικιλίες απευθείας εισαγωγής από την Κεϋλάνη, την Κίνα, την Ινδία, το Βιετνάμ. Πριν περάσετε το κατώφλι, αξίζει να γνωρίζετε ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1975 στον κόσμο του τσαγιού, όταν ο κ. Στέφανος Παπατζιάλας αποφάσισε να αφοσιωθεί στο αντικείμενο του γευστικού του πόθου και να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τσάι και τον πολιτισμό του. Σκοπός του ήταν να κάνει ευρύτερα γνωστό στη χώρα μας το πιο διαδεδομένο ρόφημα στον κόσμο μετά το νερό, το τσάι. Τελικά τα κατάφερε!

 

INFO
Λύσανδρου 4, Πειραιάς, τηλ. 210 42 12 091
Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ. 210 32 42 777

 

Ο Δρόμος του Τσαγιού

 

O Δρόμος του Τσαγιού δημιουργήθηκε στην Ελλάδα με την αρχική ιδέα να προσφέρει μια ευρεία γκάμα τσαγιών συνδυασμένη με μια πλούσια συλλογή μεσογειακών βοτάνων και μπαχαρικών. Έτσι, χαρίζει στους πελάτες του τις πιο γνώριμες μεσογειακές γεύσεις συνδυασμένες με τα τσάγια της Ανατολής. Τα βότανα, τα άνθη και τα φρούτα της Μεσογείου, καθώς και τα μπαχαρικά, βρίσκουν με τον πιο φυσικό τρόπο τη θέση τους στα μείγματα των αρωματισμένων τσαγιών. Το χαμομήλι, το τσάι του βουνού, η λεβάντα, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, καθώς και η κανέλα, η μαστίχα Χίου, το γαρύφαλλο, μαζί με το σύκο, το βερίκοκο, το πορτοκάλι και τα πλούσια αρωματικά άνθη, όπως το τριαντάφυλλο και το γιασεμί, παντρεύονται με τα μαύρα, τα πράσινα και τα λευκά τσάγια των «κήπων» της Άπω Ανατολής. Ένα μέρος της δουλειάς τους, μάλιστα, επικεντρώνεται στη δημιουργία καινούργιων αρωματισμένων τσαγιών.

 

INFO
Καψάλη 5, Κολωνάκι, τηλ. 210 72 21 460
Γ. Δροσίνη 16, Κηφισιά, τηλ. 210 80 87 820
Μάρκου Μπότσαρη 11, Γλυφάδα, τηλ. 210 89 20 999

 

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine