Tροχαλία: Το all-day café που σε κάνει να νιώθεις σαν το σπίτι σου

Tροχαλία: Το all-day café που σε κάνει να νιώθεις σαν το σπίτι σου

Ένας φιλόξενος πολυχώρος τέχνης στην καρδιά του Αμαρουσίου, στα Βόρεια Προάστια έχει κερδίσει το δικό του κοινό τα τελευταία χρόνια.

 

Μπορείς να δεις φοιτητές, μαθητές, να κάθονται ήσυχα μπροστά από το laptop ή κάποιο βιβλίο, μεγαλύτερους να συζητούν χαλαρά με ένα καφέ Republic, ή παρέες να πίνουν το ποτό τους συνοδεία γευστικότατων εδεσμάτων…  Εδώ η industrial αισθητική διασταυρώνεται με τις comfort γαστρονομικές επιλογές. Το όνομα του all-day café-εστιατoρίου μιλά από μόνο του. Τροχαλία. Παντού κυριαρχεί στην hand made διακόσμησή του.

 

Όλα είναι σπιτικά και χειροποίητα, χωρίς στυλιζαρίσματα και φανφάρες… Η Τροχαλία φέρνει την Κρήτη στο πιάτο μας, αλλά έχει εμπνευστεί και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

 

Το ισόγειο φέρει βιομηχανική αισθητική, στον πάνω όροφο το σκηνικό αλλάζει, γίνεται πιο χαλαρό, σαν σαλόνι παλιού σπιτιού, με παλιές πολυθρόνες και ράφια με βιβλία, ενώ στην αυλή το πράσινο κυριαρχεί…

 

Απολαύστε brunch, comfort food, γλυκό αλλά και φαγητό.

 

Έχουμε δοκιμάσει και συστήνουμε μπιφτέκια κοτόπουλο, πατατοσαλάτα, κοτόπιτα, κυπριακή πίτα με χαλούμι,  σιουφιχτά με κόκκινη σάλτσα, ψητό χαλούμι με μαρμελάδα ντομάτας, σπιτική μανιταρόπιτα, λευκή μους γιαουρτιού με sauce γλυκολέμονου…

 

 

 

ΤΡΟΧΑΛΙΑ
Θησέως 42, Μαρούσι