HORECA: Ο Coffee Master των… Γκίνες Gianni Cocco φτιάχνει ρόφημα Matcha Coconut στο περίπτερο της Dimello

HORECA: Ο Coffee Master των… Γκίνες Gianni Cocco φτιάχνει ρόφημα Matcha Coconut στο περίπτερο της Dimello

Παλμός, δημιουργικότητα, αγαπημένα χαρμάνια και ροφήματα, άφθονα ραντεβού και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά που συνέθεταν το σκηνικό στο εντυπωσιακό περίπτερο της KAFEA TERRA που φιλοξενήθηκε στη διεθνή έκθεση HORECA 2024, τη μεγαλύτερη έκθεση για την Καφεστίαση, η οποία διεξήχθη από τις 9-12 φεβρουαρίου.

 

Το coffeemag.gr βρέθηκε στο περίπτερο 1 του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Εxpo και επισκέφθηκε το περίπτερο της KAFEA TERRA, απολαμβάνοντας τη μοναδική ατμόσφαιρα. Brands όπως το εμβληματικό Dimello με την μοναδική σειρά THREE CONTINENTS, το πρωτοποριακό INSTEAD OF MILK αλλά και το πολυαγαπημένο illy είχαν την τιμητική τους και οι εκπλήξεις ήταν πολλές…

 

Η συνάντηση και το ρόφημα- έκπληξη από τον βραβευμένο Gianni Cocco

 

Ο Gianni Cocco γεννήθηκε στο Nuoro της Σαρδηνία, και από μικρός άρχισε να αναπτύσσει πάθος για τον κόσμο του καφέ, αποκτώντας την πρώτη του εργασιακή εμπειρία στα σημαντικότερα θέρετρα του νησιού.

 

Το Νουόρο είναι η γενέτειρα πολλών ποιητών, λογοτεχνών, ζωγράφων και γλυπτών, έχει επίσης ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στη Σαρδηνία. Θεωρείται το μεγαλύτερο πολιτιστικό κέντρο της Σαρδηνίας σε τέτοιο βαθμό που έμεινε γνωστή με το προσωνύμιο “Αθήνα της Σαρδηνίας”….

 

Η εμπειρία του και διεθνής καταξίωση τον έφεραν στην πραγματική Αθήνα, για λογαριασμό της KAFEA TERRA. Toν συναντήσαμε από κοντά στο περίπτερο της Dimello και αφού μας καλοδέχτηκε, δημιούργησε ένα μοναδικό κρύο ρόφημα καρύδας με τσάι matcha και σιρόπι βανίλιας…

Απολαύστε τον επί τω έργω:

 

 

Όπως ο ίδιος ανέφερε, βρέθηκε από το Μιλάνο όπου διαμένει στην Αθήνα προκειμένου να γίνει ενεργό μέλος της έκθεσης. Οn camera μας δείχνει βήμα-βήμα την παρασκευή ενός κρύου ροφήματος με το “INSTEAD OF MILK”, ένα προϊόν-υποκατάστατο γάλακτος, σιρόπι βανίλιας και τσάι μάτσα. Είναι “γρήγορο, ξεδιψαστικό, ελαφρύ, κατάλληλο για όσους έχουν δυσανεξία στο γάλα” σύμφωνα με τον Gianni Cocco.

 

Ποιος είναι ο Gianni Cocco

 

Είναι Coffee Master για την Aicaf (Accademia Italiana Maestri del Caffè) ιταλική ακαδημία Καφέ και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον χώρο της εστίασης. Σήμερα, έχει μετακομίσει στο Μιλάνο και εργάζεται σε ένα από τα σημαντικότερα bar της πόλης.

 

Ο Gianni Cocco κατέχει δύο πιστοποιημένα παγκόσμια ρεκόρ και συγκεκριμένα το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο αριθμό καφέ εσπρέσο που παρασκευάζεται σε μία ώρα (2011) και για τον μεγαλύτερο καπουτσίνο στον κόσμο (2013).

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα όπως «Vita in Diretta – RaiUno», «Tu si que vales – Canale 5» και είναι ένας από τους καθηγητές του «Detto Fatto – RaiDue». Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε περιοδικά όπως “BarGiornale”, “Mixerplanet” και “Pasticceria Internazionale” και άρθρα αφιερωμένα σε αυτόν στην “Il Corriere della Sera” και “La Repubblica”.

 

Από σήμερα και στο ελληνικό πρωτοπόρο coffeemag.gr