Chocolaterie βγαλμένες… από Παρίσι

Chocolaterie βγαλμένες… από Παρίσι

Ατμοσφαιρικές, με μικρά τραπεζάκια και παριζιάνικο αέρα, σερβίρουν αχνιστές σοκολάτες που δεν πρέπει να χάσουμε.

 

Clemente VIII Caffè

 

Με τραπεζάκια στον πιο κοσμοπολίτικο δρόμο του κέντρου, στην είσοδο της απαστράπτουσας Στοάς Σπυρομήλιου, το κλασικό και πολύ προσεγμένο καφέ με το εντυπωσιακό ταβάνι, ζωγραφισμένo στα πρότυπα της Καπέλα Σιστίνα, κάνει link με Ρώμη και Φλωρεντία και μόνο με το όνομά του. Aγαπημένο στέκι της επιχειρηματικής και της καλλιτεχνικής Αθήνας, των καλοντυμένων και των σοφιστικέ, μας δίνει εξωστρεφές και ατμοσφαιρικό ραντεβού από τις 10 το πρωί μέχρι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, με μια βιτρίνα με τυριά και αλλαντικά που κόβονται μπροστά μας, panini με ό,τι καλούδια θέλουμε και φοβερά γλυκά (εξαιρετική η σπιτική μηλόπιτα) ή ακόμη και για ένα γεύμα. Στα must, φυσικά, η ζεστή σπιτική σοκολάτα, η πλούσια, θρυλική ζεστή σοκολάτα του Clemente VIII, με τη γεμάτη γεύση, φτιαγμένη με το δικό τους χαρμάνι από εκλεκτό κακάο. Μην παραλείψετε και την εκδοχή που είναι εμπλουτισμένη με απαλή, παραδοσιακή ιταλική κρέμα και γεύση αυθεντικής βανίλιας.

 

INFO
Βουκουρεστίου 3, Αθήνα, τηλ. 210 32 19 340

 

L’arrêt du temps

 

«Παύση στον χρόνο», όπως προδίδει το όνομά του, υπόσχεται το L’arrêt Du Temps, ένα από τα spots που εκπέμπουν παριζιάνικο αέρα. Από τη στιγμή που καθόμαστε σε μία από τις αναπαυτικές ρετρό πολυθρόνες του, τίποτα και κανένας δεν μπορεί να διαταράξει τη ρομαντική ζεν διάθεση στην οποία αυτομάτως μπαίνουμε. Τίποτα, εκτός από μία σκέψη: ποια σοκολάτα να επιλέξουμε; Και εδώ ίσως λίγο να βασανιστούμε, καθώς οι επιλογές μάς ιντριγκάρουν να θέλουμε να τις δοκιμάσουμε όλες! Για τους οπαδούς των κλασικών και δοκιμασμένων γεύσεων προτείνουμε την παραδοσιακή σοκολάτα Viennois με την πλούσια σαντιγί. Αν, πάλι, μας αρέσουν οι πιο αρωματικές και πιπεράτες γεύσεις, τότε θα βρούμε τον «Παράδεισο» στη σοκολάτα με την κανέλα ή με τα μπαχαρικά. Φυσικά, υπάρχει και η σκέψη να θέλουμε απλά να συνδυάσουμε τη σοκολάτα με αλκοόλ, οπότε σε αυτήν την περίπτωση επιλέγουμε τη σοκολάτα με Amaretto.

 

INFO
Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 5, Ιλίσια, τηλ. 210 72 53 200

 

The Dark Side of Chocolate

 

Με την είσοδό μας σε αυτό το ισόγειο μαγαζί της πολυκατοικίας του ’30, νιώθουμε αυτομάτως συμπρωταγωνιστής της Juliette Βinoche στην ταινία Chocolat. Κινηματογραφικά ατμοσφαιρικό, ρομαντικό και με αρτίστικη ταυτότητα, το Dark Side of Chocolate ρίχνει φως στο ταξίδι μας στη σοκολάτα! Και αυτό γιατί διαθέτει όλα τα φόντα για να μας καθοδηγήσει μοναδικά σε αυτήν μας την εξερεύνηση. Στο τιμόνι του ο βιρτουόζος και με παριζιάνικη εκπαίδευση chocolatier Αριστοτέλης Παναγιώταρος, που, με τη βαθιά γνώση του, διαχειρίζεται αριστοτεχνικά την κορυφαία σοκολάτα Valrhona. Μεταξύ άλλων, ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μια ειδική σπάνια ποικιλία της σοκολάτας που έρχεται από μια μικρή φυτεία στο Περού. Μια μαύρη γλυκιά σοκολάτα Βενεζουέλας ή μια κλασική πικρή σοκολάτα Καραϊβικής, με βιολογικό πάντα γάλα, μας κάνουν να καταλάβουμε ότι δεν μιλάμε με υπερβολές. Για έξτρα σοκολατένιες δόσεις δεν ξεχνάμε φεύγοντας να προμηθευτούμε τις πλάκες σοκολάτας με κόκκους αλατιού ή καρπούς κακάο. Για δώρο παίρνουμε τα επικά χειροποίητα σοκολατάκια σε κασετίνα, στολισμένα με περίτεχνα σχέδια εμπνευσμένα από τα 70s.

 

INFO
Σόλωνος 49, Αθήνα, τηλ. 210 33 92 348

 

Petite Fleur

 

Διαχρονικά αγαπημένη και εμπορικά δημοφιλής chocolaterie της Αθήνας, που κλέβει με ευκολία την καρδιά μας, είτε δηλώνουμε αμετανόητοι chocoholics είτε όχι. Διαθέτει όλο το «πακέτο» που αρκεί για να μας συνεπάρει: premium γαλλική σοκολάτα Valrhona και ρομαντική, φινετσάτη ατμόσφαιρα, βγαλμένη από ρετρό παριζιάνικη ταινία. Τι άλλο μπορούμε να ζητήσουμε από μια έξοδο στην οποία ψάχνουμε γλυκό και ρομάντζο “A class” ταυτόχρονα στο ίδιο τραπέζι! Εάν είμαστε σε φάση που δεν φοβόμαστε τους πειραματισμούς, αφήνουμε στην άκρη τις κλασικές γεύσεις και τολμάμε κάτι πιο ιδιαίτερο: μια ζεστή κούπα σοκολάτας αρωματισμένης με πορτοκάλι ή ροζ πιπέρι ή ακόμα καλύτερα με γλυκό κρασί Vinsanto Σαντορίνης, για το απαραίτητο boost της βραδινής μας εξόδου. Πάντως, όσο κι αν μπούμε στο δέλεαρ να ετοιμάσουμε κάτι αντίστοιχο στο σπίτι, δεν ζητάμε συνταγή. Το μότο είναι αυστηρό και ξεκάθαρο: «Όλες οι συνταγές της σοκολάτας παραμένουν μυστικές».

 

INFO
Ομήρου 44, Κολωνάκι, τηλ. 210 36 13 169 – Πλατεία Αγίου Νικολάου 2, Χαλάνδρι, τηλ. 210 68 14 825 – Αμύντα 1, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, τηλ. 215 55 19 685 – Αγίων Θεοδώρων 4, Κηφισιά, τηλ. 210 80 83 949

 

Σοκολάτα 56

 

Μία από τις πιο ξακουστές και all time classic chocolaterie του κέντρου σερβίρει καταπληκτική σοκολάτα Valrhona, αχνιστή στο ποτήρι σας. Οι ποικιλίες, 42 τον αριθμό, κυρίως της Valrhona και κάποιες της Chocolaterie de l’ Opéra, σε συνδυασμό με τις γεύσεις, καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Μπίτερ, λευκές σοκολάτες, γάλακτος, απογειώνουν τις αισθήσεις και μας δίνουν έναν καλό λόγο να ανανεώσουμε το ραντεβού μας με το Σοκολάτα 56.

 

INFO
Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, Σύνταγμα, τηλ. 210 32 29 919

 

 

 

Από το Coffee&Brunch Magazine