Εσύ, θα έβαζες μια τέτοια μηχανή εσπρέσο στο coffee shop σου;

Εσύ, θα έβαζες μια τέτοια μηχανή εσπρέσο στο coffee shop σου;

Η μηχανή εσπρέσο αποτελεί συχνά το επίκεντρο ενός καφέ-μπαρ, ένω μπορεί να δώσει τον αισθητικό τόνο σε έναν ολόκληρο χώρο.

 

Όποια μηχανή είναι της επιλογή σας, μπορεί εν πολλοίς να καθορίσει το ύφος, την αισθητική και το στιλ του coffee shop σας. Σήμερα, μια νέα πρωτότυπη μηχανή εσπρέσο βρίσκεται στα… σπάργανα, και σχεδιάστηκε με βάση την αισθητική της βιομηχανικής εποχής.

Όπως αναφέρθηκε από την Yanko Design, η νέα μηχανή ονομάζεται Steampunk Espresso Machine by Steam Espresso. Είναι προϊόν του Τούρκου σχεδιαστή Αχμέτ Κεμάλ Ντασάν και, όπως είναι εμφανές, είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αποπνέει την αίσθηση μιας alternate reality industrial revolution.

 

Ως επί το πλείστον διαπνέεται από την αισθητική του Art Deco, με την “βαριά” προσθήκη του ορείχαλκου. Μεγάλο μέρος του εξωτερικού περιβλήματος, μαζί με πολλά από τα άλλα σχεδιαστικά στοιχεία, όπως οι λαβές του φίλτρου portafilter είναι όλα επενδεδυμένα με χαλκό, στο χρώμα του ορείχαλκου, γεγονός που προσδίδει στο μηχάνημα το στοιχείο της αντίκας, σε μια κατα τ΄άλλα μοντέρνα μηχανή καφέ.

 

Η μηχανή εσπρέσο Steampunk παραμένει απλώς μια ιδέα και σίγουρα θα χρειαζόταν αρκετά updates, προτού μπορέσει να φτάσει πραγματικά στην παραγωγή. Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα αρκετά… spicy σχέδιο και θα μπορούσε μνα βρει περίοπτη θέση σε ένα ιδιαίτερο ή ακόμη και θεματικό coffee shop.