Bristot Tiziano Riserva 1919

Bristot Tiziano Riserva 1919

Καινοτομία, πάθος, απόλαυση

 

Με κάθε καφέ Bristot ξεκινά κι ένα ταξίδι βασισμένο στις παραδοσιακές, εξαιρετικής ποιότητας συνταγές του ιδρυτή και εμπνευστή της εταιρείας, Domenico Bristot. Όπως αυτό το ταξίδι που ξεκινά με τη μοναδική γεύση του κορυφαίου χαρμανιού Bristot Tiziano 1919. Απολαύστε το!

 

Η αρχή του ταξιδιού

 

Ήταν το 1919 όταν ο Domenico Bristot, ένας νεαρός από το Belluno της Ιταλίας, με μεγάλη δίψα για γνώση, ξεκίνησε το ταξίδι του για τη Βιέννη. Εκεί, γοητεύτηκε από την ατμόσφαιρα των τοπικών café, όπου έγιναν η αφορμή για ζωηρές ανταλλαγές νέων ιδεών υπό το άρωμα του καφέ. Άκρως μαγεμένος από όσα έμαθε στη Βιέννη, ο Domenico απέκτησε ένα όραμα… Επιστρέφοντας στο Belluno, στα αγαπημένα του μέρη, η αποφασιστικότητα, η ικανότητα, το πάθος και η τόλμη του συνάντησαν το όραμά του, που έγινε επιτέλους πραγματικότητα: η Bristot Roasting Company μόλις είχε γεννηθεί.

 

Προορισμός: ο τέλειος καφές

 

Η ποιότητα και η βιολογική σύνθεση των πράσινων κόκκων επηρεάζονται από πληθώρα συντελεστών: το υψόμετρο, το κλίμα, τη γονιμότητα του εδάφους σε συνδυασμό με τις μεθόδους καλλιέργειας καθώς και τη μέθοδο συγκομιδής. Ο Domenico το γνώριζε καλά.  Και αυτήν τη γνώση, το όραμα και την αγάπη του για καφέ εξαιρετικής ποιότητας τη μεταλαμπάδευσε στις επόμενες γενιές, στους ανθρώπους της Bristot, που σήμερα συνεχίζουν την παράδοση με το ίδιο πάθος. 

 

Έτσι, ακολουθώντας τα ίδια βήματα, οι άνθρωποι της Bristot έψαξαν, βρήκαν και επέλεξαν τους καλύτερους κόκκους καφέ από κάθε χώρα, με στόχο να αναπαραγάγουν το διάσημο παλαιό χαρμάνι που δημιούργησε πρώτος ο σπουδαίος Domenico Bristot. 

 

Το αποτέλεσμα; Ο εξαιρετικής ποιότητας Tiziano Riserva 1919: ένα κορυφαίο χαρμάνι, με τέλεια ισορροπία μεταξύ γεύσης και χαρακτήρα, που προέρχεται από 7 κορυφαίες ποικιλίες καφέ από 3 διαφορετικές ηπείρους, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική. 

 

Συγκεκριμένα, το χαρμάνι του Tiziano 1919 Domenico Bristot Riserva συνδυάζει τέλεια την εκλεπτυσμένη οξύτητα των κόκκων Sidamo της Αιθιοπίας και τις ζαχαρωμένες νότες πορτοκαλιού, με μπαχαρικά και γεύσεις ξηρών καρπών από κόκκους υψηλής καλλιέργειας της Ινδίας και της Κεντρικής Αμερικής. Ένας απόλυτα ισορροπημένος και ντελικάτος espresso, που μπορεί να εντυπωσιάσει με την επίγευσή του και τον πιο απαιτητικό coffee lover. 

 

Το ταξίδι για την τελειότητα

 

Αν το πάθος έλειπε από την Bristot, ίσως το ταξίδι να σταματούσε στη συλλογή των καλύτερων κόκκων… Όμως όταν το πάθος είναι οδηγός, τότε η αναζήτηση της τελειότητας δεν σταματά ποτέ. Και για να δημιουργηθεί ένας αριστουργηματικός καφές όπως αυτός, όλα έχουν τη σημασία τους, ακόμα και η συσκευασία. 

 

Έτσι, ο Tiziano Riserva 1919 συσκευάζεται με μια καινοτόμο μέθοδο, η οποία προσθέτει στη συνολική ποιότητα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός απαράμιλλου καφέ περιορισμένης παραγωγής. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του καβουρδίσματος, ο καφές συσκευάζεται σε βαρέλι αζώτου των 2 kg υπό προστατευόμενες συνθήκες. 

 

Η μέθοδος αυτή επιτρέπει τη βελτίωση της ποιότητας του καφέ με την πάροδο του χρόνου, καθώς τα έλαια γίνονται πιο πλούσια σε άρωμα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των κόκκων μπορούν να αποτυπωθούν αργότερα και στο ποτήρι. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένας espresso γεμάτος και ισορροπημένος, πλούσιος σε σώμα, με εξαιρετική οξύτητα και νότες κακάο και εσπεριδοειδών.

 

Το ταξίδι του καφέ Bristot από τις φυτείες στο φλιτζάνι

 

Από το 1919 μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι της Bristot συνεχίζουν να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να προμηθευτούν τα καλύτερα υλικά και να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Άλλωστε, όπως συνηθίζουν να λένε, «θέλουν το τέλειο κι αυτό είναι η κινητήρια δύναμή τους»! Γι’ αυτό, κάθε λεπτομέρεια μετράει. 

 

Σε κάθε στάδιο της δημιουργίας του καφέ, από τη συλλογή των κόκκων από τη χώρα προέλευσής τους μέχρι τους εβδομαδιαίους ελέγχους ποιότητας σε κάθε χαρμάνι, ακολουθούνται τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, που συνοψίζονται στα παρακάτω 5 βήματα ποιοτικού ελέγχου:

 

ΒΗΜΑ 1: Έλεγχος και έγκριση της ποιότητας του δείγματος κόκκου καφέ από τη χώρα προέλευσης.

ΒΗΜΑ 2: Διασταυρούμενος έλεγχος μεταξύ του δείγματος που λαμβάνουν στο Belluno και αυτού που έχει ληφθεί πριν την αποστολή από τη χώρα προέλευσης.

ΒΗΜΑ 3: Επιπλέον έλεγχος ποιότητας στο λιμάνι άφιξης, όπου λαμβάνεται δείγμα και αποστέλλεται στο Belluno.

ΒΗΜΑ 4: Έλεγχος και δοκιμή του καβουρδισμένου δείγματος στο εργοστάσιο. 

ΒΗΜΑ 5: Εβδομαδιαίοι έλεγχοι σε κάθε μείγμα από ειδικούς γευσιγνώστες.

 

Το πάθος οδηγός σε κάθε ταξίδι

 

Οι άνθρωποι της Bristot δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Κάθε πράξη τους προκύπτει από την ταυτότητα και τη σύνδεση με τον τόπο που τους έμαθε να εργάζονται και να ζουν αρμονικά με τη φύση και τους ανθρώπους που τους περιβάλλουν καθώς και από τον τρόπο που κληρονόμησαν από τον Domenico Bristot. 

 

Το καφεκοπτείο βρίσκεται σε ένα μοναδικό και αγνό φυσικό περιβάλλον και αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό παραδοσιακής και σύγχρονης βιομηχανικής παραγωγής. Εκεί, εργάζονται κυρίως ντόπιοι, έτσι ώστε να στηρίζεται και να αναπτύσσεται η τοπική κοινωνία, ενώ μεγάλη σημασία δίνεται στην προστασία του περιβάλλοντος. 

 

Αυτό είναι εξάλλου το «σπίτι» τους, όπως συνηθίζουν να λένε. Η αγάπη και η φροντίδα προς τη γη και την πρώτη ύλη αντανακλάται σε κάθε κίνηση και κάθε άνθρωπο που εργάζεται στην παραγωγή του καφέ, είτε στην έδρα τους, τους Δολομίτες, είτε σε μία από τις 65 χώρες στις οποίες διανέμεται το προϊόν ανά τον κόσμο. «Αυτό ξέρουμε να κάνουμε καλά. Να σεβόμαστε το σπίτι μας, τις παραδόσεις, τη δουλειά που γίνεται με πάθος, τους ανθρώπους μας, αλλά και το μέλλον» υποστηρίζουν. 

 

Παραγωγοί καφέ, ερευνητές, μεταφορείς, γευσιγνώστες, barista και λάτρεις του καλού espresso, όλοι όσοι ασχολούνται με τον καφέ Bristot, μοιράζονται την αγάπη τους για τον καφέ, φτιαγμένο με μεράκι. Αυτό ακριβώς το πάθος για το άρτιο τελικό αποτέλεσμα στο φλιτζάνι είναι η κινητήρια δύναμη προς την τελειότητα. 

 

«Καφές Bristot. Ό,τι κάνετε, κάντε το με πάθος»!

 

 

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine