Cοffeeway… coffeebags: Καφές σε φακελάκι και… φύγαμε!

Cοffeeway… coffeebags: Καφές σε φακελάκι και… φύγαμε!

Έχετε σκεφτεί πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή μας αν μπορούσαμε να κουβαλάμε παντού μαζί μας τον αγαπημένο μας καφέ φίλτρου;

 

Τώρα, αυτό γίνεται πραγματικότητα, καθώς ο καφές φίλτρου μπαίνει σε ατομικά φακελάκια! Πλέον, και στη χώρα μας, ήρθαν για να προσφέρουν, σε τρία περίπου λεπτά, ποιοτικό καφέ, χωρίς καφετιέρα, χωρίς κόπο, μόνο με την προσθήκη ζεστού νερού. Τόσο απλά, αλλά και τόσο γευστικά. Μια μοναδική καινοτομία από την ελληνική εταιρεία CAFETEX, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επεξεργασίας καφέ στην Ελλάδα, κάτοχο των εμπορικών σημάτων Brazita και Coffeeway.

 

Ένα, λοιπόν, καινοτόμο προϊόν καφέ, με ταχύτατη διαδικασία παρασκευής, προκειμένου οι καταναλωτές να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους ρόφημα χωρίς κόπο, ανά πάσα στιγμή. Μια ιδανική επιλογή τόσο για οικιακή κατανάλωση όσο και για επαγγελματική χρήση στην αγορά του HO.RE.CA., και ειδικά στα ξενοδοχεία, για την κάλυψη της ανάγκης παρασκευής καφέ είτε μεμονωμένα στα υπνοδωμάτια είτε μαζικά στο πρωινό. 

 

Για την οικιακή κατανάλωση διατίθενται σε χάρτινη πολυσυσκευασία των 10 μερίδων καφέ, ενώ για τις ανάγκες της χονδρικής αγοράς διατίθενται σε χάρτινο display κουτί των 50 μερίδων καφέ, το οποίο λειτουργεί και ως dispenser, για τοποθέτηση στον μπουφέ του πρωινού.

 

Οι επιλογές, πλούσιες και γευστικές, καλύπτουν όλες τις ανάγκες και προτιμήσεις των καταναλωτών:

 

  • Morning Blend: Εξαιρετικές ποικιλίες καφέ 100% Arabica, συνδυασμένες σε ένα ξεχωριστό χαρμάνι. Ο ιδανικός καφές για το ξεκίνημα της ημέρας με τον πιο απολαυστικό τρόπο!
  • Blend Eleven: Χαρμάνι από συνδυασμό ποικιλιών καφέ Arabica και Robusta. Ένας δυνατός καφές, με έντονη γεύση, για τόνωση και ενέργεια.
  • Decaf water processed: Καφές 100% Arabica, χωρίς καφεΐνη. Η μέθοδος αποκαφεϊνοποίησης στους πράσινους κόκκους καφέ γίνεται με χρήση νερού, προκειμένου η γεύση του καφέ να παραμένει αναλλοίωτη. Η ιδανική επιλογή για όσους αποφεύγουν την κατανάλωση καφεΐνης.
  • Vanilla-Hazelnut: Εκλεκτές ποικιλίες καφέ 100% Arabica με τον αξεπέραστο συνδυασμό αρωμάτων βανίλιας και φουντουκιού της Coffeeway. Η τέλεια επιλογή για ξεχωριστές στιγμές απόλαυσης.
  • Salted Caramel: Χαρμάνι καφέ 100% Arabica, συνδυασμένο με πρωτότυπο άρωμα αλατισμένης καραμέλας, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του αρωματικού καφέ που αναζητούν νέες γευστικές εμπειρίες.

 

Πλεονεκτήματα coffeebags

 

Οι καταναλωτές απολαμβάνουν, κάθε φορά, φρέσκο, ευωδιαστό καφέ σαν να έχει μόλις καβουρδιστεί. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς το ατομικό φακελάκι (coffeebag) είναι κατασκευασμένο από πορώδες υλικό, συγκρατείται δε μέσω ενός βαμβακερού νήματος και χρησιμοποιείται στο φλιτζάνι περίπου όπως και τα φακελάκια τσαγιού. Κάθε φακελάκι (coffeebag) είναι συσκευασμένο σε ατομική αεροστεγή συσκευασία, η οποία επιπλέον περιέχει αδρανές αέριο (άζωτο), για την προστασία του καφέ από την οξείδωση. Με τον τρόπο αυτό τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καφέ διατηρούνται αναλλοίωτα. 

 

Ο καφές παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα. Το coffeebag εμβαπτίζεται στο ζεστό νερό πριν φιλτραριστεί, όπου και παραμένει για 3 περίπου λεπτά, σε αντίθεση με τον καφέ που παρασκευάζεται σε καφετιέρα, όπου το ζεστό νερό ενσταλάζεται, διαπερνά τον καφέ και φιλτράρεται απευθείας από το φίλτρο της καφετιέρας. Στα coffeebags οι αλεσμένοι κόκκοι διαβρέχονται σε όλη την επιφάνειά τους και έτσι απελευθερώνουν σταδιακά όλες τις διαλυτές ουσίες και τα υπέροχα αρώματα του καφέ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο καφές των coffeebags να έχει πιο μαλακό και απαλό σώμα, πιο φρέσκια αίσθηση και πιο περίπλοκα αρώματα και γεύση. Επιπλέον, όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος παραμονής του coffeebag μέσα στο νερό τόσο πιο έντονα χαρακτηριστικά αποκτά ο καφές, επιτρέποντας στον χρήστη να διαμορφώσει το ρόφημα ανάλογα με τις προτιμήσεις του. 

 

Η χρήση των coffeebags επιτρέπει επίσης την παρασκευή και κρύου ροφήματος, με τη μέθοδο cold brew, με την οποία τα φακελάκια εμβαπτίζονται σε νερό βρύσης και παραμένουν για 16-24 ώρες σε συνθήκες ψύξης. Και όλα αυτά με ιδιαίτερη προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, που δεν αφορά μόνο αυτήν που απαιτείται για την παρασκευή του καφέ, αλλά και εκείνη που απαιτείται για τη διατήρησή του ζεστού. 

 

Για όλους αυτούς τους λόγους, τα Coffeeway coffeebags έχουν καταφέρει να κερδίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Επιπροσθέτως, αποτελούν μια εξαιρετική λύση για τη μαζική εστίαση, και ειδικά για τα ξενοδοχεία, γιατί προσφέρουν ποικιλία επιλογών, «φρέσκο» και ποιοτικό καφέ, άμεση και γρήγορη παρασκευή, μόνο με τη χρήση ζεστού νερού. Και το σημαντικότερο: η προετοιμασία του καφέ γίνεται, πλέον, από τον ίδιο τον καταναλωτή και όχι από την επιχείρηση, απελευθερώνοντας πολύτιμους ανθρώπινους πόρους.

 

 

Λίγα λόγια για την CAFETEX

 

Η CAFETEX, χάρη στην πολυετή εμπειρία της στην επεξεργασία κάθε τύπου καφέ, όχι μόνο αναγνώρισε τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς, αλλά κατάφερε μέσα από συνεχή και συστηματική έρευνα να αναπτύξει αυτήν τη νέα κατηγορία καφέ. 

 

Στόχος της εταιρείας CAFETEX είναι, μέσα στην επόμενη πενταετία, οι πωλήσεις των Coffeeway coffeebags να αποτελούν σημαντικό μέρος του τζίρου της και να δημιουργήσουν μια νέα τάση στην κατανάλωση καφέ, με την προοπτική αυτή να αποτελέσει μια νέα, ξεχωριστή αγορά. Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μια εμπνευσμένη καινοτομία στον καφέ, η οποία επιτρέπει την παρασκευή ποιοτικών ροφημάτων, εύκολα και γρήγορα, χωρίς σπατάλη.