Coffee and dessert pairings: Cheesecake φράουλα

Coffee and dessert pairings: Cheesecake φράουλα

Δροσιστικά, με φρουτώδη γεύση και αρώματα, φέρουν την υπογραφή του Πέτρου Συρίγου και είναι ο καλύτερος συνδυασμός για τον καφέ μας. 

 

Cheesecake φράουλα

 

Υλικά

800 γρ. τυρί κρέμα 

250 γρ. ξινομυζήθρα μαλακή ή ανθότυρο 

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 πακέτο μπισκότα 

120 γρ. βούτυρο

6 φύλλα ζελατίνης

Ξύσμα απο 1 λεμόνι

Μαρμελάδα φράουλας 

 

Εκτέλεση 

 

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που έχουμε λιώσει για 20 δευτερόλεπτα σε φουρνάκι μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι. Βάζουμε σε παγωμένο νερό τις ζελατίνες και τις αφήνουμε μέσα σε ένα μπολ για 10 λεπτά. 

 

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με τη μυζήθρα και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσέχουμε να μη ζεσταθεί πολύ και φουσκώσει, γιατί θα χυθεί. Όταν λιώσει τελείως η ζάχαρη, παίρνουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις στραγγίζουμε με τα χέρια μας, να φύγει τελείως το νερό, και τις ρίχνουμε στο μείγμα με την κρέμα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα με την κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σε ένα αποσπώμενο σκεύος (ταρτιέρα) απλώνουμε το μπισκότο για βάση και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ. Βάζουμε στο ψυγείο για πάνω από 3 ώρες. Σερβίρουμε σε κομμάτια ή ακόμα και σαν τούρτα με μαρμελάδα. 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine