Coffee and dessert pairings: Μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι

Coffee and dessert pairings: Μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι

Δροσιστικά, με φρουτώδη γεύση και αρώματα, φέρουν την υπογραφή του Πέτρου Συρίγου και είναι ο καλύτερος συνδυασμός για τον καφέ μας. 

 

Μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι

 

Υλικά

250 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας

100 γρ. βούτυρο

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

150 γρ. λευκή σοκολάτα

Ξύσμα από ένα λεμόνι

3 φύλλα ζελατίνης

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 

Εκτέλεση 

 

Σπάμε τα μπισκότα, τα ενσωματώνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα μοιράζουμε σε μπολάκια για βάση. Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή, προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε. 

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων σε μικρά κομμάτια για 3 λεπτά στα 300-360 Watt ή σε μπεν-μαρί, αλλά προσέχουμε να μην ανεβάσει μεγάλη θερμοκρασία. Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μπολ με το γιαούρτι και την κρέμα. Στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε σε μία κουταλιά βραστό νερό, για να διαλυθούν καλά, και προσθέτουμε όλο το υγρό στο μπολ. Βάζουμε πάνω από το μπισκότο στα ποτηράκια μας και μετά στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρουμε με φρούτα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine