London Fog: Mια ιδιαίτερη ιστορία για το “latte” τσαγιού

London Fog: Mια ιδιαίτερη ιστορία για το “latte” τσαγιού

Τι είναι το London Fog και ποιος το ανακάλυψε;

 

Βελούδινο λείο και ζωηρό εσωτερικά, το London Fog είναι μια εναλλακτική απόλαυση του καφέ από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Το ρόφημα είναι κατά βάση ένα λάτε μαύρου τσαγιού: ένα έκγχυμα τσαγιού Earl Grey φτιαγμένο με γάλα στον ατμό και μόνο μια νότα γλυκύτητας. Eναλλακτικά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα chai latte και ένα παραδοσιακό φλιτζάνι τσάι.

 

Ποιος εφηύρε το London Fog;

 

Η “πατέντα” του London Fog αποδίδεται στην κεραμίστρια Mary Loria η οποία έζησε στο Βανκούβερ τη δεκαετία του 1990 και παρόλο που ήταν (και εξακολουθεί να είναι) φανατική θαυμάστρια του καφέ, η εγκυμοσύνη την έκανε να αναζητήσει εναλλακτικές.

 

Η Loria συμπαθούσε το τσάι, γι’ αυτό άρχισε να ζητά από τους baristas του Buckwheat Cafe, ένα λάτε γάλακτος στον ατμό με μια σακούλα Earl Grey. Έπειτα προσέθετε ζάχαρη βανίλιας. Αρκετά σύντομα, το ρόφημα άρχισε να εμφανίζεται στα μενού των καφέ στις ΗΠΑ. Η Starbucks παρουσίασε το δικό της Teavana® London Fog Latte το 2009, το οποίο παρασκευάζεται με τσάι, 2% γάλα και σιρόπι βανίλιας.

 

Στο μεταξύ είναι οφύμωρο πως παρά την ονομασία του, φαίνεται ότι κανένα coffee shop στο Λονδίνο δεν προσφέρει London Fog!