Caffè L’Antico: “Για εμάς δεν υπάρχουν πελάτες, υπάρχουν συνεργάτες”

Caffè L’Antico: “Για εμάς δεν υπάρχουν πελάτες, υπάρχουν συνεργάτες”

Με βραβεύσεις και δεκάδες επιτυχίες στο δυναμικό τους, ο Κωστής και η Ντίμη Κορδαλή μιλούν για το σύντομο, αλλά γεμάτο ταξίδι της Goddcoffee και του Caffè L’Antico προς την κορυφή, τους δύσκολους στόχους που κατέκτησαν και όλα όσα ονειρεύονται για το μέλλον. 

«Έχουμε τη χαρά και την τιμή να εκπροσωπούμε στην Ελλάδα και την Κύπρο τον Caffè L’Antico, έναν ιταλικό οίκο καφέ πολυβραβευμένο και με ιστορία άνω του ενός αιώνα. Η ιστορία που φέρνουμε μαζί με τα χαρμάνια μας, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη προσέγγιση του πελάτη, αποτελεί για εμάς πλεονέκτημα. Τη διαφορά όμως την κάνει το γεγονός ότι χτίζουμε συνεργασίες με τα σημεία πώλησης των προϊόντων μας. Για εμάς δεν υπάρχουν πελάτες, υπάρχουν συνεργάτες, με τους οποίους μαζί προσπαθούμε να εξυπηρετούμε την καθημερινή ανάγκη της απόλαυσης ενός γευστικού και ποιοτικού espresso για τους καταναλωτές. Αυτό επισφραγίζεται άλλωστε και από τα Χρυσά Βραβεία στις κατηγορίες After-Sales και Innovative Coffee Importer που λάβαμε στα φετινά Coffee Business Awards. Συγκεκριμένα, εμείς, στην Goddcoffee ΟΕ, πιστεύουμε ότι είναι μέρος της δουλειάς μας οι συνεργάτες μας –δηλαδή τα καταστήματα καφεστίασης, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια– να έχουν από εμάς συνεχή στήριξη. 

 

Είμαστε δίπλα στους πελάτες μας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, καλύπτοντας συστηματικά όλες τις ανάγκες τους και παρέχοντας εξειδικευμένες λύσεις. Συνεργαζόμαστε με τις καλύτερες εταιρείες της αγοράς μηχανολογικού εξοπλισμού HORECA, παρέχοντας εκπαίδευση στη χρήση όλων των απαραίτητων μηχανημάτων για την παραγωγή του τελικού προϊόντος. Επιπρόσθετα, παρέχουμε σε όλους τους πελάτες μας εκπαίδευση του προσωπικού τους, ώστε ο τελικός καταναλωτής να απολαμβάνει όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ μας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια μαγική εμπειρία αισθήσεων με ιστορία ενός αιώνα, όπου κι αν βρίσκονται, κάθε στιγμή» αναφέρει στην αρχή της κουβέντας μας η Ντίμη Κορδαλή, Marketing and Communications Director της Goddcoffee. 

 

Όποιος γνωρίζει άλλωστε την πορεία της εταιρείας αμέσως αντιλαμβάνεται ότι αυτή είναι η φιλοσοφία τους. Η εταιρεία ξεκίνησε την πορεία της το 2016 και έκτοτε δεν έχει παρεκκλίνει από τους τέσσερις βασικούς άξονές της: την παροχή και τη διασφάλιση άριστης ποιότητας espresso με προϊόντα διεθνούς αναγνωρισιμότητας, διακρίσεων και πιστοποιήσεων, την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών με συνέπεια, προσήλωση και έμφαση στην καινοτομία, τη συνεχή εκπαίδευση των baristi ώστε να αναδεικνύονται τα γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ, αλλά και την οικοδόμηση ενός δικτύου συνεργατών-πρεσβευτών του Caffè L’Antico, με στόχο τη διάδοση της υψηλής τεχνογνωσίας του καφέ. 

 

Και, παρ’ όλο που ήταν μια δύσκολη χρονιά το 2022, ο κ. Κωστής Κορδαλής, CEO της Goddcoffee, βλέπει πάντα τις δύο όψεις του νομίσματος: «Το 2022 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, θα έλεγα. Έχοντας την πανδημία και στη συνέχεια τον πόλεμο, την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, οι Έλληνες, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, περνούν άλλη μία δύσκολη χρονιά. Βέβαια, σε σχέση με το 2021 –καθώς η πανδημία βρίσκεται σε αποδρομή–, o κόσμος, διψασμένος και γεμάτος ενέργεια, βγήκε επιτέλους από το σπίτι, διασκέδασε, ταξίδεψε και επέστρεψε δριμύτερος. 

 

“Μια μαγική εμπειρία αισθήσεων με ιστορία ενός αιώνα” 

 

Ο ρόλος του κλάδου μας γίνεται ακόμη πιο σημαντικός, καθώς σε τέτοιου είδους κρίσεις οι μικρές απολαύσεις της ζωής, όπως ο καφές, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία στην καθημερινότητα του ανθρώπου» υποστηρίζει. Και συνεχίζει: «Οι επιπτώσεις από τις διαδοχικές ξηρασίες και τους παγετούς στη Βραζιλία, τα παγκόσμια lockdowns έχουν μειώσει την παραγωγή στους μεγαλύτερους παραγωγούς καφέ. Η ενεργειακή κρίση ακρίβυνε τις μεταφορές και τα logistics, με αποτέλεσμα να έχουμε ακριβότερο καφέ. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι ότι και το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά, όσο πηγαίνουμε στο τέλος του επόμενου έτους, ευελπιστούμε σε μια εξομάλυνση των τιμών και σε μια σταθεροποίηση των πραγμάτων, κάτι πολύ σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για έναν κλάδο που αφορά πολλές χιλιάδες εργαζομένους και όλους τους πολίτες». 

 

Παρά τις αντιξοότητες, πάντως, οι στόχοι τους επιτεύχθηκαν. Πλησίασαν τους συνεργάτες τους και τους τελικούς καταναλωτές με καλό και γευστικό καφέ, όπως κάνει ο Caffè L’Antico, o οποίος διανέμεται σε πάνω από 44 χώρες ως  ένα premium προϊόν, διαθέτοντας την εμπειρία ενός αιώνα. Συμμετείχαν στη HORECA, παρουσίασαν τα προϊόντα τους και έκλεισαν νέες και ελπιδοφόρες συνεργασίες. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα, προσπαθούν πάντα να προσφέρουν υπηρεσίες με πολύ αυστηρά κριτήρια ποιότητας, ώστε να μεταφέρουν την αξία που οφείλουν σε κάθε κούπα καφέ που απολαμβάνουν οι καταναλωτές. 

 

Τα σχέδια για το 2023 

 

Όσο δύσκολη κι αν φαντάζει η νέα χρονιά, οι στόχοι παραμένουν στόχοι και η εταιρεία Goddcoffee ΟΕ έχει αποδείξει τη δυναμική της. «Έχοντας αναπτύξει ένα σημαντικό δίκτυο συνεργατών και σημείων διάθεσης των προϊόντων μας, επόμενος σταθμός είναι να προσφέρουμε την απόλαυση του espresso μας σε κάθε γωνιά της χώρας. Θέλουμε να διαθέσουμε τον Caffè L’Antico και στο κυπριακό κοινό και την ολοκληρωμένη παροχή ειδών HORECA της Goddcoffee. Επιπλέον, για εμάς είναι προτεραιότητα η μετάδοση –μέσα από ειδικά σεμινάρια εκπαίδευσης στο δίκτυό μας– της γνώσης της παρασκευής ενός ποιοτικού προϊόντος για τον καταναλωτή, αλλά και της κουλτούρας ενός καλού espresso. Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που, στο σύντομο χρονικό διάστημα παρουσίας στην Ελλάδα, λάβαμε 6 Χρυσά Βραβεία στα Coffee Business Awards 2021» αναφέρει ο Κωστής Κορδαλής. 

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine