Παναγιώτης Χάσκος: «Η σημαντικότερη επιτυχία μου είναι η ομάδα μας»

Παναγιώτης Χάσκος: «Η σημαντικότερη επιτυχία μου είναι η ομάδα μας»

Η εταιρεία Haskos Coffee & Beverages-Caffe’ Luigi ΕΠΕ δραστηριοποιείται στον χώρο του καφέ από το 2000, ενώ τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται σταδιακά σε νέα εμπορικά δίκτυα και νέες προϊοντικές κατηγορίες. Η ομάδα, ενωμένη και με κοινούς στόχους, μιλά για το μέλλον και για όλα όσα οραματίζεται.

 

Έχοντας αποκτήσει σημαντικά εμπορικά σήματα και αποκλειστικές συνεργασίες με πολύ γνωστές εταιρείες του εξωτερικού, η Haskos Coffee & Beverages-Caffe’ Luigi ΕΠΕ στηριζεται σε τρεις πυλώνες: την εμπορία του καφέ espresso Caffe’ Luigi dal 1901 και τον προϊόντων με το σήμα Luigi, την παραγωγή και εμπορία των δικών τους προϊόντων (Ελληνικός Καφές Μερακλής, Καφές Φίλτρου Kronberg, στιγμιαίος καφές HAS CAFÉ και του νέου τους premium espresso brand 7 grams Espresso Micro Roasters) και την οικογένεια των προϊόντων Oscar’s Family Tradition (σοκολάτες ρόφημα Instant Cioccolata και ChocoBoom, καφές και σοκολάτα Freezino και Biscottino, σιρόπια με γεύσεις Oscar’s Syrups και γρανίτες Granissimo). Με αφοσίωση και σεβασμό στην ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει, η εταιρεία κέρδισε γρήγορα την εμπιστοσύνη των συνεργατών, χτίζοντας μακροχρόνιες σχέσεις με πελάτες και προμηθευτές. Το πιο ουσιώδες όμως είναι η δυνατή ομάδα που κρύβεται πίσω από κάθε τμήμα. Η dream team των πωλήσεων και, φυσικά, η ψυχή της εταιρείας, ο Παναγιώτης Χάσκος, μιλούν για την ομαδική τους δουλειά αλλά και τους στόχους που θέτουν για το 2023.

 

Ο Γιώργος Γιουπάκης, Business Development Manager, αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

«Βασικός μας στόχος είναι όλοι οι άνθρωποι της εταιρείας μας να ικανοποιούν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο κι εμείς δίνουμε μεγάλη σημασία στο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να είναι αποτελεσματικοί, ο καθένας μόνος του πρωτίστως, και δευτερευόντως να μπορούν να υλοποιήσουν το κοινό μας όραμα και τους στόχους μας, ώστε στο τέλος της ημέρας να συμβάλουνε στην επιτυχία της εταιρείας μας. Έχοντας σαν βασικό “όπλο” το τμήμα πωλήσεων, το οποίο, με διάθεση και όρεξη για δουλειά, μπορεί να κυνηγήσει τον στόχο της εταιρείας –σαφώς και πιστεύω ότι κουβαλάει το μεγαλύτερο βάρος. Τονίζοντας, βέβαια, πως όλα τα τμήματα είναι σημαντικά, διότι αν κάποιο τμήμα υπολειτουργεί, τότε και το τμήμα πωλήσεων δεν θα μπορέσει να κατακτήσει τις πωλήσεις και τους στόχους τους οποίους φιλοδοξεί. Σχετικά με τη χρονιά που πέρασε, το 2021, το τμήμα πωλήσεων κατάφερε να πετύχει όλους τους στόχους του, τους οποίους, προσωπικά, χαρακτηρίζω υψηλούς. Σχετικά με το 2022, η εταιρεία μας θα κλείσει με αύξηση πωλήσεων μεγαλύτερη από +20%. Αποτέλεσμα το οποίο ενισχύθηκε από ανάπτυξη πωλήσεων σε περιοχές όπου δεν είχαμε παρουσία. Αυτό αποτέλεσε βασικό χαρακτηριστικό της χρονιάς που πέρασε, καθώς οι νέες συνεργασίες ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες, οι οποίες στο μέλλον θα μας δείξουν ακόμα πιο σπουδαία αποτελέσματα. Άμεσος στόχος είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες στην περιφέρεια και σε περιοχές όπου ακόμη δεν έχουμε παρουσία, εδραιώνοντας ταυτόχρονα ακόμη περισσότερο τις συνεργασίες μας σε νομούς όπου υπάρχουν υφιστάμενοι συνεργάτες-διανομείς. Η πανδημία, την οποία γνωρίσαμε τα τελευταία τρία χρόνια, άλλαξε σημαντικά τις συνήθειες των καταναλωτών και έτσι το τμήμα πωλήσεων προσαρμόστηκε και αναθεώρησε τους στόχους του και απευθύνθηκε στις πιο ανερχόμενες αγορές, όπως είναι αυτή των καταστημάτων take away. Το σημαντικότερο όλων για το τμήμα πωλήσεων είναι το κοινό όραμα που έχουμε και οι κοινοί στόχοι τους οποίους όλοι πιστεύουμε και προσπαθούμε με ενθουσιασμό και πίστη να πετύχουμε. Με την ίδια όρεξη για δουλειά, πίστη και όραμα θα πορευτούμε και το 2023, καθότι πιστεύω ότι έχουμε ακόμη πάρα πολλά να πετύχουμε αλλά και πολύ μεγάλο έργο να επιδείξουμε στην ελληνική αγορά».

 

Ο Νίκος Κλινάκης, HO.RE.CA. Manager, αναφέρεται στη συνεργασία τους, αλλά και σε όσα ονειρεύονται για το άμεσο μέλλον:

 

«Σίγουρα, για να υπάρξουν πολλές επιτυχίες, ένα από τα “κλειδιά” είναι η ομαδική δουλειά. Είναι κάτι που δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην εταιρεία, και για αυτό επενδύουμε πολύ πάνω στο ανθρώπινο δυναμικό με σωστή καθοδήγηση και συχνή εκπαίδευση για την προσωπική αλλά και ομαδική εξέλιξη. Θεωρώ πως το τμήμα πωλήσεων είναι η ραχοκοκκαλιά της εταιρείας μας, είναι συνεχώς σε επαφή με την αγορά, κοντά στους πελάτες και αφουγκράζεται τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα, μέσα από την ομαδική δουλειά, να μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο κύριος στόχος μας είναι να καθιερωθούμε στην ελληνική αγορά –και όχι μόνο– για την πολύ καλή ποιότητα προϊόντων, για την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες του πελάτη, και αυτό φυσικά γίνεται με σταθερά βήματα, όπου κάθε φορά ανεβάζουν τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Σε μια πολύ δύσκολη αγορά, όπου οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί έχουν αυξήσει τον ανταγωνισμό, εμείς καταφέραμε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και το 2023 πιστεύουμε πως θα πετύχουμε τον στόχο μας για αύξηση πωλήσεων +25% με μεγάλη επιτυχία. Είμαστε μια εταιρεία που συνεχώς παρακολουθούμε τις τάσεις της αγοράς και ανάλογα δημιουργούμε και λανσάρουμε καινούργια προϊόντα. Έτσι, και το 2023 θα πορευτούμε με αυτήν την πολιτική, με καινούργιες συνεργασίες και δημιουργία νέων προϊόντων».

 

Ο Sales Manager, Χαράλαμπος Καραγκίκας, προσθέτει με τη σειρά του:

 

«Είμαστε μια εταιρεία που δίνει μεγάλη βαρύτητα στο ανθρώπινο δυναμικό. Ανακαλύπτουμε καθημερινά νέους δρόμους για τη δουλειά μας και εξελισσόμαστε, ο δρόμος για την επιτυχία είναι μακρύς, για να πετύχεις τους στόχους παίζει μεγάλο ρόλο η καλή ομάδα. Το τμήμα πωλήσεων είναι αυτό που αγωνίζεται για να φέρει τζίρους και είναι πολύ σημαντικό τμήμα για την ανάπτυξη της εταιρείας, μαζί με τα άλλα τμήματα και τη σωστή οργάνωση έρχονται τα θετικά αποτελέσματα. Το 2021 ήταν μία ακόμη εποικοδομητική χρονιά, με νέα project σε εξέλιξη για την εταιρεία, φρέσκες ιδέες, άλλη μία δύσκολη χρονιά για τις επιχειρήσεις εστίασης, αλλά με κόπο και σκληρή δουλειά καταφέραμε να κλείσουμε το έτος με αύξηση πωλήσεων +38%. Στόχοι για την εταιρεία είναι η ανάπτυξη νέων προϊόντων, η διατήρηση της ποιότητάς τους και η ολοένα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα των brands μας τόσο στις επιχειρήσεις εστίασης όσο και στους καταναλωτές. Σκοπός για εμένα είναι να συμβάλω με όλες μου τις γνώσεις και δυνάμεις σε όλους τους στόχους που θέτουμε για το κοινό καλό και την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας μας».

 

 

Παναγιώτης Χάσκος

Managing Partner

 

«Η σημαντικότερη επιτυχία μου είναι η ομάδα μας! Και είμαστε σε συνεχή αναζήτηση νέων στελεχών, εργατικών, άξιων και ικανών, προσπαθώντας σταθερά να μεγαλώσουμε την ομάδα μας, δίνοντας ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη».

 

Βασίλης Τσιούμαρης

Area Manager HO.RE.CA.

 

«Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου και συνεπής στον λόγο σου»

 

Γιώργος Μυγδάλης

Area Manager HO.RE.CA.

 

«Στην εταιρεία Haskos όλα είναι δυνατά»

 

Χρήστος Πριτσούλης

Area Manager HO.RE.CA.

 

«Προχωράμε ομαδικά, χαράζοντας τον δρόμο του καφέ»

 

Κωνσταντίνος Κώτσινας

Area Manager HO.RE.CA.

 

“Life isn’t perfect, but our coffee is!”

 

Γιώργος Κοζάρης

Head Barista

 

«Με συμμάχους την ταπεινότητα, την υπομονή και τη θέληση για συνεχή εξέλιξη, το αποτέλεσμα της επιτυχίας είναι σχεδόν βέβαιο»