Pet friendly café για εμάς και το κατοικίδιό μας

Pet friendly café για εμάς και το κατοικίδιό μας

Υπάρχουν και αυτά τα café, που μας υποδέχονται παρέα με το ζωάκι μας για να απολαύσουμε τον καφέ και το brunch μας.

 

Από την Κατερίνα Θεοδωροπούλου

 

Third Place

 

Η Κατερίνα και ο Μιχάλης, το ζευγάρι που άνοιξε αυτό το μαγαζί, ένωσε το πάθος και τις γνώσεις του για τη δημιουργία ενός χώρου που ταιριάζει στη σύγχρονη ζωή. Συνδυάζοντας την εμπειρία της Κατερίνας ως style editor σε κορυφαία περιοδικά μόδας με την εμπειρία του Μιχάλη ως marketing manager σε δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες ποτών στον κόσμο, έφτιαξαν κάτι περισσότερο από ένα απλό café. Φρεσκοκαβουρδισμένοι κόκκοι καφέ, χειροποίητα, υπέροχα διακοσμητικά αντικείμενα, όλα βρίσκουν τη θέση τους σε αυτό το μέρος. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι ότι στο Third Place θα περάσουν μοναδικά και τα σκυλάκια μας κάνοντας dog socializing και τρώγοντας λιχουδιές.

 

INFO

Απόλλωνος 23Β, Σύνταγμα, τηλ. 211 18 24 014

 

Ohh Boy

 

Συγκαταλέγεται στα αγαπημένα μαγαζιά για καφέ και brunch στην πόλη, ενώ για πολλούς από εμάς αποτελεί στέκι για να χαλαρώσουμε είτε μόνοι μας, είτε με το κατοικίδιό μας, είτε διαβάζοντας ένα βιβλίο. Στην εποχή της τηλεργασίας, αποτελεί το τέλειο μέρος για να δουλέψουμε σε κάποιο από τα τραπεζάκια του. Η φιλοσοφία του έχει να κάνει με την ουσία των γεύσεων, τις σωστές πρώτες ύλες. Οι άνθρωποι του Ohh Boy χρησιμοποιούν υλικά που θα έπαιρναν για το σπίτι τους, δίνουν έμφαση στην εποχικότητα, και τα πιάτα που προσφέρουν είναι το ένα καλύτερο από το άλλο! Προτάσεις με αβγά, granola, σαλάτες, burger και σάντουιτς, σε συνδυασμό με ποιοτικό καφέ, smoothies και χυμούς μάς φτιάχνουν την ημέρα. Τα περίφημα γλυκά του Ohh Boy παραμένουν ένας καλός λόγος για να φτάσουμε μέχρι το Παγκράτι. Η λεπτομέρεια μάλιστα που κάνει τη διαφορά είναι ότι στο logo του μαγαζιού εμφανίζεται ένα μαύρο σκυλάκι. Τυχαίο; 

 

INFO

Αρχελάου 32, Αθήνα, τηλ. 211 18 38 340

 

Mimosa Neighborhood Bistrot

 

Όαση στην πολύβουη ζωή της πόλης, με το που περνάμε την πόρτα του Mimosa βλέπουμε έναν μικρό κήπο να ανοίγεται μπροστά μας. Πρόκειται για έναν χώρο που έχει διατηρήσει τον ατμοσφαιρικό του χαρακτήρα και την αυθεντικότητά του. Με οικολογικό προφίλ, σέβεται τη διαφορετικότητα και τους τετράποδους φίλους, ενώ υποστηρίζει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Έτσι, οι πρώτες ύλες έρχονται από μικρούς, τοπικούς παραγωγούς, το γάλα που χρησιμοποιείται στα ροφήματα είναι 100% βιολογικό ενώ οι φυσικοί χυμοί φτιάχνονται καθημερινά. «Δυνατό χαρτί» του Mimosa είναι και το brunch, με χειροποίητες λιχουδιές, λαχταριστά burger και σάντουιτς, επιλογές με αβγά και organic σαλάτες. Ο specialty καφές μάς φτιάχνει σίγουρα τη μέρα!

 

INFO

Εφέσου 26 & Μουδανιών, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 25 81 027

 

Μπλε Παπαγάλος

 

Ο Μπλε Παπαγάλος είναι η ιστορία του θρυλικού Τζο Μπλάνκετ, ενός Κουβανού συλλέκτη σπάνιων πουλιών, που, στα τέλη της δεκαετίας του ’20, γύρισε όλη την Αμερική αναζητώντας τον εξωτικό μπλε παπαγάλο, κατηγορήθηκε για κατασκοπεία και έγινε ο νούμερο ένα στόχος της αμερικανικής μαφίας. Η αγάπη της Ρίκα, μιας γαλανομάτας υπηρέτριας που έφτιαχνε το ωραιότερο γλυκό του κόσμου, στάθηκε η αφορμή για να μπορέσει ο Τζο να φυγαδευτεί από την Αμερική και να συνεχίσει το ταξίδι του για χρόνια στα καράβια της Μεσογείου, εκεί όπου του είχαν πει ότι θα συναντούσε τελικώς το σπάνιο εξωτικό πουλί. Όπως, λοιπόν, σπάνιο θεωρείται το εν λόγω πουλί και ιδιαίτερη αυτή η ιστορία, έτσι και το μαγαζί στο Μεταξουργείο δεν μοιάζει με κανένα άλλο! Ρετρό διακόσμηση, υπέροχη ατμόσφαιρα και φιλικό προσωπικό μάς κερδίζουν από την πρώτη στιγμή. Ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ, για καφέ, ποτό και τσιμπολόγημα, ο Μπλε Παπαγάλος έχει ό,τι λαχταρά η καρδιά μας. 

 

INFO

Λεωνίδου 31, Αθήνα, τηλ. 211 01 21 099

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine