Η Κόστα Ρίκα τιμώμενη χώρα στα φετινά Coffee Business Awards

Η Κόστα Ρίκα τιμώμενη χώρα στα φετινά Coffee Business Awards

O μεγαλύτερος και εγκυρότερος θεσμός για την κοινότητα της καφεστίασης επέστρεψε για 4η συνεχόμενη χρονιά. Τιμώμενη χώρα στα εφετινά Coffee Business Awards ήταν η Κόστα Ρίκα!

 

Σύντομη παρέμβαση έκανε η Επίτιμη Πρόξενος για την Κόστα Ρίκα, Κατερίνα Δημάδη, και η κα. Tamara Gómez Marín Chargé d’affaires and Consul General, Embassy of Costa Rica in Rome, Italy.

 

Σε μήνυμά τους εξέφρασαν τα ευχαριστήριά τους για την τιμητική διάκριση και ειδικά για μία χώρα όπου ο καφές είναι από τα πλέον εξαγώγιμα προϊόντα, κάνοντας παράλληλα αναφορά στις σχέσεις coffee culture Ελλάδας-Κόστα Ρίκα. 

 

Η κα. Δημάδη τόνισε ότι η Κόστα Ρίκα είναι μία μικρή χώρα με μεγάλο φυσικό πλούτο, με την μεγαλύτερη βιοποικιλότητα, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Το 25% των δασών έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός. Πρόκειται για μία χώρα που στηρίζει τις ΑΠΕ και τον καφέ της. Γνωστός ως ο καλύτερος καφές στον κόσμο καλλιεργείται σε 8 περιοχές και συλλέγεται από τα καφεόδεντρα με το χέρι.

 

Περίπου 52.000 αγρότες απασχολούνται στη διαδικασία με την παραγωγή να οργανώνεται σε 192 συνεταιρισμούς. Οι αγρότες της κάθε φυτείας έχουν δικαίωμα σε δωρεάν παροχές υγείας και παιδείας.