Aχλάδια ποσέ στον καφέ

Aχλάδια ποσέ στον καφέ

Αυτή η πανεύκολη συνταγή θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

 

Πόσες φορές σας έχει τύχει μια ξαφνική επίσκεψη κατά την οποία μπορεί να έλθετε σε άσχημη θέση καθώς δεν έχετε κάτι γλυκό για κέρασμά; Η παρακάτω συνταγή είναι πανεύκολη, γίνεται σε 20’ και μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπους, ακόμη κι όταν τα ντουλάπια σας είναι άδεια:

 

Aχλάδια ποσέ στον καφέ

 

Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε

 

Για τα αχλάδια

2 κουταλιές χυμό λεμόνι

2 κουταλιές ζάχαρη

250 ml καφέ φίλτρου κρύο 

 

Για το σιρόπι

150γρ. Ζάχαρη

1 κουταλάκι κόκκους ροζ πιπεριού 

5 Κάρδαμο 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με 300 ml νερό, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια. Προσθέτουμε τον καφέ στην κατσαρόλα και μετά προσθέτουμε τα αχλάδια. Σιγοβράζουμε για 7 λεπτά, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν 

 

2.Προσθέστε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και λιώστε μέχρι να σχηματιστεί μια σκούρα καραμέλα. Ρίξτε μέσα 150 ml από το υγρό μαγειρέματος αχλαδιού. Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και σιγοβράζουμε μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα καραμέλας.

 

3. Αφαιρούμε τα αχλάδια από το υγρό μαγειρέματος, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε πιάτα. Εν συνεχεία τα περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλας και είναι έτοιμα!