Drømmekage: Το δανέζικο “κέικ των ονείρων”

Drømmekage: Το δανέζικο “κέικ των ονείρων”

Επισκεφθείτε την αυθεντική περιοχή Christiania στη Δανία για να απολαύσετε το μοναδικό Drømmekage

 

Το 1971, η Christiania ιδρύθηκε ως μια αναρχική κοινότητα στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Εκεί έχει σήμερα έδρα το Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου για το 2022, ενώ οι τουρίστες συρρέουν σε αυτήν για να δουν από πρώτο χέρι την κοινότητα. Η Christiania είναι μια περιοχή που φημίζεται για τις μοναδικές λιχουδιές που σερβίρει στους επισκέπτες.

 

Τα καφέ της περιοχής, γνωστά και ως Freetown Christiania, προσφέρουν βιολογικά πιάτα και τοπικά προϊόντα, ενώ πολλά καταστήματα εμφανίζουν μπουφέ που σερβίρεστε μόνοι σας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η σπατάλη φαγητού. Εκτός από το χορτοφαγικό φαγητό και τα πλούσια φαλάφελ που πωλούνται τις πρώτες πρωινές ώρες, ένα συγκεκριμένο κέικ, είναι τόσο απαλό και σπογγώδες που όταν το πατάτε, επανέρχεται στην αρχική του μορφή.  

 

Drømmekage, ή αλλιώς “dream cake 

 

Φανταστείτε ένα αφράτο παντεσπάνι, να συνοδεύεται με μια ακαταμάχητη στρώση καραμέλας και καρύδας, το οποίο θα συνοδεύει το απογευματινό σας τσάι ή  τον πρωινό σας latte : Δεν είναι περίεργο που αυτό το επιδόρπιο λατρεύεται σε ολόκληρη τη Δανία. Πρόκειται για το Δανέζικο drømmekage, γνωστό και ως “dream cake” στα αγγλικά. Η σπογγώδης αυτλη απόλαυση ανάγεται χρονικά στο 1960 και στη μικρή πόλη Hjallerup, όπου μια Δανή κέρδισε έναν διαγωνισμό ψησίματος κέικ με τη συνταγή της. Αυτό το γλυκό σερβίρεται πλέον σε καφετέριες και αρτοποιεία σε όλη τη Σκανδιναβική χώρα.

 

Το βασικό συστατικό κέικ drømmekage παρασκευάζεται με ένα απλό κουρκούτι από αυγά, γάλα, βανίλια, αλεύρι και άλλα συστατικά. Για να φτιάξετε την επικάλυψη, το βούτυρο, η καστανή ζάχαρη, το γάλα και οι νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη συνδυάζονται και σιγοβράζονται σε μια κατσαρόλα. Μόλις το παντεσπάνι είναι έτοιμο, περιχύνεται με το μείγμα καρύδας-καραμέλας και στη συνέχεια ψήνεται για λίγο ακόμα. 

 

Είμαστε σίγουροι ότι και αυτό το κέικ μυρίζει σαν όνειρο.