Ο διάσημος barista -και όχι μόνο- James Hoffmann στα  Coffee Business Awards 2022!

Ο διάσημος barista -και όχι μόνο- James Hoffmann στα  Coffee Business Awards 2022!

Το τιμητικό βραβείο του Top Coffee Society Influencer, θα λάβει ο James Hoffman στην φετινή, τέταρτη διοργάνωση των Coffee Business Awards 2022, του μεγαλύτερου και εγκυρότερου θεσμού στην κοινότητα της καφεστίασης, της χώρας μας!

Ο James Alexander Hoffmann είναι διάσημος Άγγλος barista, YouTuber, επιχειρηματίας, σύμβουλος καφέ και συγγραφέας. Έγινε γνωστός για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, μετά τη νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista το 2007 και έκτοτε θεωρείται πρωτοπόρος του κινήματος του «τρίτου κύματος καφέ» στη Βρετανία. Ο Hoffmann έχει εκδώσει τρία βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του The World Atlas of Coffee, έχει συγκεντρώσει τεράστιο αριθμό ακολούθων στο YouTube, έχει δημιουργήσει πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Square Mile Coffee Roasters, και συμβουλεύει μια σειρά από επιχειρήσεις καφέ. 

Μία από τις πρώτες δουλειές του Hoffmann μετά την ένταξή του στη βιομηχανία του καφέ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν να εργάζεται ως πωλητής μηχανής εσπρέσο για την Gaggia στο πολυκατάστημα Selfridges. Ενώ δούλευε εκεί, μια τυχαία συνάντηση με έναν τηλεοπτικό παραγωγό τον οδήγησε στο να παίξει στο Trick or Treat, με οικοδεσπότη τον Derren Brown. Το 2004, ο Hoffmann ξεκίνησε την δημοφιλή ιστοσελίδα του “Jimseven” και στη συνέχεια μετακινήθηκε σε έναν άλλο κατασκευαστή μηχανών εσπρέσο, τη La Spaziale, ως εθνικός διευθυντής εκπαίδευσης για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Hoffmann ξεκίνησε για πρώτη φορά να αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα Barista του Ηνωμένου Βασιλείου το 2005, κερδίζοντας τον διαγωνισμό το 2006 και προκρίθηκε για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista (WBC). Έλαβε την πέμπτη θέση στο WBC το 2006. Έγινε Πρωταθλητής Barista του Ηνωμένου Βασιλείου ξανά το 2007 πριν συνεχίσει να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής Barista στο Τόκιο το 2007. Το νικηφόρο ρόφημα με την υπογραφή του, περιελάμβανε ένα «πάντρεμα γεύσης» καπνού και αμυγδάλων. Από τότε που έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Barista, ο Hoffmann θεωρείται πρωτοπόρος στο κίνημα του τρίτου κύματος καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το The Globe and Mail να τον περιγράφει ως “τον νονό της επανάστασης του καφέ του Λονδίνου”.

Αφού εγκατέλειψε τη δουλειά του στη La Spaziale τον Μάιο του 2007, ο Hoffmann συνίδρυσε την Square Mile Coffee Roasters με την επιχειρηματική του εταίρο Anette Moldvaer το 2008, μια εταιρεία ειδικού καφέ και roasting με έδρα το Λονδίνο. Ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες χονδρικής πώλησης ειδικού καφέ στο Λονδίνο, και αργότερα έγινε η μεγαλύτερη.

Το 2022, η Square Mile συνεργάστηκε με την Cometeer για την παραγωγή flash frozen pucks συμπυκνωμένου καφέ, τα οποία στη συνέχεια αραιώνονται σε ζεστό νερό ως εναλλακτική λύση στον στιγμιαίο καφέ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο καφές του Square Mile διατέθηκε στις ΗΠΑ.

Ο Hoffmann έχει εκδώσει τον Παγκόσμιο Άτλαντα του Καφέ, που εξερευνά την ιστορία του καφέ, τις ποικιλίες, τις μεθόδους καλλιέργειας, το καβούρδισμα και την προετοιμασία με έμφαση στην προέλευση, καταγράφοντας τους καφέδες που καλλιεργούνται σε 29 χώρες. Το 2017 δημοσίευσε μόνος του το δεύτερο βιβλίο του, το Best of Jimseven, που χρηματοδοτήθηκε μέσω μιας καμπάνιας Indiegogo. Το 2022 δημοσίευσε το τρίτο του βιβλίο, How to Make the Best Coffee at Home.

Από το 2016, έχει κερδίσει δημοτικότητα στο YouTube, με το κανάλι του να συγκεντρώνει πάνω από 1 εκατομμύριο συνδρομητές. Το κανάλι του συζητά κυρίως για τη βιομηχανία του specialty coffee, εξετάζει και συγκρίνει τον εξοπλισμό του καφέ και αξιολογεί διαφορετικές μεθόδους παρασκευής. 

Τα Coffee Business Awards 2022, ο μεγαλύτερος και εγκυρότερος θεσμός της κοινότητας καφεστίασης, δεν θα μπορούσε παρά να αναγνωρίσει την συνεισφορά του James Hoffmann, τιμώντας τον με το βραβείο του Top Coffee Society Influencer!

Ο θεσμός των Coffee Business Awards επιστρέφει ανανεωμένος, για να τιμήσει και να βραβεύσει τους επαγγελματίες του κλάδου που ξεχώρισαν το 2022, σε μια εκδήλωση-γιορτή, γεμάτη καφέ και happenings!

Τα βραβεία διοργανώνονται από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το περιοδικό Coffee+Brunch Magazine και το portal coffeemag.gr. Η λαμπερή τελετή #coba22, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο Divani Apollon Palace & Thalasso, με φυσική παρουσία, καθώς και με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

Μπορείτε επίσης να δηλώσετε τη συμμετοχή σας και να βρεθείτε ανάμεσα στους κορυφαίους και τους βραβευθέντες της λαμπερής βραδιάς στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://ethosevents.eu/coffee-business-awards-2022-dilosi-symmetochis/