Δοκιμάζοντας τον Maatouk, ένα αυθεντικό λιβανέζικο Private Blend με κάρδαμο!

Δοκιμάζοντας τον Maatouk, ένα αυθεντικό λιβανέζικο Private Blend με κάρδαμο!

Το όνομά του Maatouk, η γεύση του πολύπλοκη, το άρωμά του, αξέχαστο.

 

Ο λόγος για τον αυθεντικό λιβανέζικο premium καφέ Maatouk με κάρδαμο, ένα Private Blend των 250g σε σακουλάκι. Το κάρδαμο στη Μέση Ανατολή, μέχρι το Ιράν, είθισται να προστίθεται ως αρωματικό στον καφέ και το τσάι (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μαύρο τσάι kakakule που σερβίρουν στην Τουρκία). Οι ρίζες του ξερού μπαχαρικού βρίσκονται στην Ινδία. Στα σανσκριτικά ονομαζόταν: «Ε-li-che», στα κινέζικα «ts’ao-k’ou», στα αραβικά «habahan». Στην αραβική κουλτούρα, μάλιστα, ήταν και παραμένει σύμβολο φιλοξενίας. Είναι γνωστό για τις δυναμωτικές, θεραπευτικές του ιδιότητες (εξού και η παλιά έκφραση ‘Καρδάμωσε΄!).

 

Ο Mahmoud Maatouk, υπήρξε ένας οραματιστής, αυθεντικός λάτρης του καφέ που δημιούργησε το πρώτο premium μείγμα λιβανέζικου καφέ στη Μέση Ανατολή. O Maatouk κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου ήδη από τη δεκαετία του ’60, όταν για πρώτη φορά άνοιξε τις πόρτες του εμβληματικού του roaster στη Βηρυτό. Yπήρξε ένας pioneer του καφέ, η οικογένεια του οποίου συνέχσε το έργο του, υπό την επωνυμία Samira Maatouk Group, προσφέροντας λιβανέζικο καφέ άριστης ποιότητας.

 

 

Προετοιμασία αυθεντικού λιβανέζικου καφέ: Για κάθε φλιτζάνι φρέσκο ​​νερό (60 ml) προσθέσαμε ένα κουταλάκι του γλυκού καφέ, τον ανακατέψαμε καλά σε χαμηλή φωτιά και αφήσαμε να πάρει βράση. Εν συνεχεία, χαμηλώσαμε τη φωτιά και αφήσαμε να ηρεμήσει. Η προετοιμασία παραπέμπει σε αυτή του τούρκικου καφέ. Μετά την προετοιμασία, βάλαμε τον καφέ σε ένα φλιτζάνι, συνοδεία ενός μπισκότου κανέλλας για εναλλαγή γεύσεων.

 

Το μείγμα διαθέτει ένα πλούσιο σώμα, με έντονες νότες κάρδαμου, αυθεντικού βραζιλιάνικου κόκκου arabica και γλυκιά επίγευση. Όσο ο καφές κρυώνει δε, το άρωμα του κάρδαμου γίνεται εντονότερο. Η περίπλοκη γεύση του μας ενθουσίασε, ενώ από την πρώτη στιγμή αισθανθήκαμε να μας τονώνει.

 

ΤΙP:Αυτός ο καφές δεν χρειάζεται ζάχαρη ή άλλα πρόσθετα. Είναι όσο ισορροπημένος πρέπει και η οξύτητά του σχεδόν ανεπαίσθητη