Brownies: Η ιστορία της πιο σοκολατένιας μπουκιάς

Brownies: Η ιστορία της πιο σοκολατένιας μπουκιάς

Έχει ορθογώνιο σχήμα, είναι αφράτο, ζουμερό, ξεχειλίζει από σοκολάτα και παντρεύεται ιδανικά με το παγωτό βανίλια.

 

Τα brownies, είναι μια γλυκιά απόλαυση που προέρχεται από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και ανάγονται χρονικά στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο αστικός μύθος λέει ότι μια socialite, η Bertha Palmer από το Σικάγο ζήτησε από έναν ζαχαροπλάστη να δημιουργήσει ένα επιδόρπιο κατάλληλο για κυρίες που παρευρίσκονταν στο Chicago World’s Columbian Exposition, ένα από τα πιο σημαντικά event της εποχής εκείνης που διεξαγόταν στο ξενοδοχείο του συζύγου της,  το Palmer House Hotel. H ίδια, φαίνεται να ζήτησε ένα γλυκό που να μοιάζει με κέικ που ωστόσο να είναι μικρότερο σε ποσότητα, για να μπορούσε να συμπεριληφθεί στο lunch box που προσφερόταν. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία του, πρώτου στο είδος του, Palmer House Brownie με καρύδια και γλάσο από βερίκοκο.

 

Με το πέρασμα των χρόνων τα brownies “μεταφέρθηκαν” στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και οι Ευρωπαίοι αγάπησαν τη νέα πρωτότυπη συνταγή. Μάλιστα το εν λόγω γλύκισμα δεν άργησε να γίνει ιδανικό ταίρι με γάλα αλλά και με έναν ζεστό espresso ή cappuccino.

 

Η “μαγεία” των brownies έγκειται στο εσωτερικό τους. Εξωτερικά μοιάζουν με κέικ, έχουν πυκνή υφή εξωτερικά, ενώ με την πρώτη δαγκωνιά φανερώνεται το υγρό εσωτερικό τους. Έχουν σαν κύριο συστατικό τη σοκολάτα, ωστόσο οι εκδοχές που μπορείτε να βρείτε εκεί έξω είναι ποικίλες. Μπορείτε κι εσείς να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα, προσθέτοντας υλικά που ικανοποιούν τον δικό σας… ουρανίσκο. Εμείς, παρακάτω σας προτείνουμε μια απλή συνταγή, με γεύση όμως καφέ!

 

Υλικά

250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250γρ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι καφέ ( χλιαρό)
250γρ. ζάχαρη καστανή
250γρ. αλεύρι
30 γρ. Κακάο
6 αβγά

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα, παράλληλα σ’ ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και το ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα δύο αυτά μείγματα, προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε ένα- ένα τα αβγά και δεν σταματάμε να το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί περίπου 30×25 στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180οC  φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.