Έρχονται οι “Olympics” των baristas!

Έρχονται οι “Olympics” των baristas!

Oι πιο διάσημοι διαγωνισμοι για baristas διεξάγονται φέτος στη Μελβούρνη

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista και το Παγκόσμιο Κύπελλο Brewers, που φέτος διεξάγονται στη Μελβούρνη, είναι οι πιο γνωστοί διαγωνισμοί παγκοσμίως για τον κλάδο του καφέ. Οι baristas αφιερώνουν αμέτρητες ώρες εξάσκησης και κατά τη διάρκεια των διαγωνισμών συνοδεύονται από συνεργάτες και τεχνικούς που φροντίζουν τον εξειδικευμένο εξοπλισμό τους. Λάτρεις του καφέ ταξιδεύουν από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν τους διαγωνισμούς από τις κερκίδες και φέτος οι θεατές αναμένεται να ξεπεράσουν τους 12.000.

 

Περίπου 50 άτομα θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista, το οποίο δοκιμάζει τις δεξιότητες παρασκευής τους στον εσπρέσο, ενώ 35 filter coffee brewers  θα διαγωνιστούν για το World Brewers Cup. Οι baristas έχουν μόλις 15 λεπτά για να σερβίρουν έναν εσπρέσο, ένα ρόφημα γάλακτος και ένα ευρηματικό παρασκεύασμα καφέ σε καθέναν από τους τέσσερις κριτές, προκειμένου να επιδείξουν όλο το φάσμα των δεξιοτήτων τους. Στη συνέχεια, καλούνται να περιγράψουν τις γεύσεις του καφέ λεπτομερώς στο πάνελ.

 

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Καφέ της Μελβούρνης (MICE). Η διευθύντρια της MICE Lauren Winterbottom ανέφερε ότι σύντομα θα φθάσει στην Μελβούρνη μια μεγάλη ομάδα από το εξωτερικό, αποτελούμενη από τους διαγωνιζόμενους και τις ομάδες υποστήριξής τους. “Έχουμε καθίσματα κερκίδας και μεγάλες οθόνες. Είναι πραγματικά σαν να παρακολουθείτε ένα αθλητικό γεγονός”, είπε.

 

Η έκθεση και το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Μελβούρνης.