To coffeemag για καφέ στη Ρώμη. To coffee shop από το 1938 που μας μάγεψε

To coffeemag για καφέ στη Ρώμη. To coffee shop από το 1938 που μας μάγεψε

Το όνομά του, Sant’ Eustachio Il Caffè. Η ιστορία του πολυετής. Οι γεύσεις του, μοναδικές

 

Σε ένα μικρό στενό, μια ανάσα από το εμβληματικό Πάνθεον στη Ρώμη, στην Piazza di S. Eustachio, ένα μικρό coffee shop σε φόντο κίτρινο “σφύζει” από ζωή. Ντόπιοι, τουρίστες και προσωπικό αλληλεπιδρούν μεταξύ τους γεμάτοι χαμόγελα και η εικόνα προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει. Η γλυκιά ατμόσφαιρα των πρώτων καφέ στην πόλη, συνδυάζεται άψογα σε αυτό το coffee shop με τους σύγχρονους ρυθμούς της Ρώμης.

 

Το coffeemag.gr επισκέφθηκε το ιστορικό Sant’ Eustachio Il Caffè, έναν ξεχωριστό χώρο που λειτουργεί στο σημείο ήδη από το 1938. Η απρόσκοπτη λειτουργία του συνδέεται άρρηκτα με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα και τον μοναδικό, ειδικά διαλεγμένο κόκκο καφέ που χρησιμοποιεί.  Το coffee shop διατηρεί την παράδοση του καλού καφέ και φροντίζει για την ποιότητά του, καθώς στα μίγματά του χρησιμοποιούνται μόνο εκλεκτοί καφέδες Arabica 100%, που επιλέγονται από τις χώρες προέλευσης και εισάγονται απευθείας. Εκτός από καφέ, προσφέρει και μια σειρά από σούπερ-νόστιμες λιχουδιές, όπως τα ξακουστά κανόλι, μιλφέιγ, κροκαντίνι και πολλά άλλα.

 

 

Επιλέξαμε να πρωτοτυπήσουμε και αντί για ένα κλασικό εσπρέσο διαλέξαμε έναν παγωμένο εσπρέσο (ή αλλιώς γνωστός ως shakerato) χωρίς καλαμάκι (!), καθώς και το επονομαζόμενο Romeo et Giulietta, μια ξεχωριστή μίξη εσπρέσο, σοκολάτας και whipped cream. Οι επιλογές μας, μας αντάμειψαν καθώς το πλούσιο άρωμα του ροφήματος και οι τέλειες ποσότητες των συστατικών μας παρέσυραν σε νέα μονοπάτια καφέ!

 

Το βασικό μείγμα του Sant’ Eustachio Il Caffè προέρχεται από 100% κόκκους Arabica, που εισάγονται απευθείας από συνεταιρισμούς στη Νότια Αμερική. Όταν φθάσει στην Ιταλία, ο καφές ψήνεται σε ξύλο με μια ήπια και λεπτή μέθοδο για να προστατεύεται η γλυκύτητά του. Παράλληλα, τα επίπεδα καφεΐνης είναι μόλις 1,18%, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τον απολαύσετε πολλές φορές, οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα σας.

 

Όσο για τη… συνοδεία του καφέ μας, επιλέξαμε μοναδικά κανόλι με ξηρούς καρπούς και γέμιση κρέμας λεμονιού και λευκής σοκολάτας. Επιπλέον δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το μιλφέιγ με γέμιση νουτέλα, με λεπτό φύλλο και πλούσια γεύση! Οι επιλογές είναι αμέτρητες και μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα εδεσμάτων από τις “πλούσιες” βιτρίνες του λιλιπούτειου αυτού καταστήματος. 

 

 

Για το τέλος, μπορείτε να μπείτε στο εσωτερικό του Sant’ Eustachio Il Caffè και να αγοράσετε τα προϊόντα που προσφέρει, μεταξύ άλλων κάψουλες συμβατές με μηχανές nespresso© αλλά και 25 ESE pods των 44mm, θερμός, τον αυθεντικό grinder του καταστήματος, μαγνητάκια, υφασμάτινες τσάντες κούπες και moka pots. 

 

Sant’ Eustachio Il Caffè

Piazza di S. Eustachio, 82, 00186 Roma RM, Ιταλία