7 Grams Espresso Micro Roasters. Shaping the future of coffee

7 Grams Espresso Micro Roasters. Shaping the future of coffee

O 7 Grams Espresso Micro Roasters είναι κάτι παραπάνω από καφές… είναι εμπειρία!

 

Η πορεία της Haskos Coffee & Beverages-Caffe’ Luigi είναι γνωστή και γεμάτη από διακρίσεις, καινοτόμες δράσεις και προϊόντα που έχουν αγκαλιαστεί από τους επιχειρηματίες της καφεστίασης, τους baristi και το κοινό. Το brand 7 Grams Espresso Micro Roasters σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρείας στην κατηγορία του specialty coffee. Πρόκειται για ένα blend Arabica, από 7 ποικιλίες από όλο τον κόσμο, από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, την Αφρική και την Ασία, με βαθμολογία 80+.

 

Το Micro Roasting είναι τέχνη, οι άνθρωποι-ειδικοί της εταιρείας, χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους και την αιχμή της τεχνολογίας, ψήνουν ξεχωριστά κάθε ποικιλία Arabica. Μετά από συγκεκριμένο χρόνο, αναμειγνύουν τον καφέ και συσκευάζουν τους κόκκους υπό αυστηρές συνθήκες. Το blend, o Decaf και οι μονοποικιλιακοί καφέδες 7 Grams τυποποιούνται σε ειδικές συσκευασίες 1 kg και 250 gr με βαλβίδα ελέγχου degassing. 

 

O Brazil Bourbon Pulped, με καθαρή επίγευση και γεμάτο σώμα, με νότες εσπεριδοειδών, ξηρών καρπών, καραμέλας και σοκολάτας, αλλά και ο μονοποικιλιακός καφές Guatemala El Morito, με νότες από κεράσι, καρύδια, σάλτσα καραμέλας και καραμέλα, είναι μερικές μόνο από αυτές. 

 

Ο μονοποικιλιακός καφές India Bartchinhulla Estate παράγεται σε μια μικρή φάρμα στο Νότιο Manjarabad, ενώ η συγκομιδή του καφέ γίνεται προσεκτικά, ώστε να πάρει το σωστό είδος των ωριμασμένων φρούτων, και η πολτοποίηση γίνεται με βάση τη θερμοκρασία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άριστο. Έχει επίγευση σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων, εσπεριδοειδών, κακάο και ξηρών καρπών. 

 

Ο καφές El Salvador Pacamara Honey, με μέτρια οξύτητα και καθαρή επίγευση, ο Εthiopia Yirgacheffe WGR2, με φωτεινή οξύτητα εσπεριδοειδών, γεμάτο σώμα με νότες μόκας σε συνδυασμό με ανθισμένα, πικάντικα στοιχεία και μια σειρά από γεύσεις φρούτων, συμπληρώνουν τη λίστα μαζί με τον καφέ Nicaragua (μέτρια οξύτητα, στρογγυλό σώμα, με νότες σοκολάτας γάλακτος και βοτάνων) και τον καφέ Colombia Supremo Popayan (ισορροπημένη οξύτητα με άρωμα φουντουκιού και ψημένης καραμέλας, γεμάτο σώμα με γεύση ολλανδικού κακάο και νότες πλούσιων φρούτων). Με μότο «Εμείς σχεδιάζουμε το μέλλον του καφέ και εσείς απολαμβάνετε έναν εξαιρετικό espresso», η εταιρεία πορεύεται με καινοτομίες.

 

Λίγα λόγια για τη Haskos Coffee & Beverages-Caffe’ Luigi

 

Έχοντας αποκτήσει σημαντικά εμπορικά σήματα και αποκλειστικές συνεργασίες με πολύ γνωστές εταιρείες του εξωτερικού, η εταιρεία στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: την εμπορία του καφέ espresso Caffe’ Luigi dal 1901 και των προϊόντων με το σήμα Luigi, την παραγωγή και εμπορία των δικών τους προϊόντων (Ελληνικός Καφές Μερακλής, Καφές Φίλτρου Kronberg, στιγμιαίος καφές HAS CAFÉ και του νέου τους premium espresso brand 7 grams Espresso Micro Roasters) και την οικογένεια των προϊόντων Oscar’s Family Tradition (σοκολάτες ρόφημα Instant Cioccolata και ChocoBoom, καφές και σοκολάτα Freezino και Biscottino, σιρόπια με γεύσεις Oscar’s Syrups και γρανίτες Granissimo). 

 

Υψηλή προτεραιότητα αποτελεί για την εταιρεία η συνεχής υποστήριξη του πελάτη και μετά την πώληση (after sales service) και για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί τμήμα το οποίο κύριο στόχο του έχει τη διαρκή επικοινωνία με τους πελάτες, την ενημέρωσή τους για νέα προϊόντα ή νέες προσφορές μέσω των εκπαιδευμένων συνεργατών της (πωλητές και διανομείς), καθώς και τμήμα τεχνικού ελέγχου. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη από την TÜV Austria Hellas με ISO 9001 για την ποιότητα των υπηρεσιών της και τον υψηλό δείκτη ικανοποίησης των πελατών της, με ISO 14001 για την αξία που δίνει στο περιβάλλον και με ISO 22000 για την ασφάλεια των προϊόντων της, τον τρόπο με τον οποίο τα αποθηκεύει και τα διανέμει.

 

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine