Excelsior Hellas: Ισχυρή παρουσία και σύγχρονες εγκαταστάσεις

Excelsior Hellas: Ισχυρή παρουσία και σύγχρονες εγκαταστάσεις

Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας και δυσκολιών στην αγορά, η Excelsior Hellas αποδεικνύει ότι με σκληρή δουλειά και όραμα δεν σε πτοεί τίποτα!

 

Ήταν 1999 όταν ο Άγγελος Ντούμας άρχισε να δραστηριοποιείται στον χώρο της εισαγωγής και εμπορίας καφέ, διαγράφοντας μια συνεχώς ανοδική πορεία. Σήμερα, δύο δεκαετίες μετά, έχοντας περάσει διά πυρός και σιδήρου, μέσα από οικονομικές κρίσεις και την πανδημία, η Excelsior Hellas διανύει την πιο επιτυχημένη της περίοδο. Όπως, μάλιστα, αποκαλύπτει ο Άγγελος Ντούμας: «Το 2006, σαν ελεύθερος επαγγελματίας, είχα το όραμα να δημιουργήσω μια εισαγωγική εταιρεία καφέ που μετά από έξι χρόνια εντατικών αναζητήσεων κατέληξα στον espresso Excelsior. Οι λόγοι που με οδήγησαν στον καφέ Excelsior είναι η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και, το πιο βασικό, στην εποχή του turbo ψησίματος και γενικά της τεχνολογίας τροφίμων, η Excelsior Hellas προσφέρει στον Έλληνα καταναλωτή έναν γνήσιο ιταλικό traditional espresso. Όσον αφορά το μυστικό της ανάδειξης του espresso Excelsior: δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά».

 

Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, με την παρουσία των μελών της οικογένειας Trucco, ιδιοκτητών του γνωστού ιταλικού καφέ Excelsior, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων, υπερσύγχρονων κτηριακών εγκαταστάσεων της Excelsior Hellas, στο 3ο χλμ. Τρικάλων-Ιωαννίνων. Ο Darrio Trucco εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με τις υπερσύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας και συνεχάρη τον κ. Ντούμα για τη σκληρή του δουλειά χαρακτηρίζοντάς τον «ευφυή επιχειρηματία» και «στενό συνεργάτη του». Ο κ. Ντούμας, ιδιαίτερα συγκινημένος, μίλησε για τον στόχο της εταιρείας, ο οποίος είναι η διασφάλιση της υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, με συνέπεια και επιμονή στο πάθος της να προσφέρει άριστης ποιότητας espresso, που να ανταποκρίνεται στις υψηλότερες προσδοκίες των πιο απαιτητικών πελατών της. Φυσικά, ευχαρίστησε την οικογένεια Trucco για την άριστη συνεργασία και βράβευσε τους αντιπροσώπους-συνεργάτες του, που καθημερινά προσπαθούν με ήθος και επαγγελματισμό ώστε να διατηρούν τον καφέ Excelsior πρώτο στην προτίμηση των καταναλωτών.

 

«Το ανθρώπινο δυναμικό είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της επιτυχίας μας» δηλώνει συχνά ο Άγγελος Ντούμας, καθώς έχει χτίσει μια σχέση ζωής με τους συνεργάτες του. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία παρέχει εξειδικευμένες λύσεις στον espresso για την επιχείρηση, το γραφείο ή ακόμη και για το σπίτι, σε ανταγωνιστικές τιμές, με άμεση και προσωπική εξυπηρέτηση. Η άρτια εκπαιδευμένη ομάδα πωλήσεων, η ειλικρίνεια και το ήθος απέναντι στον πελάτη, η άριστη και άμεση τεχνική υποστήριξη είναι τα ισχυρά πλεονεκτήματα της εταιρείας, που μετρά πολλά βραβεία και στα Coffee Business Awards. 

 

Τα μυστικά και η εξαιρετική ποιότητα του Caffè Excelsior

 

Το παραδοσιακό ψήσιμο διαρκεί τρεις φορές περισσότερο από το λεγόμενο ψήσιμο turbo, αλλά είναι μια επένδυση που προσφέρει υψηλή ποιότητα και μοναδική ικανοποίηση. Οι κόκκοι καφέ προθερμαίνονται σε μέγιστη θερμοκρασία 60°C πριν τοποθετηθούν στο καβουρντιστήρι, όπου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 190-195°C. Το καβουρντιστήρι λειτουργεί αυτόματα για δεκαέξι λεπτά. Στη συνέχεια, ελέγχεται από το εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο είναι και ο μόνος κριτής της ποιότητας του προϊόντος. Στη συνέχεια, εξετάζεται ένα δείγμα του καφέ και αποφασίζεται πόσος χρόνος απαιτείται ακόμη για να τελειοποιηθεί. Συνήθως, αυτό διαρκεί από μερικά δευτερόλεπτα έως δύο λεπτά. Κάθε παρτίδα είναι μοναδική και διαφορετική από τις προηγούμενες. Αυτό εξαρτάται από την ποικιλία του καφέ, το φυσικό επίπεδο υγρασίας των κόκκων του καφέ και άλλους παράγοντες. Οι κόκκοι του καφέ εξετάζονται μέχρις ότου το χρώμα και η εμφάνισή τους να πληρούν τις υψηλές απαιτήσεις της εταιρείας. Ο καφές, στη συνέχεια, μεταφέρεται σε ένα δοχείο από χάλυβα, όπου αναμειγνύεται και ψύχεται γρήγορα, για να σταματήσει η διαδικασία καβουρντίσματος στο επιθυμητό επίπεδο.

 

Μόλις οι κόκκοι του καφέ ψηθούν, ακολουθεί η επόμενη φάση: είναι το στάδιο κατά το οποίο δημιουργείται το μείγμα, συνδυάζοντας διαφορετικές ποικιλίες του καφέ, σύμφωνα με τις συνταγές που δείχνουν πώς ακριβώς πρέπει να γίνει και πόση ποσότητα από κάθε ποικιλία είναι απαραίτητη. Από 18 χώρες προέρχονται οι δύο κύριες ποικιλίες καφέ: Arabica και Robusta. Ο κύριος στόχος είναι να δημιουργηθούν μείγματα που επιτυγχάνουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ αρώματος, γεύσης, έντασης, σώματος και χρώματος.

 

Ο Caffè Excelsior μπορεί να εγγυηθεί αυτό το αποτέλεσμα για το σύνολο των προϊόντων, χάρη στα πενήντα χρόνια δοκιμών, γευσιγνωσίας, εμπειρίας και συνεχών βελτιώσεων. Δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί σταθερή η ποιότητα του καφέ, επειδή επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή και η γεύση του εξαρτάται από την εποχή. Αυτό δεν είναι ένα εύκολο έργο, αλλά ο Caffè Excelsior εγγυάται τη συνέπεια των προϊόντων του χάρη στα ειδικά μείγματα, τα οποία είναι πολύ πλούσια, από διαφορετικές ποικιλίες καφέ. Ο συνδυασμός τριών ποικιλιών είναι αρκετός για να παράγει ένα συγκεκριμένο μείγμα, έτσι βάζουν μαζί επτά ή ακόμη και οκτώ διαφορετικές ποικιλίες για να επιτευχθεί το τέλειο αποτέλεσμα. Η μέθοδος αυτή συνεπάγεται μεγαλύτερο φόρτο εργασίας και μεγαλύτερη προσοχή σε όλη τη διαδικασία, αλλά προσφέρει σταθερά ένα εξαιρετικό και ποιοτικό προϊόν.

 

Ο καφές, όμως, δεν είναι αρκετός. Για να παρέχεται στον πελάτη η μεγαλύτερη δυνατή εμπειρία καφέ, ο Caffè Excelsior δημιούργησε τη δική του συσκευασία, που ονομάζεται Coffee System και είναι αφιερωμένη στις καφετέριες, στα μπαρ και στα εστιατόρια. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει καφέ, εξοπλισμό και εργαλεία, μηχανές καφέ, σετ φλιτζανιών και πολλές άλλες παροχές, όπως την εκπαίδευση για το πώς πρέπει να ετοιμάζεται ο καφές ή για το πώς θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι πελάτες.

 

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine