Κάντε τη βιώσιμη επιλογή με την Chiquita!

Κάντε τη βιώσιμη επιλογή με την Chiquita!

Κάνει καλό σε εσάς και στον πλανήτη

Κάθε φορά που μιλάμε για τις μπανάνες Chiquita, στο μυαλό μας έχουμε την εικόνα ενός κίτρινου φρούτου. Πράγματι, μία ώριμη μπανάνα είναι πραγματικά πεντανόστιμη, γιατί έχει υπέροχη εξωτική γεύση και γεμίζει με ευτυχία την ημέρα σας. Ίσως εκπλαγείτε αν μάθετε ότι οι πράσινες μπανάνες Chiquita είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, και μπορείτε να τις απολαύσετε με διάφορους τρόπους.

 

Αναμφίβολα το πράσινο είναι το χρώμα της περιβαλλοντολογίας. Οι άνθρωποι που ενέπνευσαν το περιβαλλοντικό κίνημα επέλεξαν το πράσινο γιατί μας φέρνει στον νου τη φύση και τη φρεσκάδα. Συμβολίζει τη ζωή, την ενέργεια και το νέο ξεκίνημα. Το πράσινο γρασίδι δημιουργεί έντονη αντίθεση με το γκρίζο των πόλεων και γι’ αυτό σε όλους μας αρέσει να ξεφεύγουμε από τη μονοτονία και να περνάμε χρόνο στη φύση, όπου διαφορετικές αποχρώσεις πράσινου χρώματος κυριαρχούν στη χρωματική παλέτα. Έχουμε επίσης συνδέσει το πράσινο με πολλές υγιεινές τροφές που μας κάνουν καλό. Είναι αναμφίβολα σημάδι της ευεξίας και της υγείας. 

 

Μείωση εκπομπών άνθρακα

 

Οι μπανάνες Chiquita είναι το τέλειο δείγμα παραγωγής φρούτου που ακολουθεί τις αρχές μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα. Σε 80 γραμμάρια ισοδύναμου CO2, μια πράσινη μπανάνα Chiquita περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων κάλιο, βιταμίνη C και βιταμίνη Β6, καθώς και πολλές φυτικές ίνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του εντέρου. Επειδή  αναπτύσσονται σε θερμά κλίματα και για την καλλιέργειά τους δεν απαιτείται η καλλιέργεια σε θερμοκήπια, κατ’ επέκταση καταναλώνεται πολύ λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή τους σε σχέση με άλλες τροφές. Με φυσικό τρόπο διατηρούν το πράσινο χρώμα τους για αρκετό καιρό, ώστε να μπορούν να μεταφέρονται με μέσα που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, όπως είναι το πλοίο αντί του αεροπλάνου. Διαθέτουν ακόμα και τη δική τους φυσική συσκευασία! Η μπανανόφλουδα προστατεύει το φρούτο και δεν χρειάζεται πλαστικό περιτύλιγμα.

 

Στην Chiquita, η οικολογία είναι σημαντικό ζήτημα. H Chiquita στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Behind the Blue Sticker”, συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία θετικού αντίκτυπου εφαρμόζοντας τις αρχές της αειφορίας σε όλες τις επιχειρηματικές της πρακτικές. Οι άνθρωποι στην Chiquita καταβάλλουν διαρκείς και συντονισμένες προσπάθειες με τους πελάτες, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες και την κοινότητα προκειμένου καθημερινά να δημιουργούν αξία για αυτούς.

 

Το 2021, η Chiquita παρουσίασε την πρωτοβουλία “30 by 30” για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, η οποία έχει εγκριθεί από το SBTi. Είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο στη μακροχρόνια δέσμευσή της για βιωσιμότητα, το οποίο την τοποθετεί στην πρώτη θέση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής ανάμεσα στις εταιρείες παραγωγής φρούτων..

 

Βιώσιμη Επιλογή 

 

Τα πράσινα σας κάνουν καλό! Συχνά μπορεί να βλέπετε στα καταστήματα μπανάνες Chiquita με πράσινο χρώμα και να νομίζετε ότι θα πρέπει να ωριμάσουν στο σπίτι για να τις φάτε. Γνωρίζατε όμως, ότι μπορείτε να τις καταναλώσετε και πράσινες; Ναι, μπορείτε! Όταν καταναλώνετε τις μπανάνες Chiquita πράσινες, λαμβάνετε ακόμη περισσότερες φυτικές ίνες σε σχέση με τις κίτρινες. Η γεύση τους είναι λιγότερο γλυκιά, αλλά αντισταθμίζεται από τη θρεπτικότητα, με τις περισσότερες βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που μπορεί να περιέχει μια μπανάνα, όπως βιταμίνη Β6, η οποία βοηθά στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Οι πράσινες μπανάνες είναι εξαιρετική πηγή καλίου, όπως και οι μπανάνες Chiquita σε όλα τα χρώματα. Τα 10 γραμμάρια μιας μικρής μπανάνας, προσφέρουν περίπου το 18% των ημερήσιων διατροφικών αναγκών σας. Το κάλιο είναι ζωτικής σημασίας για το νευρικό σύστημα και συμβάλλει στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε σταθερά επίπεδα. Τέλος, περιέχουν μια καλή δόση βιταμίνης C, προβιταμίνης Α και πληθώρα μεταλλικών στοιχειών. 

 

Συνταγές από όλο τον κόσμο με πράσινες μπανάνες 

 

Δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αγαπούν τις πράσινες μπανάνες Chiquita. Το αλεύρι από πράσινη μπανάνα έχει γίνει ακόμη πιο δημοφιλές για χρήση σε συνταγές γευμάτων της διατροφής paleo (διατροφή μη επεξεργασμένων τροφών), χωρίς γλουτένη και χωρίς δημητριακά. Η βιομάζα πράσινης μπανάνας (πράσινες μπανάνες που αναμειγνύονται με νερό) εξελίσσεται επίσης σε νέα υπερτροφή λόγω των ευεργετικών επιδράσεών της στην υγεία.

Ακολουθούν μερικές συνταγές με πράσινες μπανάνες Chiquita που θα σας ανοίξουν την όρεξη. 

 

Σαλάτα με γαρίδες και πράσινη μπανάνα Chiquita

Οι άνθρωποι στην Καραϊβική καταναλώνουν τις πράσινες μπανάνες όπως τα λαχανικά, και τις απολαμβάνουν ιδιαίτερα σε σαλάτες όπως αυτή. Σ’ αυτήν την ελαφριά και πεντανόστιμη σαλάτα, οι πράσινες μπανάνες Chiquita συνοδεύουν εξαιρετικά τις γαρίδες, προσθέτοντας μια δόση βιταμινών στη φρεσκάδα των θαλασσινών.

Τηγανητές μαριναρισμένες γαρίδες με αρακά, ρύζι και τηγανητή πράσινη μπανάνα Chiquita

Στο ίδιο mood της Καραϊβικής, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ακόμα γεύμα που θα σας ταξιδέψει γευστικά στα καταπράσινα, τροπικά νησιά. Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη πρωτεΐνες, ενώ οι πράσινες μπανάνες Chiquita προσφέρουν πολλές φυτικές ίνες για την υγεία του εντέρου. 

 

Υγιεινή Ταϊλανδέζικη Σούπα Κάρυ-Καρύδας με Μπανάνες Chiquita

Στην Ασία, ο κόσμος λατρεύει τις πράσινες μπανάνες σαν μια υγιεινή προθήκη στο φαγητό του, ιδιαίτερα σε συνταγές με κάρυ.

Μπορεί να μην σκεφτήκατε ποτέ να φάτε τις μπανάνες Chiquita σε σούπα, αλλά αυτή η ταϊλανδέζικη συνταγή θα σας κάνει να το ξανασκεφτείτε. Η καρύδα και η τηγανητή πράσινη μπανάνα δημιουργούν έναν ιδιαίτερο γευστικό συνδυασμό που μόλις τον δοκιμάσετε, θα ξετρελαθείτε! Ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε περισσότερες βιταμίνες στο γεύμα σας. 

 

 

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και Μπανάνα Chiquita, Κουνουπίδι και Σπανάκι

Προσθέστε πράσινες μπανάνες Chiquita στο κοτόπουλο με κάρυ, για μια επιπλέον δόση φυτικών ινών. Η μεγάλη ποικιλία πράσινων λαχανικών που μπορείτε να προσθέσετε στις βιοδραστικές ενώσεις, όπως οι φαινόλες και το ανθεκτικό άμυλο, είναι ένας πικάντικος τρόπος για να λαμβάνετε πολλά θρεπτικά στοιχεία. 

Το 2022 είναι έτος ανάκαμψης, επιστροφής στη φύση και φροντίδα για τον πλανήτη μας. Το πράσινο είναι το χρώμα που αντιπροσωπεύει ιδανικά αυτήν την προσπάθεια! Προσθέτοντας πράσινες μπανάνες Chiquita στη διατροφή σας, όχι μόνο φροντίζετε καλύτερα για την υγεία σας, αλλά παράλληλα μοιράζεστε και το όραμα της Chiquita για ένα πιο πράσινο μέλλον. 

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πρωτοβουλίες μας στη βιωσιμότητα, κάντε κλικ εδώ.