“Παντρεψτε” τα λευκά παπούτσια με καφέ για ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα

“Παντρεψτε” τα λευκά παπούτσια με καφέ για ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα

Μια νέα τάση αναδεικνύει το ρόφημα ως μεγάλο σύμμαχο των άσπρων sneakers, καθώς μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να τα κάνετε customised, βάφοντάς τα.

 

Ο καφές είναι γνωστός ως “φυσικός εχθρός” των λευκών παπουτσιών και sneakers. Οι απανταχού barista γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στα λευκά παπούτσια τους μετά από μια έντονη ημέρα στο  coffee shop όπου εργάζονται. Τα λευκά sneakers τους συχνά γεμίζουν καφέ κηλίδες και πιτσιλιές και τελικά γίνονται πουά… Και μπορεί όντως ο καφές να είναι εχθρός των λευκών παπουτσιών, όμως όπως λέει και το ρητό “έχε τον φίλο σου κοντά και τον εχθρό σου κοντύτερα”!

 

Τα βαμμένα με καφέ παπούτσια δεν είναι μια εντελώς νέα τεχνική. Η “Μέκκα του Καφέ” στο Πόρλαντ, το Deadstock Coffee διοργάνωσε στο παρελθόν εκδηλώσεις με κύριο στόχο το customization των παπουτσιών με τη χρήση καφέ ως βαφής. Πλέον, χάρη στο διαδίκτυο μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας! Πρόκειται για μια σχετικά απλή διαδικασία. Ο Jake Polino, customizer sneaker από τη Βοστόνη και συνιδρυτής του Kizo Kicks σας παρέχει μέσω youtube τις απαραίτητες πληροφορίες. Ο Polino έχει σχεδόν τρία εκατομμύρια ακολούθους στα κανάλια του στο Instragram, στο TikTok και στο YouTube, όπου δείχνει μερικά από τα customized έργα του καθώς και τον τρόπο που τα έφτιαξε.

 

Πρώτα πρέπει να αφαιρέσετε τα κορδόνια. Στη συνέχεια, εφαρμόζετε μια ομοιόμορφη στρώση ασετόν σε ολόκληρο το παπούτσι, το δέρμα και το καουτσούκ. Το ασετόν θα βοηθήσει στην προετοιμασία της επιφάνειας έτσι ώστε να δεχθεί και να “μουλιάσει” το χρώμα του καφέ. Πρέπει πάντως να είστε προσεκτικοί. Φορέστε γάντια και χρησιμοποιήστε το ασετόν κοντά σε ανοιχτό παράθυρο για να αναπνέεται καλύτερα. Στη συνέχεια, πρέπει να μετατρέψετε τον καφέ σας σε πολτό. Ο Polino αναμιγνύει 850 γραμμάρια καφέ με βραστό νερό σε μια μπανιέρα ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος για να βυθίσει τα αθλητικά παπούτσια. Στη συνέχεια, απλώς ρίξτε μέσα τα παπούτσια που θέλετε να βάψετε και βεβαιωθείτε ότι έχουν καλυφθεί πλήρως. Μπορείτε να τοποθετήσετε από επάνω ένα βαρύ αντικείμενο για να κρατήσετε τα sneakers πλήρως βυθισμένα. Αφήστε τα να καθίσουν για 2 ώρες και ξεπλύντε τα εν συνεχεία στον νεροχύτη. Αφήστε τον αέρα να τα στεγνώσει και να τα “χαλαρώσει”.

 

Το αποτέλεσμα  είναι ένα κρεμ sneaker, σε μια απόχρωση που προσομοιάζει στο “παγωμένο latte”. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, σύμφωνα με τον Polino, είναι ότι τα παπούτσια σας θα έχουν για πάντα μια οσμή καφέ. Και ενώ ο Polino χρησιμοποιεί τον Cafe Bustelo, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε specialty καφέ για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

Πηγή: spudge.com