Cranberry Cold Brew Tonic

Cranberry Cold Brew Tonic

Ένα δροσιστικό ρόφημα καφέ με «παιχνιδιάρικο» χαρακτήρα, γλυκό προφίλ ιδανικό για τα καλοκαιρινά απογεύματα.

 

Ο cold brew, αυτός ο κρύος καφές φίλτρου με το γεμάτο, γλυκό και αρωματικό προφίλ, τώρα το καλοκαίρι γνωρίζει στιγμές δόξας. Κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και γίνεται ένα από τα αγαπημένα «παιχνίδια» των baristi που τον χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά για την παρασκευή διαφόρων δροσερών ροφημάτων. Όπως για παράδειγμα το Cranberry cold brew tonic που συνδυάζει χυμό από μούρα μαζί με tonic και φυσικά κρύο καφέ φίλτρου.

 

Για να φτιάξετε το εν λόγω ρόφημα θα χρειαστείτε:

75 ml cold brew

35 ml χυμό από cranberry

100 ml tonic

 

Φτιάχνεται πολύ εύκολα. Σε ένα ψηλό ποτήρι βάζετε πάγο, προσθέτετε πρώτα τον cold brew καθώς και τον χυμό από τα cranberry και στο τέλος σιγά σιγά το tonic. Πριν το σερβίρετε μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκα μούρα και φύλλα από μέντα ή βασιλικό.

 

Καλό είναι να αποφύγετε να προσθέσετε ζάχαρη μιας και το cold brew έχει από μόνο του γλυκό χαρακτήρα αλλά και ο χυμός περιέχει ένα ποσοστό ζάχαρης. Το tonic που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι ουδέτερο χωρίς κάποια γεύση για να μην καλύψει τον καφέ. Όσο για τον καφέ, η συμβουλή μας είναι να φτιάξετε έναν cold brew με καφέ από την Αιθιοπία ή από την Κένυα που έχουν στο γευστικό τους προφίλ νότες από κόκκινα φρούτα. Τέλος, αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον cold brew με espresso όμως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει πρώτα να τον έχετε αφήσει να κρυώσει πριν τον ρίξετε στο πάγο γιατί διαφορετικά θα τον λιώσει και θα προσθέσει νερό στο ρόφημα.