Mια spicy προσθήκη που θα αλλάξει τον καφέ σας για πάντα

Mια spicy προσθήκη που θα αλλάξει τον καφέ σας για πάντα

Ένα μπαχαρικό-έκπληξη ως έξτρα προσθήκη για τον καφέ σας

 

Διαφορετικοί πολιτισμοί σε όλον τον κόσμο έχουν τον δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής καφέ. Ορισμένοι εξ αυτών, επιλέγουν να χρησιμοποιούν ισχυρές δόσεις μπαχαρικών, για έξτρα γεύση.  Είναι γεγονός πως η προσθήκη μιας πρέζας κάποιου μπαχαρικού μπορεί να βελτιώσει τη γεύση του ίδιου του καφέ σας και να προσθέσει “βάθος” στο επόμενο φλιτζάνι που θα καταναλώσετε. Οι “συνήθεις ύποπτοι” είναι τα “ζεστά” μπαχαρικά όπως η κανέλα ή το κάρδαμο.

 

Έχετε σκεφτεί ωστόσο τι θα γινόταν εάν προσθέτατε κάτι πιο πικάντικο, όπως για παράδειγμα πιπέρι καγιέν; Πρόκειται για μια προσθήκη που ομολογουμένως εκπλήσσει, παρ’ όλ’ αυτά το μπαχαρικό μπορεί να προσθέσει έξτρα γεύση στο ρόφημά σας, αλλά και να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία σας. Σύμφωνα με την Cleveland Clinic, το πιπέρι καγιέν  είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμινών, κυρίως βιταμίνης Α, η οποία είναι σημαντική για την όραση, την αναπαραγωγή, την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος και ορισμένες λειτουργίες των οργάνων. Η καψαϊκίνη, η οποία βρίσκεται στο πιπέρι καγιέν, φέρεται ακόμη να περιορίζει φλεγμονές  και να  σας προσφέρει ανακούφιση όταν πονάτε. 

 

Πέρα από τα οφέλη για την υγεία, το πιπέρι αυτό μπορεί να “απογειώσει” τη γεύση του καφέ. Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτόν τον γευστικό συνδυασμό, συνιστάται να ξεκινήσετε με μια μικρή ποσότητα αλεσμένου πιπεριού καγιέν. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως υπάρχουν δύο τρόποι για να προσθέσετε καγιέν στον καφέ σας — να το συνδυάσετε με το μίγμα του καφέ πριν τον παρασκευάσετε ή να το αναμίξετε στον παρασκευασμένο καφέ. 

 

Tip: Η προσθήκη γάλακτος μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του αισθήματος καύσου, εάν έχετε προσθέσει παραπάνω από την επιθυμητή ποσότητα πιπέρι καγιέν.