Ένα βρώσιμο φλιτζάνι καφέ… σκέτη γλύκα

Ένα βρώσιμο φλιτζάνι καφέ… σκέτη γλύκα

Δύο γυναίκες από την Αυστραλία δημιούργησαν το Good Edi, ένα νόστιμο, βρώσιμο φλιτζάνι στο οποίο σερβίρουν τον καφέ. 

 

Το Coffee Bean Shop είναι ένα κατάστημα που εδράζει στην κεντρική αγορά της Αδελαΐδας, το οποίο κατά καιρούς λανσάρει πρωτότυπα προϊόντα με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο. Τώρα, το coffee shop έχει μια νέα πρόταση με στόχο, να σας “ζεστάνει” τις κρύες μέρες του χειμώνα, με μια γλυκιά απόλαυση. Ειδικότερα, το Coffee Bean Shop λοιπόν μόλις κυκλοφόρησε τη νέα του έκδοση με βρώσιμα φλιτζάνια καφέ!

 

Μπορείτε να απολαύσετε ευχάριστα μια πρωινή, ζεστή παρασκευή σε ένα βρώσιμο φλιτζάνι καφέ, απλό ή με επένδυση σοκολάτας. Τα κύπελλα Good Edi είναι φτιαγμένα από βρώμη και δημητριακά, διατηρούν το σχήμα τους για έως και 8 ώρες, είναι 100% vegan και διασπώνται φυσικά.

 

Και μπορεί στην Ελλάδα και το βόρειο ημισφαίριο οι θερμοκρασίες να είναι ανεβασμένες όμως η Αυστραλία αυτή την περίοδο βιώνει τις πιο κρύες ημέρες του χρόνου.

 

Το Coffee Bean Shop πουλά μια μεγάλη ποικιλία από καβουρδισμένους κόκκους καφέ διαφόρων προελεύσεων, καθώς και αποκλειστικά χαρμάνια εσπρέσο που πωλούνται μόνο στην Κεντρική Αγορά της Αδελαΐδας. Οι κόκκοι ψήνονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις καβουρδίσματος της στο Welland και παραδίδονται στο κατάστημά  στο Central Market για να διασφαλιστεί η φρεσκάδα και η ποιότητα του καφέ.

 

Όσο για τα κύπελλα Good Edi, αποτελεί δημιούργημα δύο γυναικών από την Αυστραλία, τις Catherine και Aniyo, που συμμετέχουν στον αγώνα για μηδενικά απόβλητα. Συνολικά 2,7 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ καταλήγουν σε χωματερές καθημερινά, ήτοι περίπου 1 δισεκατομμύριο φλιτζάνια καφέ κάθε χρόνο.

 

Έτσι, αν ψάχνετε για ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ και θέλετε κι εσείς να συμμετάσχετε στο εγχείρημα για τη μείωση των αποβλήτων από την βιομηχανία καφέ, μπορείτε να επιλέξετε κι εσείς ένα βρώσιμο φλιτζάνι από εκείνα που πωλούνται τώρα στο The Coffee Bean Shop. Βέβαια προς το παρόν τα Good Edi διατίθενται μόνο στην Αυστραλία, όμως σύμφωνα με τον ιστότοπο, πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι παγκόσμιες παραδόσεις, μέσω του epshop της Coffee Bean Shop.

 

The Coffee Bean Shop στο Stall 58-59, Adelaide Central Market, 44-60 Gouger Street, Adelaide SA 5000.