Ένα “έξυπνο” coffee journal για υπέροχο καφέ

Ένα “έξυπνο” coffee journal για υπέροχο καφέ

Ένα πρακτικό και χρήσιμο σημειωματάριο για να καταγράφετε καθημερινά ρουτίνα της παρασκευής καφέ.

 

Η μάθηση -με οτιδήποτε και αν καταπιάνεστε- πηγάζει από την παρακολούθηση, την ανακάλυψη του τι λειτουργεί σωστά και τι όχι στις προσπάθειες που καταβάλετε για έναν σκοπό.Το ίδιο συμβαίνει και στην απόκτηση δεξιοτήτων στην παρασκευή καφέ, κάτι που απαιτεί υπομονή, επιμονή και εξάσκηση προκειμένου να επιτύχετε την τέλεια παρασκευή.  Στον κόσμο του καφέ λοιπόν, ένα σημειωμετάριο δε θα μπορούσε παρά ενα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την κατανόηση και την καταγραφή όλων εκείνων των παραμέτρων που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Σε αυτή την ιδέα λοιπόν βασίστηκαν οι δημιουργοί του “The Coffee Journal”, ενός νέου σημειωματάριου καθημερινής παρακολούθησης με την “υπογραφή” της Ārāmse.

 

Δημιουργοί του ήταν οι Namisha και Raghunath Parthasarathy, που έβαλαν ως στόχο και τελικά πέτυχαν να σχεδιάσουν το Coffee Journal έτσι ώστς να αποτελεί μια αναλογική εγγραφή στο ταξίδι της παρασκευής, με πεδία για σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε για να παρακολουθείτε την καθημερινή σας ρουτίνα. Τα πεδία περιλαμβάνουν την καφετιέρα, την προέλευση του κόκκου, τη μέθοδο επεξεργασίας, το brewing, το βάρος του νερού και του καφέ που χρησιμοποιούνται, τη θερμοκρασία νερού και τον χρόνο παρασκευής. Παράλληλα διαθέτει έξτρα χώρο για περισσότερες πληροφορίες, όπως μέγεθος μύλου και άλεσης, ημερομηνία ψησίματος και όνομα συνταγής. Το πεδίο των σημειώσεων είναι αρκετά μεγάλο και σας επιτρέπει να καταγράψετε τυχόν σκέψεις σχετικά με την παρασκευή, ενώ εμπεριέχει και ένα είδος γραμμικού γραφήματος για τη χάραξη της διαδικασίας παρασκευής.

 

Ίσως το πιο ωραίο χαρακτηριστικό είναι το πλαίσιο ελέγχου Airplane mode, μια μικρή υπενθύμιση ότι πρέπει να αφιερώσετε λίγα λεπτά για την παρασκευή σας, αφήνοντας όλες τις υπόλοιπες σκέψεις σας στην άκρη. Αξίζει να σημειωθεί πως το The Coffee Journal αποτελεί ένα statement κομματι, χάρη στο εξώφυλλο του ινδού καλλιτέχνη Manali Patil, και θα μπορούσε άνετα να λειτουργήσει ως βιβλίο τραπεζιού στο σαλόνι. Τα πολύχρωμα σκίτσα του Patil παραπέμπουν στα μέρη όπου παράγεται ο καφές στην Ινδία, «ένα πλούσιο οικοσύστημα όπου τα φυτά του καφέ ευδοκιμούν κάτω από τη σκιά του προστατευτικού δάσους, ανάμεσα στην άγρια ​​φύση και σε ζώα όπως ο υπό εξαφάνιση μακάκος, το λιοντάρι, ο δρυοκολάπτης, ελέφαντες και πεταλούδες.”

 

«Το Coffee Journal είναι μια προσπάθεια από την πλευρά μας να αφηγηθούμε την ιστορία του ινδικού καφέ, δίνοντάς του όνομα και ταυτότητα»,ανέφερε η Namisha Parthasarathy στο Sprudge. «Το έργο τέχνης έχει σκοπό να αναδείξει τη διασύνδεση της βιοποικιλότητας, της πανίδας και του τελικού κυπέλλου. Επίσης, κάνει να σκεφτόμαστε ποιοι brewers κρύβονται πίσω από τα ροφήματα specialty coffee. Εντός του journal φυσικά υπάρχουν όλα τα απαραίτητα πεδία για την καταγραφή και την παρακολούθηση των παρασκευών.»

 

Επιπλέον πίσω από την διαδικασία πώλησης του σημειωματάριου υπάρχει και ένας καλός σκοπός καθώς το 5% των εσόδων από όλες τις πωλήσεις πηγαίνει για την προστασία του απειλούμενου ασιατικού ελέφαντα. Πλέον απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για την εκστρατεία και έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί έσοδα 3.300 δολαρίων από τον στόχο των 4.892 $. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν ένα αντίγραφο του The Coffee Journal για 27 $. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ