illycaffè: Αύξηση εσόδων 17,4% εν μέσω ενός έτους-πρόκλησης

illycaffè: Αύξηση εσόδων 17,4% εν μέσω ενός έτους-πρόκλησης

Η ιταλική αλυσίδα roaster και καφέ illycaffè, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της έφθασαν τα 500 εκατ. ευρώ το 2021, μια αύξηση της τάξης του 17,4% παρ´όλα αυτά “έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου” σχετικά με την γεωπολιτική αστάθεια και τις προοπτικές της που προμηνύονται αβέβαιες.

 

Χάρη στην ανάκαμψη των επιχειρήσεων ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφέ, η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 16,7% στα έσοδα, στην ιταλική εγχώρια αγορά της σε σύγκριση με το 2020, με το 10,1% να αφορά την ευρύτερη περιοχή EMEA, εξαιρουμένης της Ιταλίας.

 

Στις ΗΠΑ, η illycaffè ανέφερε ανάπτυξη 38,7% στα κύρια κανάλια διανομής της, ενώ το διαδικτυακό κανάλι της εταιρείας στην Κίνα και τη Νότια Κορέα είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη της τάξης του 17,8% στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας. Τα καθαρά κέρδη ύψους 11,9 εκατ. € (12,8 εκατ. $) αντιπροσωπεύουν μια αύξηση 104,7% σε σύγκριση με το 2020, αν και παραμένουν σχεδόν λιγότερα κατά 30% από το 2019.

 

Η Illycaffè ανέφερε ότι οι προοπτικές της παραμένουν αβέβαιες, δεδομένης της τρέχουσας αστάθειας στην Ευρώπη, των αυξήσεων στις τιμές των πρώτων υλών, συμπεριλαμβανομένου του πράσινου καφέ, και του αυξανόμενου κόστους υλικοτεχνικής υποστήριξης.

 

«Τα αποτελέσματα για το 2021, όπου ο κύκλος εργασιών επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα και η κερδοφορία παρουσιάζει βελτίωση, είναι μια σταθερή αφετηρία για το τρέχον έτος,  το μακροοικονομικό πλαίσιο του οποίου παρουσιάζει ιδιαίτερες προκλήσεις», δήλωσε η Cristina Scocchia, Διευθύνουσα Σύμβουλος της illycaffè.

 

«Το 2022 θα επικεντρωθούμε στην κερδοφόρα ανάπτυξη, με γνώμονα τις σαφείς στρατηγικές επιλογές και την αποτελεσματική κατανομή των πόρων, με στόχο τον μετριασμό, στο μέτρο του δυνατού, των αρνητικών επιπτώσεων που προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες. Θα επικεντρωθούμε ακόμη περισσότερο στη ιδιαιτερότητα της μάρκας illy, η οποία πάντα συνδέθηκε με την ανώτερη και βιώσιμη ποιότητα», πρόσθεσε.