H Η αμερικανική εταιρεία που αναλαμβάνει να… σερβίρει καφέ στις πίστες της Formula 1

H Η αμερικανική εταιρεία που αναλαμβάνει να… σερβίρει καφέ στις πίστες της Formula 1

Η Formula 1 σύμφωνα με τον μεγάλο Αμερικανό μυθιστοριογράφο Έρνεστ Χέμινγουεϊ  είναι ένα από τα τρία πιο δημοφιλή αθλήματα της Ευρώπης (μαζί με την ορειβασία και τις ταυρομαχίες) που αποκτά πλέον και δικό του ποιοτικό καφέ.

 

Το έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον για την F1 όπως ήταν αναμενόμενο, φέρνει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η νέα πολυετής συνεργασία της Formula 1 με την Drive Coffee, η οποία θα είναι ο επίσημος πάροχος καφέ των αγώνων. Ήδη μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία η εταιρεία προσέφερε καφέ στο Grand Prix του Μαϊάμι.

 

Πρόκειται όπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς για μια ουσιώδη συνεργασία. Η εταιρία με έδρα το Κολοράντο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους αγώνες, καθώς συσκευάζει τους κόκκους του σε δοχεία λαδιού που απεικονίζουν ένα διαφορετικό όχημα που αντιπροσωπεύει αντίστοιχα έναν διαφορετικό καφέ. Στην πραγματικότητα, τα αυτοκίνητα και τα ονόματα που βασίζονται στους αγώνες είναι αρκετά πιο εμφανή από την προέλευση του καφέ. Η συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπει ότι η Drive θα παρέχει καφέ για όλους τους αγώνες Grand Prix «συμπεριλαμβανομένου του αποκλειστικού F1 Paddock Club και της περιοχής Paddock». Η συνεργασία δεν περιορίζεται μόνο στην αμερικανική πίστα, αλλά εκτείνεται σε όλους τους αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η Drive θα εμφανίζεται επίσης σε “επίσημες εκδηλώσεις της F1 εκτός αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος” και “θα κυκλοφορήσει σύντομα μια σειρά προϊόντων καφέ και ροφημάτων έτοιμων για κατανάλωση  με το brand της F1 που θα πωλούνται παγκοσμίως”. Είναι μια συμφωνία που θα μπορούσε δυνητικά να κάνει τη Drive ένα πιο οικιακό brand καφέ σε παγκόσμια κλίμακα. H συνεργασία Drive-F1 είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη συνεισφορά των ΗΠΑ στους αγώνες της Formula 1 μετά την περίοδο που “μεσουρανούσε” ο Ιταλο-αμερικανός πιλότος Mario Andretti, ή τουλάχιστον έως ότου η Haas F1, η μοναδική αμερικανική ομάδα F1, καταφέρει να νικήσει σε κάποιον αγώνα της Formula 1.