Ένα video game αφιερωμένο στο τσάι

Ένα video game αφιερωμένο στο τσάι

Στον κόσμο των video games τα παιχνίδια που σχετίζονται με το τσάι  δεν είναι πολλά παρ’ ολ’ αυτά υπάρχει το Teacup, της Whitethorn Games που πρέπει να δοκιμάσετε. 

 

Το Teacup είναι ένα υπέροχο αφηγηματικό παιχνίδι για έναν ντροπαλό βάτραχο ο οποίος αναζητά τσάι για το tea party του. Ο προγραμματιστής Smarto Club έχει δημιουργήσει μια γλυκιά ιστορία γεμάτη όμορφες στιγμές. Τα παιχνίδια καφέ και τσαγιού είναι συνήθως χαλαρωτικά και το Teacup είναι ένα από αυτά. Παίζοντας ο μικρός μας φίλος, ξεκινά μέσα στο δάσος αναζητώντας τσάι και διάφορα υλικά που θα συντροφεύσουν τον ίδιο και τους φίλους του στο tea party. Η εύρεση των υλικών είναι δυνατή μόνο έπειτα από συνομιλίες με διάφορους χαρακτήρες που υπάρχουν σε όλο το παιχνίδι. Ο μικρός βάτραχος προτιμά να μείνει σπίτι και να διαβάζει manga, αλλά θέλει να κάνει το καλύτερο tea party, γι’ αυτό βγαίνει έξω στο δάσος.

 

Το ίδιο το παιχνίδι είναι σχετικά απλό, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στο τοπίο και την ιστορία. Εξοπλισμένο με εγκυκλοπαίδεια τσαγιού και χάρτη, το Teacup σας προτρέπει να εντοπίσετε διάφορα είδη τσαγιού και γλυκαντικά. Η σειρά με την οποία θα τα βρείτε εξαρτάται από εσάς. Η εύρεση κάθε αντικειμένου προϋποθέτει να βοηθήσετε τους κατοίκους της πόλης ανταλλάσσοντας χάρες με τη μορφή αποστολών και μίνι παζλ. Βοηθάς τους κατοίκους, σε βοηθούν να βρεις τσάι. Ο βάτραχος έχει να εκτελέσει μια σειρά “καθηκόντων”, από το να παραλάβει μια παραγγελία manga στο ταχυδρομείο μέχρι να λειτουργήσει ένα καφέ χάριν ενός φεστιβάλ, βγαίνοντας από το comfort zone του για χάρη του τσαγιού. Οι συνταγές δεν είναι απλώς ένα filler text όπως σε κάποια άλλα παιχνίδια, αλλά ένας πραγματικός οδηγός για τη δημιουργία διαφορετικών τσαγιών και λιχουδιών.

 

Ο οδηγός τσαγιού του Teacup περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα συνταγή για απλά μπισκότα βανίλιας. Η εν λόγω συνταγή, εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ εύκολη, σας βοηθά να φτιάξετε στην πραγματικότητα 20 μικρά και πολύ νόστιμα μπισκότα. Τα μπισκότα συνδυάζονται πολύ καλά με το τσάι, και είναι μάλιστα vegan! Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να κατεβάσετε τον Οδηγό Τσαγιού του Teacup από τον ιστότοπο του Smarto Club.

 

Υπάρχουν ακόμη πολλά στοιχεία που πρέπει να συνεκτιμηθούν σε αυτό το παιχνίδι. Τα όμορφα εικονογραφημένα σκηνικά, ο σχεδιασμός χαρακτήρων και το ομαλό soundtrack για πιάνο από τον Juan Ignacio Ferrari συνδυάζονται σε μια ιστορία πρόκλησης με τον ίδιο μας τον εαυτό. Στο τέλος του παιχνιδιού ο ήρωας παραμένει ο ίδιος, ήσυχος, ντροπαλός βάτραχος που ήταν στην αρχή, έχει ωστόσο κάπως ωριμάσει. Παρόλο που το video game μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο ωρών, είναι ένα ικανοποιητικό και χαλαρωτικό παιχνίδι που μπορούν πραγματικά να απολαύσουν όσοι αναζητούν ένα χαλαρό παιχνίδι που τιμά τον κόσμο του τσαγιού.