Μια γλυκιά κολοκυθόπιτα για το brunch σας

Μια γλυκιά κολοκυθόπιτα για το brunch σας

Μια μοντέρνα συνταγή για ένα παραδοσιακό γλυκό σε στιλ τάρτας που γίνεται με ένα μόνο ανακάτεμα.  

 

Μπορεί να φαντάζει δύσκολη και περίπλοκη. Όμως η εν λόγω γλυκιά κολοκυθόπιτα παρασκευάζεται πολύ εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να ετοιμάσετε την κολοκύθα. Αρχικά κόψτε την στη μέση, ξύστε και αφαιρέστε το εσωτερικό της (αν θέλετε κρατήστε τους σπόρους για φρυγάνισμα). Τοποθετήστε τα μισά κομμάτια της κολοκύθας με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα ή μέχρι να τρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι. Αφήστε την κολοκύθα να κρυώσει. Ξεφλουδίστε και πετάξτε την φλούδα και, στη συνέχεια, χτυπήστε τη σάρκα στο μπλέντερ έτσι ώστε να γίνει ένας λείος πουρές προκειμένου να τον χρησιμοποιήσετε στη γέμιση.

 

Για την γέμιση θα χρειαστείτε: 

2 φλιτζάνια πουρέ κολοκύθας

1 ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

¼ φλιτζάνι ζάχαρη

2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1/8 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

 

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει ένα όμορφο μείγμα. Βουτυρώνετε καλά μια ταρτιέρα και βάζετε το φύλλο κρούστας (ή το ειδικό φύλλο του εμπορίου για τάρτες) και το προσαρμόζετε καλά στα τοιχώματα. Ρίχνετε το μείγμα και το βάζετε στο φούρνο. Ψήστε για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς Κελσίου, στη συνέχεια μειώστε στους 180 βαθμούς και ψήστε για άλλα 45 λεπτά. Αφού την αφήσετε να κρυώσει, την σερβίρετε με λίγη σαντιγί. Μπορείτε επίσης να την πασπαλίσετε ελαφρώς με κανέλα.