Avancai: Brunch με λατινοαμερικάνο αέρα

Avancai: Brunch με λατινοαμερικάνο αέρα

 

Μουσικές, ατμόσφαιρα και γεύσεις Λατινικής Αμερικής στα Βόρεια προάστεια της Αθήνας.

 

Το Avancai στο Χαλάνδρι είναι το πρώτο ShowService Cocktail Restaurant της Αθήνας. Είναι ένα χώρος όπου οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έρχονται να συνδεθούν σε ένα  διαφορετικό μουσικο-χορευτικό, γαστριμαργικό ταξίδι. Με λίγα λόγια είναι ένα πολύχρωμο, χαρούμενο περιβάλλον που θα σας κερδίσει αμέσως. Εμείς το επισκεφτήκαμε στα πλαίσια ενός κυριακάτικου brunch. Η παρέα ήθελα κάτι το διαφορετικό και όχι τα συνηθισμένα. Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι και αμέσως τραβήξαμε προς τα Βόρεια.

 

Το όνομά του παραπέμπει στην πόλη Abancay του Περού και η όλη διακόσμηση του κινείται στη λογική του αποικιακού στυλ. Γήινα αποχρώσεις, που σπάνε την πολυχρωμία, ψάθινες καρέκλες,  μεγάλοι αψιδωτοί καθρέφτες που δίνουν επιπλέον έκταση στη σάλα και πολλά φυτά να προσδίδουν εξωτικό χαρακτήρα. Αυτό όμως που θα σας κερδίσει είναι η πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα που φτιάχνει ο μουσικός μανδύας του μαγαζιού αλλά και το χαμογελαστό προσωπικό. Με λίγα λόγια ένα ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς ένα κυριακάτικο brunch.

 

Το κατάλογο του φαγητού υπογράφει ο Παναγιώτης Πουλής που έχει συνθέσει γεύσεις από την Κούβα, το Περού και την Ουρουγουάη, ως τη Βραζιλία, το Μεξικό και την Αργεντινή. Θα σας προτείναμε να ξεκινήσετε με μια πληθωρική Mexican salad με κοτόπουλο στην οποία τα τραγανά nochos μπλέκονται με πράσινα λαχανικά, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι, φλούδες παρμεζάνας και κομμάτια από μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου. Μια ακόμα ωραία επιλογή σε σαλάτα είναι και η Mango & Naranja με κόκκινο και άσπρο λάχανο, κομμάτια από μάνγκο και πορτοκάλι καθώς και κάσιους. Από τις αυγο-επιλογές η μια σας επιλογή σίγουρα θα πρέπει να είναι το Avancai  Poached eggs Benedict με brioche, χοιρινή ωμοπλάτη, αυγά ποσέ,
sauce hollandaise και μανιτάρια. Είναι ένα χορταστικό και αρκετά νόστιμο πιάτο. Επίσης, το ίδιο νόστιμο είναι και το Avocado poached eggs που συνδυάζει αυγά ποσέ, αβοκάντο, πιπεριά τσίλι και queso fresco αλλά και η ισπανική ομελέτα με πατάτες και λαχανικά. Τέλος, τα mini burgers στα πολύχρωμα ψωμία είναι κάτι που επίσης δεν πρέπει να λείψει από την παραγγελία σας.

 

Για να γλυκίσετε γλυκά σίγουρα τα Churros με σοκολάτα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας, αλλά και το peruvian magic muffin με παγωτό πικρής κουβερτούρας είναι ότι πρέπει. Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα συνοδέψετε είτε με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ φίλτρου ή cappuccino ή ακόμα με τις ιδιαίτερες μίξεις τσαγιών που διαθέτουν. Αν πάλι θέλετε να συνοδέψετε με αλκοόλ το brunch, υπάρχουν πολλά και νόστιμα κοκτέιλ που βασίζονται στην tiki φιλοσοφία για να κάνετε την επιλογή σας.

 

Σωκράτους 4, Χαλάνδρι, τηλ. 2106818305