Ποιοι είναι οι ακριβότεροι καφέδες παγκοσμίως;

Ποιοι είναι οι ακριβότεροι καφέδες παγκοσμίως;

Κάποιοι προέρχονται  από τα Μπλε Όρη της Τζαμάικας, κάποιοι άλλοι από τις πλαγιές του όρους Baru στον Παναμά, ένω κάποιοι τρίτοι πωλούνται στα 500 δολάρια ανά λίβρα: αυτοί είναι οι πέντε ακριβότεροι καφέδες και brand καφέ παγκοσμίως. 

 

Είναι γνωστό στις μέρες μας πως υπάρχουν περισσότεροι από ένας λόγοι για να αγαπήσουμε τον καφέ. Το ρόφημα μας γεμίζει με ενέργεια, κανεί καλό στην υγεία μας, εφόσον καταναλωθεί σε συγκεκριμένες ποσότητες, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια σειρά διαφορετικών γεύσεων, για να καταλήξουμε στην αγαπημένη μας. Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους ο καφές έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.  Κάποιοι μάλιστα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακριβά γι΄αυτή την “ένοχη” απόλαυση. Διαβάστε 5 από τους πιο ακριβούς κόκκους και brands καφέ:

 

Blue Mountain Coffee, Tζαμάικα

Αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο καφέ τόσο ξεχωριστό είναι η καλλιέργειά του. Οι κόκκοι του καφέ καλλιεργούνται σε ύψος πάνω από 5000 πόδια στα Μπλε Όρη της Τζαμάικας και λόγω αυτού ο καφές έχει λάβει το συγκεκριμένο όνομα. Μόλις εξαχθούν οι κόκκοι, υποβάλλονται σε επεξεργασία και στη συνέχεια αποστέλλονται στο εξωτερικό. Ο εν λόγω καφές είναι πολύ διαφορετικός από, άλλους καθώς έχει μια ήπια γεύση και δεν παρουσιάζει πικρές νότες. Ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς αυτής της μάρκας καφέ είναι η Ιαπωνία, όπου το ρόφημα είναι αρκετά γνωστό στους ντόπιους.

 

Καφές Finca El Injerto

Μια άλλη ακριβή μάρκα καφέ που απολαμβάνουν οι άνθρωποι παγκοσμίως είναι ο Finca El Injerto Coffee. Μία από τις χαρακτηριστικές πτυχές του συγκεκριμένου είδους είναι ότι παρασκευάζεται από σπάνιους, πλούσιους, μικρούς κόκκους. Οι κόκκοι συνέχεια πλένονται καλά σε ένα μόνο κανάλι νερού που βελτιώνει την ποιότητά τους. Ο καφές κοστολογείται στα 500 $ ανά λίβρα, αλλά αυτό δεν αποτρέπει τους λάτρεις του από το να τον αγοράσουν.

 

Saint Helena Coffee

Αν υπάρχει μια μάρκα καφέ με μεγάλη ιστορία, αυτή είναι η Saint Helena Coffee. Είναι το brand που είχε ένθερμο υποστητρικτή τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Ο καφές καλλιεργείται στο νησί της Αγίας Ελένης και οι fans του έχουν αυξηθεί σημαντικά. Το νησί βρίσκεται στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού και απέχει περίπου 1200 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Αφρικής. Ένας από τους κύριους λόγους της αυξημένης τιμής του, είναι το κόστος μεταφοράς. Επίσης, το συγκεκριμένο είδος δίνει μια συγκεκριμένη αρωματική γεύση καραμέλας και μια ελαφριά νότα εσπεριδοειδών στο ρόφημα που κτο καθιστούν ακόμα πιο δημοφιλές.

 

Kona Coffee, Χαβάη

Το Hawaiian Kona Coffee είναι ένα ακόμη διάσημο brand καφέ. Διαθέτει μοναδική γεύση και έχει κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των απανταχού fans του καφέ. Ο Kona εξάγεται από μια σπάνια ποικιλία κόκκων καφέ που χρησιμοποιούνται σε μια συγκεκριμένη επεξεργασία η οποία κάνει την τεράστια διαφορά στην ποιότητα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο είδος παραμένει σε προσφορά για μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που αποτυπώνεται στην αυξημένη τιμή του. Όλοι όσοι θέλουν πραγματικά να απολαύσουν μια αυθεντική εμπειρία καφέ από τη Χαβάη θα “στοχεύσουν” στον καφέ Kona και όχι σε άλλες μάρκες που πωλούν μια φθηνή εκδοχή της συγκεκριμένης ποικιλίας.

 

Hacienda La Esmeralda

Ο καφές αυτός έχει κατακτήσει πολλά βραβεία σε διάφορυς διαγωνισμούς τα τελευταία χρόνια. Καλλιεργημένος στις πλαγιές του όρους Baru στον Παναμά, στις σκιές των δέντρων Γκουάβα, ο Hacienda La Esmeralda έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς καταναλωτές από όλο τον κόσμο. Το μοναδικό μείγμα από επιλεγμένους κόκκους και η πλούσια γεύση χαρακτηρίζει τον καφέ Hacienda La Esmeralda και τον καθιστούν έναν από τους πιο ακριβούς στον κόσμο. Ένα άλλο πραγματικά ξεχωριστό χαρακτηριστικό τους είδους αυτού είναι η τιμή του. Ο καφές κοστολογείται στα 350,25 $ ανά λίβρα και είναι μια εμπειρία που απολαμβάνεται μια φορά στη ζωή, για όλους.