Γιατί να αποφύγετε τον καφέ στην πτήση

Γιατί να αποφύγετε τον καφέ στην πτήση

4 πράγματα που πρέπει να κάνετε (ή να μην κάνετε) πριν το ταξίδι σας με αεροπλάνο. 

 

Υπάρχουν τόσα πράγματα που πρέπει να οργανώσετε πριν από ένα ταξίδι με αεροπλάνο. Πρέπει να ετοιμάσετε τη βαλίτσα σας, να κλείσετε τα εισιτήριά σας και να κανονίσετε την μεταφορά σας προς και από το αεροδρόμιο. Δεν είναι περίεργο που το πρωί πριν από ένα μεγάλο ταξίδι συχνά προκαλεί στρες.  Για τον λόγο αυτό καλό θα είναι να υιοθετήσετε κάποιες διατροφικές συνήθειες που θα διατηρήσουν τον οργανισμό σας υγιή, προκειμένου να φθάσετε ευχάριστα και χωρίς επιπλοκές στον προορισμό σας. Και όπως αποδεικνύεται, ορισμένες επιλογές είναι καλύτερες από άλλες.

 

Αποφύγετε τον καφέ πριν την πτήση σας

Οι ημέρες ταξιδιού περιλαμβάνουν συχνά μεγάλους χρόνους αναμονής στην πύλη και αρκετές φορές νωρίς το πρωί. Προσπαθήστε παρ’ όλ’ αυτά να μην παραδοθείτε στο δέλεαρ της απόλαυσης ενός καφέ που ξέρετε πως θα σας τονώσει. Σύμφωνα με τους ειδικούς ομορφιάς, ο καφές είναι ένα από τα ροφήματα που μπορεί να προκαλέσει κακό στο δέρμα σας, εφόσον πρόκειται να ταξιδέψετε αεροπορικώς. «Η καφεΐνη καταστέλλει τις αντιδιουρητικές ορμόνες του σώματος, προκαλώντας απώλεια της περιεκτικότητας νερού στο δέρμα», δήλωσε η Gabrielle Richens, πιστοποιημένη θεραπεύτρια δέρματος και ιδρύτρια του The Rich Skin Club, στις ΗΠΑ. “Με αυτά τα δεδομένα, σε συνδυασμό με τη χαμηλή υγρασία και τον ξηρό αέρα της καμπίνας στα αεροπλάνα – για να μην αναφέρουμε και τον ανακυκλωμένο αέρα – είναι ό,τι χειρότερο για το δέρμα σας, το οποίο μπορεί να αφυδατωθεί εάν πιείτε πάρα πολλά φλιτζάνια καφέ πριν ή κατά τη διάρκεια της πτήσης.” Δυστυχώς, το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να προκαλέσει κνησμό, θαμπάδα και κύκλους κάτω από τα μάτια, αυξάνιοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και επιφανειακών ρυτίδων, σύμφωνα με το Healthline.

 

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει έξαρση της ακμής

Αν υπάρχει κάτι με το οποίο δεν θα θέλατε να ασχοληθείτε στις διακοπές, αυτό είναι η ακμή. Δυστυχώς, το να πίνετε πολύ καφέ πριν από την πτήση σας μπορεί να προκαλέσει έξαρση της ακμής, ειδικά αν προσθέσετε γαλακτοκομικά προϊόντα στο μείγμα. Αυτό συμβαίνει λόγω αλλαγής που συμβαίνει στις ορμόνες. «Η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση», λέει η Κάθριν ΜακΝτέιβιντ, αδειούχος κοσμητολόγος, εγγεγραμμένη αισθητικός και διευθύνουσα σύμβουλος του ιστότοπου Editor’s Pick. Μια ανασκόπηση έρευνας του 2014 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology αναφέρει ότι τα γαλακτοκομικά προιόντα συνδέονται με την εμφάνιση ακμής.

 

Εφαρμόστε μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης δέρματος

Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε τον καφέ, υπάρχουν τρόποι για να εξουδετερώσετε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο σώμα σας. Πρώτα, ενυδατώστε το από μέσα προς τα έξω. «Πριν επιβιβαστείτε, βεβαιωθείτε ότι θα καταναλώσετε ένα μεγάλο μπουκάλι νερό υψηλής περιεκτικότητας σε μέταλλα ή νερό καρύδας», είπε η McDavid. Σημείωσε ότι πρέπει να καταναλώνετε περίπου 250 ml νερό για κάθε ώρα που βρίσκεστε στον αέρα. Θα πρέπει επίσης να έχετε μαζί σας τα κατάλληλα προϊόντα για να περιποιηθείτε το δέρμα σας όταν βρίσκεστε στα 30.000 πόδια. «Αν πετάτε σε μεγάλες αποστάσεις, ταξιδέψτε έχοντας έτοιμο ένα μίνι κιτ περιποίησης που περιλαμβάνει ενυδατικό mist προσώπου», λέει η Richens. «Ψεκάστε το πρόσωπό σας σε τακτά χρονικά διαστήματα για να αποτρέψετε την ξήρανση του δέρματός σας». Η McDavid συνιστά επίσης να εφαρμόζετε ενυδατικές κρέμες κάθε τρεις ώρες.

 

Προσπαθήστε να κοιμηθείτε

Ένας άλλος λόγος που ενδεχομένως επιτάσσει να αποφύγετε τον καφέ πριν από την πτήση σας είναι ότι σας εμποδίζει να αποκοιμηθείτε-κάτι που μπορεί να είναι πραγματικά αναζωογονητικό για το δέρμα σας. “Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να κοιμηθείτε“, σύμφωνα με την McDavid. «Τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σας εξαντλούνται όταν δεν κοιμάστε αρκετά». Συνιστά να έχετε μαζί σας μια μάσκα ύπνου και ένα μαξιλάρι ταξιδιού. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα ξυπνήσετε με ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα.