Πότε νιώθετε πιο παραγωγικοί, το πρωί ή το απόγευμα; 

Πότε νιώθετε πιο παραγωγικοί, το πρωί ή το απόγευμα; 

Το ρόφημα που πίνετε μπορεί να δείχνει αν είστε πρωινός ή απογευματινός τύπος.

 

Μια νέα μελέτη καταδεικνύει ότι το ρόφημα που επιλέγετε προκειμένου να ο οργανισμός σας να λάβει την απαραίτητη καφεΐνη που χρειάζεται, ενδεχομένως να συνδέεται με το ποια χρονική στιγμή της ημέρας είστε πιο παραγωγικοί. Η έρευνα εν ολίγοις συμπεραίνει πως όσοι πίνουν καφέ είναι πρωινοί τύποι και όσοι πίνουν τσάι είναι απογευματινοί.

 

Όπως αναφέρει το Yahoo! News, η έρευνα διεξήχθη από το OnePoll για λογαριασμό της εταιρείας τσαγιού Celestial Seasonings ανάμεσα σε περίπου 2.000 Αμερικανούς και αφορούσε τις συνήθειες κατανάλωσης ροφημάτων τους. Διαπίστωθηκε λοιπόν ότι το 65% όλων των ερωτηθέντων που πίνουν καφέ έχουν περισσότερη ενέργεια και διαύγεια το πρωί (και αυτή η ενέργεια μειώνεται σημαντικά το απόγευμα), με μόνο το 29% να δηλώνει ότι είναι σε θέση να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο ενέργειας μετά το μεσημεριανό τους γεύμα. Εν αντιθέσει, οι λάτρεις του τσαγιού, φαίνεται πως είναι πιο ενεργοί, σε ποσοστό 41% το απόγευμα.

 

Επιπλέον, τα ευρήματα της δημοσκόπησης καταδεικνύουν ότι το τσάι αποκτά μεγαλύτερη δημοφηλία ανάμεσα στους millennials. Βάσει της μελέτης όσοι πίνουν καφέ και τσάι δίνουν «μεγάλη σημασία στην υγεία τους και προσπαθούν να κάνουν υγιεινές επιλογές», σε ποσοστό 92% και 93%, αντίστοιχα. Ωστόσο, όσοι έπιναν καφέ αντιμετώπιζαν «αισθήματα άγχους ή στρες» σε ποσοστό περίπου 50% υψηλότερο από αυτό των καταναλωτών τσαγιού, (ποσοστό 38% έως 25% συνολικά).