Το High Density υπό την αιγίδα της Barista League επιστρέφει

Το High Density υπό την αιγίδα της Barista League επιστρέφει

Mπορεί να μην έχουμε ακόμη απαλλαγεί από την πανδημία και τις συνέπειές της, όπως η ακύρωση μεγάλων events, παρ’ όλ’ αυτά, το διαδίκτυο έρχεται να αντικαταστήσει τις δια ζώσης εκδηλώσεις, συνδράμοντας στην ομαλή διεξαγωγή τους.

 

Στη νέα αυτή κανονικότητα προσαρμόζεται γρήγορα ο κόσμος του καφέ. Στο πλαίσιο αυτό, ένα ακόμη ενδιαφέρον event, το High Density, πρόκειται σύντομα να λάβει χώρα μέσω internet. Πρόκειται  για ένα διαδικτυακό «συνέδριο για όλους τους ανθρώπους του καφέ» που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της Barista League.  Η εκδήλωση θα διεξαχθεί τον Μάρτιο, με πλήθος συζητήσεων υπό την καθοδήγηση παγκόσμιων “ηγετών” του καφέ, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Το δεύτερο High Density αποτελεί προέκταση του πρώτου, θέτοντας τους ίδιους στόχους – τη διεξαγωγή δηλαδή ενός συνεδρίου για τον καφέ που θα είναι «προσβάσιμο και πρακτικό για τους επαγγελματίες του καφέ σε όλο τον κόσμο». Η εκδήλωση του 2022 θα περιλαμβάνει ένα ακόμη μεγαλύτερο κατάλογο ομιλιών και πάνελ, με πάνω από 50 ομιλητές από όλο τον κόσμο που θα καλύπτουν το σύνολο της αλυσίδας εφοδιασμού. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, την επιμέλεια του ψηφιακού “βήματος” έχει αναλάβει μια «ομάδα επαγγελματιών καφέ διεθνώς, όπως οι: Ana Luiza Pellicer της Mió Fazenda (Βραζιλία/Ηνωμένο Βασίλειο), Marissa Childers της Tanbrown Coffee και @CoffeeAsians (ΗΠΑ), Chris McAuley της Getchusomegear (ΗΠΑ), Kat Melheim της Coffee People Zine (ΗΠΑ) και SungHee Tark του Bean Voyage (Κόστα Ρίκα/Νότια Κορέα).

 

Οι συζητήσεις θα περιστραφούν πάνω σε πέντε βασικές κατηγορίες που θα «αντανακλούν το ευρύ φάσμα των διαφορετικών διαδρομών της βιομηχανίας specialty coffee:» Από την καλιέργεια έως το πόστο του barista, από τις κοινότητες παραγωγών έως τη νέα σελίδα και το μέλλον του καφέ. Ο κατάλογος των ομιλητών περιλαμβάνει ήδη σημαντικά ονόματα, ενώ αναμένεται να προστεθούν κι άλλα. Η τρέχουσα σύνθεση περιλαμβάνει τους: Abhinav Khanal, Ben Morrow, Ben Put, Brad Morrison, Camilla Morgan, Casey Chartier-Vignapiano, Celeste Wong, Chelsea Thoumsin, Craig Batory, Diago Gonzales, Daewoong Song, Elinor Vestergaard, Elisa Criscioneana, , Francisco Gonzales, Geunha Park, Ivan Hartanto, Jenn Chen, Jooyeon Jeon, Joshua Jagelman, Juliana Ganan, Kar-Yee Cheung, Karla M. Boza Carbonell, Kellem Emanuele, Klaus Thomsen, Komal Sable, Laura Meunier, Line Lucas Louzadis, Pereira, María Paz Lobo Zeledón, Matt Foster, Nick Mabey, Nora Burkey, Piyapat (Flook) Lapteerawut, Rodolfo Ruffatti, Sahra Nguyen, Sarah Huggins, Sebastian Villamizar, Selina Viguera, Simon Söder, Sonam Parikh, Toceyndyurse Gitonga και Valentina Palange.

 

Για να έχει μεγαλύτερη απήχηση, έχει προβλεφθεί να υπάρχουν υπότιτλοι σε πέντε γλώσσες, Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά και Γαλλικά. Το High Density προσφέρει επίσης αναβαθμισμένα διαδραστικά στοιχεία που θα συνοδεύουν κάποιες από τις ομιλίες. Με τιμή 9 €, τα στοιχεία αυτά θα παρέχονται στους συμμετέχοντες, περιλαμβάνονται καφέδες και άλλα είδη που θα σχετίζονται με  αντίστοιχες ομιλίες και συζητήσεις. Και ενώ η εκδήλωση είναι εντελώς δωρεάν, θα μπορείτε να ενισχύσετε εθελοντικά τη Grounds for Health, «μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που επικεντρώνεται στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας για γυναίκες που ζουν σε χώρες όπου καλλιεργείται ο καφές». Το event ξεκινά την Πέμπτη 10 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το High Density 2022 ή για να συμμετέχετε περιηγηθείτε στον επίσημο ιστότοπο της Barista League.