Ο νέος πανελλήνιος πρωταθλητής του Brewers Cup 2022

Ο νέος πανελλήνιος πρωταθλητής του Brewers Cup 2022

Ο Coffee Campus Specialist της Coffee Island, Στάθης Κορέμτας, αναδείχθηκε πανελλήνιος πρωταθλητής του Brewers Cup για το 2022.

 

Μια ακόμα μεγάλη διάκριση πρόσθεσε στο ήδη πλούσιο βιογραφικό τους ο Στάθης Κορέμτας. Για τρίτη φορά κατακτά το εθνικό πρωτάθλημα του Brewers Cup  που διοργανώθηκε από τον SCA Greece στα πλαίσια της Ho.Re.Ca 2022 – να σας θυμίσουμε ότι τον ίδιο διαγωνισμό είχε κερδίσει το 2017 και το 2018.

 

Ο Coffee Campus Specialist της Coffee Island είχε επιλέξει μια Gesha από τον Παναμά, έναν πολύ κομψό, γοητευτικό καφέ με ντελικάτο γευστικό προφίλ που έδωσε ενδιαφέροντα φλιτζάνια γεμάτα αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο Στάθης μίλησε για την υγρή μέθοδο επεξεργασίας του καφέ που επέλεξε και πώς αυτή αναδεικνύει την ποιότητα και την προέλευση του καθώς δεν αλλοιώνει τη γεύση του. Τόνισε τη σημασία της φρεσκάδας και άλεσε τον καφέ επί σκηνής, κάτι που δε συνηθίζεται στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αναδεικνύοντας στο μέγιστο τα γευστικά χαρακτηριστικά της Gesha Panama. Το τελευταίο κομμάτι της παρουσίασης αφορούσε στο συνδυασμό των αισθήσεων γεύσης και αφής. Πρότεινε στους κριτές, να δοκιμάσουν τον παγωμένο πια καφέ, αγγίζοντας παράλληλα ένα βελούδινο κομμάτι ύφασμα. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να συνδυάσει την αίσθηση της αφής με τη ντελικάτη, κομψή και βελούδινη αίσθηση της γεύσης του καφέ που τους είχε προσφέρει, αναβαθμίζοντας έτσι τη συνολική τους εμπειρία.

 

Ο Στάθης στα μέσα του προσεχούς Σεπτεμβρίου θα ταξιδέψει στην Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Brewers Cup. Η εμπειρία του σε ανάλογες διοργανώσεις θα τον βοηθήσει για να σκαρφαλώσει και πάλι ψηλά στις πρώτες θέσεις και να ξεχωρίσει ως ένας από τους κορυφαίους baristi. Για την ιστορία να σας αναφέρουμε ότι ο Στάθης συμμετείχε τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 στην Βουδαπέστη, όσο και το 2018 στο Μπελ Οριζόντε της Βραζιλίας όπου και τις δύο φορές κατέκτησε την τρίτη θέση.