Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ 2022

Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ 2022

Ήταν τέσσερις μέρες γεμάτη δράση, οπού επιδέξιοι baristi αναμετρήθηκαν για τον τίτλο του Πανελλήνιου Πρωταθλητή.

 

Ένας χρόνος ανάπαυλα ήταν αρκετός ώστε να οι Πανελλήνιοι διαγωνισμοί του καφέ να επιστρέψουν με μεγαλύτερη όρεξη. Το ίδιοι και οι συμμετέχοντες που αν και στον αριθμό δεν ήταν τόσοι όσο άλλες χρονιές, είχαν όμως πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να παρουσιάσουν επί σκηνής.

 

Τα Εθνικά Πρωταθλήματα Καφέ που διοργανώνει η SCA Greece πραγματοποιήθηκαν, όπως παραδοσιακά γίνεται, στα πλαίσια της έκθεσης Ho.Re.Ca. από τις 11 μέχρι 14 Φεβρουαρίου. Στις τέσσερις αυτές μέρες, λοιπόν, έγιναν οι διαγωνισμοί του Barista, Cup Tasters και Brewers Cup. Νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Barista αναδείχθηκε ο Νίκος Αντζάρας, που τον προσεχή Σεπτέμβρη θα ταξιδέψει στην Μελβούρνη όπου θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Την δεύτερη θέση στον ίδιο διαγωνισμό κατέλαβε ο Χρήστος Σωτήρος, ενώ την τρίτη ο Νίκος Σπανουδάκης που ταξίδεψε από την Ζυρίχη της Ελβετίας οπού ζει και εργάζεται για να πάρει μέρος στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

 

Τον τίτλο του Brewers Cup για το 2022 κατέκτησε ένας παλιός γνώριμος του διαγωνισμού ο Στάθης Κορέμπτας – στο παρελθόν έχει κατακτήσει δύο φορές στον ίδιο τίτλο. Στην δεύτερη θέση ανακηρύχθηκε ο Γιώργος Δεληχρήστος ενώ στην τρίτη ένας ερασιτέχνης barista, ο Σεραφείμ Ζούκας.

 

Τέλος, τον διαγωνισμό που  Cup Tasters κέρδισε ο Σπύρος Λάππας αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Νίκο Μπέλλη και στην Τρίτη στον Στέφανο Φούκη.