Άρση μέτρων έως μέσα Μαρτίου

Άρση μέτρων έως μέσα Μαρτίου

Περεταίρω χαλάρωση των μέτρων, ύστερα από τους καλούς επιδημιολογικούς οιωνούς των τελευταίων ημερών.

 

Η σταθερή τροχιά της αποκλιμάκωσης της επιδημίας όπως αποτυπώνεται στους σκληρούς δείκτες, δηλαδή, σε νέες εισαγωγές, σε διασωληνώσεις και θανάτους, οδηγεί στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας και επιτρέπει στους επιστήμονες να ανοίγουν με τις εισηγήσεις τους τον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα, που έχει στο επίκεντρο τους εμβολιασμένους έναντι της Covid.

Ειδικότερα προταθεί από τους επιστήμονες στην κυβέρνηση να αρθεί η απαγόρευση των ορθίων θαμώνων στην εστίαση και τη διασκέδαση. Σε συνδυασμό με το «ελευθέρας» που έχει δοθεί ήδη για τον αριθμό των καθημένων στα τραπέζια, το ωράριο και τη μουσική η επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους θαμώνες των σχετικών χώρων είναι πλήρης. Αυτό που δεν αναμένεται να αρθεί στους κλειστούς χώρους αλλά και τους ανοιχτούς με μεγάλο συγχρωτισμό είναι η χρήση της μάσκας. Πάντως, με την ισχύ όπως όλα δείχνουν των νέων μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα η διασκέδαση θα γίνεται με άλλους όρους, κάτι που θα ικανοποιήσει επιχειρηματίες και πολίτες ενόψει της Τσικοπέμπτης και της Αποκριάς.

 

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» για την απόφαση άρσης περιορισμών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας. Όμως, εξήγησε ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης, η λογική όλων των χωρών είναι ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών. Παράλληλα ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο.